Vakantie in Shropshire en Herefordshire

De stad Shrewsbury in Shropshire, Engeland

Wat is er te zien?

Deze graafschappen liggen in het westen van Engeland en grenzen beiden aan Wales. Slechts het oostelijke deel van Shropshire is wat dichtbevolkter maar verder is deze regio toch vooral rustig en zeer fraai. Het is een minder toeristisch gebied maar er is veel te zien, zoals stads -en dorpscentra met fraaie houten vakwerkhuizen, historische bezienswaardigheden en ook mooie heuvelachtige streken. Zo kunt u gaan wandelen in de Shropshire Hills of als het gaat om Herefordshire in de Wye Valley of de Malvern Hills, allen Areas of Outstanding Natural Beauty. Bekende plaatsen in deze gebieden met de voor deze regio zo typische vakwerkhuizen zijn Hereford en Shrewsbury, en de kleine marktstadjes Ludlow en Ledbury. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Ludlow Castle, Eastnor Castle en de vele musea en historische locaties rondom de Ironbridge Gorge. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Shropshire en Herefordshire.


Oud huis in Shropshire Hotel in Engeland


Kasteel in Herefordshire Cottage in Engeland

Graag op rondreis door West Engeland?

Misschien wilt u het westen van Engeland, dus de regio West Midlands wel wat uitgebreider bezchtigen. Kijkt u dan ook eens links waar u een autorondreis door dit gebied ziet. Dan kunt u de historische steden, stadjes en dorpen van de regio West Midlands bezoeken, inclusief de pittoreske Cotswolds. Rechts vindt u een treindrondreis langs verschillende historische steden en stadjes waaronder plaatsen in Herefordshire en Shropshire.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Ironbridge Much Wenlock Shrewsbury

Ludlow Hereford Ledbury

Met trein, vliegtuig of boot naar West Engeland

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar Shropshire en Herefordshire te reizen. Logisch zou zijn om voor een relatief goedkope en korte overtocht naar Zuidoost Engeland te kiezen. Na het arriveren in Dover is het daarna nog wel ongeveer 3,5 a 4,5 uur rijden, afhankelijk van uw bestemming. Vanaf de havens aan de Noordzeekust is het nog langer rijden en ook zijn die veerdiensten duurder en langer. U kunt ook gebruik maken van de trein als u wilt. Er zijn bijvoorbeeld treinstations in Ledbury, Hereford, Ludlow, Church Stretton en Shrewsbury. Als u het vliegtuig wilt pakken dan ligt een vlucht naar Birmingham International voor de hand. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland