Vakantie in Edinburgh en de Lothians

Princes Street Gardens in Edinburgh, Schotland

Wat is er te zien?

Dit gebied ligt in het noorden van Groot-Brittannië en in het zuidoosten van Schotland. Het epicentrum is uiteraard Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. De stad is qua historische gebouwen één van de hoogtepunten van het eiland, een groot gedeelte behoort zelfs tot het werelderfgoed. Edinburgh ligt aan zee waar overigens ook de rode Forth Bridge gesitueerd is, de brug die vrij recent tot het werelderfgoed is toegelaten.

Aan de andere kant van de stad vindt u bijvoorbeeld het Pentland Hills Regional Park. De omliggende gebieden behoren tot de Lothian raadsgebieden, onderverdeeld in East, Mid en West. Hier vindt u stadjes als Dunbar, North Berwick en Linlithgow. Voorbeelden van bezienswaardigheden in deze regio inclusief de hoofdstad zijn Edinburgh Castle, het Palace of Holyroodhouse, de Scottish National Gallery en Linlithgow Palace. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of appartement in de Lothian raadsgebieden. Wil u alvast vooruit plannen voor november of december om in aanloop naar de kerst vakantie te vieren in de hoofdstad van Schotland? Kijk dan hier op de pagina over kerst vieren in Edinburgh.


Paleis in Edinburgh Hotel in Schotland

Graag op autorondreis langs Edinburgh en door Schotland?

U kunt uiteraard met de auto Schotland rondreizen. Hieronder ziet u twee varianten staan (er zijn nóg twee). De linker gaat naar het zuidoosten van het land maar ook de grens over naar het noordoosten van Engeland. Dat is een vakantie met natuurschoon met ook veel mogelijke historische bezienswaardigheden. De rechter versie brengt u naar de Hooglanden van Schotland en is meer geschikt voor liefhebbers voor ruige natuur. Door de ligging van Edinburgh kan de prachtige Schotse hoofdstad in elk plan worden opgenomen.


Maak een treinrondreis naar Edinburgh (en verder)

Als u graag meer wilt zien van het land maar niet met de auto wilt reizen, kijkt u dan rechts bij een mooie treinrondreis door Schotland waar de hoofdstad zeker één van de bestemmingen kan zijn.

GB

Twee mogelijke bestemmingen

Edinburgh groen vlak North Berwick

Met trein, vliegtuig of boot naar Edinburgh

Hoe reis je naar Edinburgh? Als u de hoofdstad van Schotland wilt opnemen in een rondreis dan zou u de auto kunnen pakken al is een rondreis per trein ook zeer wel mogelijk. Als u de auto gebruikt dan ligt een overtocht naar Noordoost Engeland voor de hand. U kunt dan met de nachtboot naar Newcastle of het zuidelijker gelegen Hull. Die boten vertrekken in respectievelijk IJmuiden en Rotterdam + Zeebrugge. U kunt ook naar Edinburgh vliegen. Die luchthaven ligt even buiten de stad. Voorbeelden van andere plaatsen in de Lothians waar u met de trein heen kunt zijn Dunbar, North Berwick en Linlithgow. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Schotland Cottage in Engeland