De kathedraalstad Hereford in Herefordshire

Hereford in Herefordshire Hereford Cathdral in Herefordshire Boeken Wye Valley in Engeland en Wales Ross-on-Wye in Herefordshire, Engeland Brockhampton Estate in Herefordshire, Engeland Hampton Court in Herefordshire Ledbury in Herefordshire, Engeland Malverns Hills in Herefordshire, Engeland Pembridge in Herefordshire, Engeland Het stadje Hay-on-Wye in Wales Croft Castle in Herefordshire Berrington Hall in Herefordshire Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHouten Tudor huis in Hereford, Engeland

Hereford is een historische stad in het westen van Engeland. Het ligt in het hart van het graafschap Herefordshire, niet heel ver van de grens met Wales. U vindt er een aantal mooie historische gebouwen en musea zoals de oude kathedraal, het prachtige houten Black and White House, het Cider Museum en de Hereford Museum & Art Gallery. U zit hier tevens aan de rand van het heuvelachtige rivierlandschap genaamd de Wye Valley. Deze vallei heeft de status van Area of Outstanding Natural Beauty en biedt prima wandelmogelijkheden. Daar vindt u bijvoorbeeld het stadje Ross-on-Wye.

De Malvern Hills AONB bevinden zich ook behoorlijk in de buurt van de stad. Die smalle heuvelzone begint bij het stadje Ledbury en zorgt ook voor het nodige wandelvertier. In Hereford zijn mooie houten vakwerkhuizen maar die vindt u ook veelvuldig in andere delen van deze regio, zo ook in het noordwesten van het graafschap. U zou het Black and White Village Trail kunnen volgen. Dat is een route langs dorpjes met de nodige zwart-witte houten huizen. Die route gaat onder andere langs het dorpje Pembridge en het stadje Leominster. Naast mooie dorpjes zijn er overigens ook een hoop andere bezienswaardigheden in de vorm van historische huizen, kastelen en landgoederen. Denk aan Hampton Court, Helens Manor, Croft Castle, Berrington Hall en het Brockhampton Estate.


De locatie van Hereford

Enkele bestemmingen in de regio

Pembridge Ledbury Ross-on-Wye

Mogelijkheden om naar Hereford te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Hereford te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Hereford duurt daarna nog ongeveer 4 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 4 uur rijden. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u bijvoorbeeld in 2 uur met de trein naar Hereford, inclusief overstap in de stad Birmingham (station New Street). Vanuit het stadje in Herefordshire kunt u bijvoorbeeld ook met de trein naar Shrewsbury, Worcester en ook plaatsen in Wales als Abergavenny en Cardiff.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire