Edinburgh - de historische hoofdstad van Schotland

Calton Hill in Edinburgh, Schotland Royal Mile in Edinburgh, Schotland Grassmarket in Edinburgh, Schotland Old Town in Edinburgh, Schotland New Town in Edinburgh, Schotland Palace of Holyroodhouse in Edinburgh, Schotland Treinstation Edinburgh Waverley in Schotland Dean Village in Edinburgh, Schotland Arthur's Seat in Edinburgh, Schotland Boeken Leith bij Edinburgh in Schotland Linlithgow Palace in Mid Lothian, Schotland Pentland Hills Regional Park in Schotland Rondreis per trein door Schotland

InformatieArthur's Seat in Edinburgh, Schotland

Edinburgh is de prachtige hoofdstad van Schotland. Deze historische stad bevindt zich in de laaglanden van het land en grenst zowat aan zee. U vindt er tal van mooie historische gebouwen en bezienswaardigheden zoals het kasteel, het Palace of Holyrood House en de bekende straat in het centrum genaamd de Royal Mile waar aan of in de buurt een aantal musea te bezichtigen zijn. Dit zijn onder andere het Writers Museum, de Scottish Natural Gallery, het People's Story Museum en het Museum of Edinburgh. Daarnaast zijn er ook prachtige uitzichtspunten en wandelplekken in en bij de stad zoals Calton Hill vlakbij de winkelstraat Princes Street en Holyrood Park meer ten oosten van het centrum. Er zijn meerdere winkelstraten in deze mooie stad. Denk bijvoorbeeld ook aan George Street, Grassmarket en Victoria. Sommige delen van de stad zijn middeleeuws maar er zijn ook stijlvolle straten met bouwwerken uit de 18e eeuw. De wijken die in deze verschillende tijdvakken gebouwd zijn worden aangeduid als 'Old Town' en 'New Town'.

Buiten het centrum (niet op de interactieve kaart te zien) zijn overigens ook nog enkele bezienswaardigheden. Dat zijn bijvoorbeeld de dierentuin, de botanische tuinen en de National Gallery of Modern Art. Nog wat dichterbij en dus op relatief korte loopafstand ligt Dean Village, een pittoresk stukje Edinburgh. Het is een woonwijk en heeft verder geen attracties, accommodaties of restaurants maar is vanuit het oogpunt van architectuur wel zeer fraai. Pal ten noorden van de stad ligt Leith, een havenstadje aan de Firt of Forth waar u bijvoorbeeld Trinity House kunt bezichtigen, een museum met objecten uit het maritieme verleden. Wilt u de auto nog eens pakken om het omliggende land te bekijken en historische locaties te bekijken. Denk dan bijvoorbeeld aan de Pentland Hills, de fraaie ruïne van Linlithgow Palace en het huis Newhailes in Musselburgh. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in de stad Edinburgh.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandFestivals in Edinburgh

De hoofdstad van Schotland is een echte festivalstad. Met name in augustus kun je enkele bekende festivals bezoeken in de stad. Denk aan de Royal Edinburgh Military Tattoo en het Edinburgh International Festival. Maar ook in andere maanden zijn er verschillende van dergelijke evenementen die te maken hebben met muziek, film, literatuur en kunst.

Meer info: Edinburgh Festival City


Wandelen in Edinburgh

Naast de vele bezienswaardigheden kunt u ook mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld door het middeleeuwse stadscentrum (Old Town), de stijlvolle gregoriaanse uitbouw (New Town) maar ook in de heuvels aan de rand van Edinburgh, namelijk de Braid Hills en Arthur's Seat in Holyrood Park.

Meer info: Wandelroutes in en rondom Edinburgh


De locatie van Edinburgh

Enkele bestemmingen in de buurt

North Berwick Peebles Stirling

Reis plannen naar Edinburgh

Er zijn verschillende manieren om naar Edinburgh te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 2,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan. Edinburgh Airport ligt een eindje buiten de stad en hier kunt u de bus of tram pakken die u in een half uur rechtstreeks naar het centrum brengt. Eenmaal in de stad kunt u natuurlijk ook met de trein naar een hele hoop andere plaatsen zoals York, Glasgow, Stirling, Aberdeen, Pitlochry, Galashiels en zelfs helemaal naar Londen (station Euston of King's Cross).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

The Principal George Street

herberg kent

Overnachten in een luxe hotel?

De Principal aan George Street in het centrum van Edinburgh is een 5 sterren hotel dat gesitueerd is in een prachtig 18e eeuws pand. U zit hier onder andere vlakbij de Princes Street, de Royal Mile, Edinburgh Castle, het treinstation Waverley en al haar andere historische attracties en mooie straatjes.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 270 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras en fitnessruimte.

Terug naar:

→ Alles over Edinburgh en de Lothians
→ Hotels en vakantiehuizen in Edinburgh en de Lothians