Much Wenlock in Shropshire - West Engeland

Much Wenlock in Shropshire Boeken Wenlock Priory in Shropshire Landelijk Shropshire in Engeland Ironbridge Gorge in Shropshire Benthall Hall in Shropshire Bridgnorth in Shropshire Shropshire Hills in Engeland Shrewsbury in Shropshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Much Wenlock in Shropshire, Engeland

Much Wenlock is een mooi oud stadje in het graafschap Shropshire, west Engeland. Het heeft ongeveer 3 duizend inwoners en een aantal fraaie houten gebouwen zoals het oude giledehuis dat u ook kunt bezoeken. U vindt hier ook een plaatselijk museum dat verteld over de geschiedenis van het stadje en de omgeving. Het doet tevens dienst als bezoekerscentrum waar u meer informatie kunt krijgen. Een andere bezienswaardigheid is de ruïne van de oude Wenlock Priory. Daarnaast kunt u ook wandelen in de omgeving. Aan de rand van het stadje ligt Wenlock Edge, een langwerpige helling (heuvel) met bossen en wandelpaden. Het maakt onderdeel uit van de Shropshire Hills Area of Outstanding Natural Beauty. Verder naar het zuidwesten bevinden zich de hogere heuvels. Andere mooie plekken in dat gebied zijn bijvoorbeeld de Long Mynd, een plateau met heidevelden en het natuurreservaat Stiperstones

In de regio is overigens nog veel meer te zien qua historische bezienswaardigheden. Behoorlijk dichtbij ligt het werelderfgoed-dorp Ironbridge. Dat heeft de oudste gietijzeren brug ter wereld en een hele keur aan musea die te maken hebben met het industriële verleden van het gebied. Daarnaast zijn er in de weide omtrek attracties als Buildwas Abbey, Benthall Hall, Wroxeter Roman City, Attingham Park, Wilderhope Manor en de leuke stad Shrewsbury, de niet al te grote hoofdstad van Shropshire.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Much Wenlock

Enkele bestemmingen in de buurt

Ironbridge Shrewsbury Church Stretton

Reis plannen naar Much Wenlock

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Much Wenlock te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Much Wenlock duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Shropshire & Herefordshire
→ Accommodatie in Shropshire & Herefordshire