Vakantie in Shropshire en Herefordshire

De stad Shrewsbury in Shropshire, Engeland

Wat is er te zien?

Het dorp Weobley in Herefordshire, Engeland

Deze graafschappen liggen in het westen van Engeland en grenzen beiden aan Wales. Slechts het oostelijke deel van Shropshire is wat dichtbevolkter maar verder is deze regio toch vooral rustig en zeer fraai. Het is een minder toeristisch gebied maar er is veel te zien, zoals stads -en dorpscentra met fraaie houten vakwerkhuizen, historische bezienswaardigheden en ook mooie heuvelachtige streken. Zo kunt u gaan wandelen in de Shropshire Hills of als het gaat om Herefordshire in de Wye Valley of de Malvern Hills, allen Areas of Outstanding Natural Beauty.

Bekende plaatsen in deze gebieden met de voor deze regio zo typische vakwerkhuizen zijn Hereford en Shrewsbury, en de kleine marktstadjes Ludlow en Ledbury. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Ludlow Castle, Eastnor Castle en de vele musea en historische locaties rondom de Ironbridge Gorge.

Bezienswaardigheden in Shropshire

Bezienswaardigheden in Herefordshire

Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in Herefordshire of Shropshire, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken per graafschap of wat specifieker in één van de steden, stadjes en dorpen. Denk aan een hotel in de mooie stad Shrewsbury of een huisje in de Shropshire Hills.

GB

Graag op rondreis door West Engeland?

Misschien wilt u het westen van Engeland, dus de regio West Midlands wel wat uitgebreider bezchtigen. Kijkt u dan ook eens links waar u een autorondreis door dit gebied ziet. Dan kunt u de historische steden, stadjes en dorpen van de regio West Midlands bezoeken, inclusief de pittoreske Cotswolds. Rechts vindt u een treindrondreis langs verschillende historische steden en stadjes waaronder plaatsen in Herefordshire en Shropshire.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Ironbridge Much Wenlock Shrewsbury

Ludlow Hereford Ledbury

Met trein, vliegtuig of boot naar Shropshire en Herefordshire

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland of België naar de dit westelijke deel van Engeland te reizen. Zo zijn er meerdere mogelijkheden met de veerboot waarbij u ook de auto of een ander vervoermiddel kunt meenemen. Er zijn twee overtochten naar Dover in Kent, namelijk vanuit Duinkerken en Calais, beiden gesitueerd in noord Frankrijk, vlakbij de grens met België. Dat zijn veerdiensten van respectievelijk 2 en 1,5 uur. Een nog snellere manier om het Kanaal over te steken is met de shuttle door de Eurotunnel. Dan wordt u met auto en al per trein vervoerd naar Engeland. U zit dan gewoon in uw eigen auto. Dat is een kortere maar ook duurdere reis. U komt dan aan in Folkestone, ook in Kent. De autorit vanuit deze havens naar dit deel van Engeland duurt 3,5 a 4 uur.

Het is ook mogelijk direct vanuit Nederland met de veerboot te reizen. De veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich duurt ongeveer 6,5 uur en de autorit daarna duurt ongeveer net zo lang als vanuit de voorgaande havens. De hele reis met het openbaar vervoer afleggen is wat omslachtiger omdat u dan meerdere keren dient over te stappen. Wel kunt u vanaf de luchthaven van Birmingham vrij snel met de trein in de stad Shrewsbury komen. Dat is een reis met één keer overstappen maar duurt maar ongeveer een uur en 15 minuten.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Boot Hoek Holland - Harwich Vliegtuig naar Engeland Trein in Engeland