De kathedraalstad Hereford in Herefordshire

Hereford in Herefordshire Hereford Cathdral in Herefordshire Boeken Wye Valley in Engeland en Wales Ross-on-Wye in Herefordshire, Engeland Brockhampton Estate in Herefordshire, Engeland Hampton Court in Herefordshire Ledbury in Herefordshire, Engeland Malverns Hills in Herefordshire, Engeland Pembridge in Herefordshire, Engeland Het stadje Hay-on-Wye in Wales Croft Castle in Herefordshire Berrington Hall in Herefordshire Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHouten Tudor huis in Hereford, Engeland

Hereford is een historische stad in het westen van Engeland. Het ligt in het hart van het graafschap Herefordshire, niet heel ver van de grens met Wales. U vindt er een aantal mooie historische gebouwen en musea zoals de oude kathedraal, het prachtige houten Black and White House, het Cider Museum en de Hereford Museum & Art Gallery. U zit hier tevens aan de rand van het heuvelachtige rivierlandschap genaamd de Wye Valley. Deze vallei heeft de status van Area of Outstanding Natural Beauty en biedt prima wandelmogelijkheden. Daar vindt u bijvoorbeeld het stadje Ross-on-Wye.

De Malvern Hills AONB bevinden zich ook behoorlijk in de buurt van de stad. Die smalle heuvelzone begint bij het stadje Ledbury en zorgt ook voor het nodige wandelvertier. In Hereford zijn mooie houten vakwerkhuizen maar die vindt u ook veelvuldig in andere delen van deze regio, zo ook in het noordwesten van het graafschap. U zou het Black and White Village Trail kunnen volgen. Dat is een route langs dorpjes met de nodige zwart-witte houten huizen. Die route gaat onder andere langs het dorpje Pembridge en het stadje Leominster. Naast mooie dorpjes zijn er overigens ook een hoop andere bezienswaardigheden in de vorm van historische huizen, kastelen en landgoederen. Denk aan Hampton Court, Helens Manor, Croft Castle, Berrington Hall en het Brockhampton Estate.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Hereford

Enkele bestemmingen in de regio

Pembridge Ledbury Ross-on-Wye

Reis plannen naar Hereford

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Hereford te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Hereford duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u bijvoorbeeld in 2 uur met de trein naar Hereford, inclusief overstap in de stad Birmingham (station New Street). Vanuit het stadje in Herefordshire kunt u bijvoorbeeld ook met de trein naar Shrewsbury, Worcester en ook plaatsen in Wales als Abergavenny en Cardiff.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire