Much Wenlock in Shropshire - West Engeland

Much Wenlock in Shropshire Boeken Wenlock Priory in Shropshire Landelijk Shropshire in Engeland Ironbridge Gorge in Shropshire Benthall Hall in Shropshire Bridgnorth in Shropshire Shropshire Hills in Engeland Shrewsbury in Shropshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Much Wenlock in Shropshire, Engeland

Much Wenlock is een mooi oud stadje in het graafschap Shropshire, west Engeland. Het heeft ongeveer 3 duizend inwoners en een aantal fraaie houten gebouwen zoals het oude giledehuis dat u ook kunt bezoeken. U vindt hier ook een plaatselijk museum dat verteld over de geschiedenis van het stadje en de omgeving. Het doet tevens dienst als bezoekerscentrum waar u meer informatie kunt krijgen. Een andere bezienswaardigheid is de ruïne van de oude Wenlock Priory. Daarnaast kunt u ook wandelen in de omgeving. Aan de rand van het stadje ligt Wenlock Edge, een langwerpige helling (heuvel) met bossen en wandelpaden. Het maakt onderdeel uit van de Shropshire Hills Area of Outstanding Natural Beauty. Verder naar het zuidwesten bevinden zich de hogere heuvels. Andere mooie plekken in dat gebied zijn bijvoorbeeld de Long Mynd, een plateau met heidevelden en het natuurreservaat Stiperstones

In de regio is overigens nog veel meer te zien qua historische bezienswaardigheden. Behoorlijk dichtbij ligt het werelderfgoed-dorp Ironbridge. Dat heeft de oudste gietijzeren brug ter wereld en een hele keur aan musea die te maken hebben met het industriële verleden van het gebied. Daarnaast zijn er in de weide omtrek attracties als Buildwas Abbey, Benthall Hall, Wroxeter Roman City, Attingham Park, Wilderhope Manor en de leuke stad Shrewsbury, de niet al te grote hoofdstad van Shropshire.


De locatie van Much Wenlock

Enkele bestemmingen in de buurt

Ironbridge Shrewsbury Church Stretton

Mogelijkheden om naar Much Wenlock te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Much Wenlock te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Much Wenlock duurt daarna nog ongeveer 4 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het nog ongeveer 3,5 uur rijden. U kunt hier niet met de trein komen maar wel met de bus. Er zijn bijvoorbeeld diensten naar Ironbridge, Telford, Bridgnorth en Shrewsbury.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Shropshire & Herefordshire
→ Accommodatie in Shropshire & Herefordshire