Edinburgh - de historische hoofdstad van Schotland

Royal Mile in Edinburgh, Schotland Palace of Holyroodhouse in Edinburgh, Schotland Treinstation Edinburgh Waverley in Schotland New Town in Edinburgh, Schotland Arthur's Seat in Edinburgh, Schotland North Queensferry in West Lothian, Schotland Linlithgow Palace in Mid Lothian, Schotland Pentland Hills Regional Park in Schotland Rondreis per trein door Schotland Boeken

Informatie, hotels en appartementen
Arthur's Seat in Edinburgh, Schotland

Edinburgh is de prachtige hoofdstad van Schotland. Deze historische stad bevindt zich in de laaglanden van het land en grenst zowat aan zee. U vindt er tal van mooie historische gebouwen en bezienswaardigheden zoals het kasteel, het Palace of Holyrood House en de bekende straat the Royal Mile waar aan of in de buurt een aantal musea te bezichtige zijn. Dit zijn onder andere het Writers Museum, de Scottish Natural Gallery, het People's Story Museum en het Museum of Edinburgh. Daarnaast zijn er ook prachtige uitzichtspunten en wandelplekken in en bij de stad zoals Calton Hill en Holyrood Park. Sommige delen van de stad zijn Middeleeuws maar er zijn ook stijlvolle straten met bouwwerken uit de 18e eeuws.

Buiten het centrum zijn overigens ook nog enkele bezienswaardigheden. Dat zijn bijvoorbeeld de dierentuin, de botanische tuinen en de National Gallery of Modern Art. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Edinburgh. De stad heeft een prachtig oud centrum en ook luxere hotels in fraaie historische panden. Bent u van plan om rond te reizen langs extra mooie hotels in Schotland? U kunt dan ook een plan op maat krijgen. Leest u dan vooral hier verder:

Een rondreis langs extra mooie hotelsFestivals in Edinburgh

De hoofdstad van Schotland is een echte festivalstad. Met name in augustus kun je enkele bekende festivals bezoeken in de stad. Denk aan de Royal Edinburgh Military Tattoo en het Edinburgh International Festival. Maar ook in andere maanden zijn er verschillende van dergelijke evenementen die te maken hebben met muziek, film, literatuur en kunst.

Meer info: Edinburgh Festival City

Wandelen in Edinburgh

Naast de vele bezienswaardigheden kunt u ook mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld door het middeleeuwse stadscentrum (Old Town), de stijlvolle gregoriaanse uitbouw (New Town) maar ook in de heuvels aan de rand van Edinburgh, namelijk de Braid Hills en Arthur's Seat in Holyrood Park.

Meer info: Wandelroutes in en rondom Edinburgh


De locatie van Edinburgh

Enkele bestemmingen in de buurt

North Berwick Peebles Stirling

Mogelijkheden om naar Edinburgh te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Edinburgh te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 2,5 uur rijden. U kunt ook met het openbaar vervoer gaan. In de haven pakt u de aansluitende bus naar het hoofdstation en neemt daar de trein naar Edinburgh. Die treinrit neemt 1,5 uur in beslag. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan. Edinburgh Airport ligt een eindje buiten de stad en hier kunt u de bus of tram pakken die u in een half uur rechtstreeks naar het centrum brengt. Eenmaal in de stad kunt u natuurlijk ook met de trein naar een hele hoop andere plaatsen zoals York, Glasgow, Stirling, Aberdeen, Pitlochry, Galashiels en zelfs helemaal naar Londen (station Euston of King's Cross).


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Schotland Bus in Schotland Trein in Schotland
Terug naar:

→ Edinburgh & the Lothians
→ Accommodatie in Edinburgh & the Lothians
→ Locaties van beroemde Schotse schrijvers