Vind uw vakantiebestemming in Shropshire en Herefordshire

De kerk in Shrewsbury, Shropshire Ironbridge Gorge in Shropshire Hereford in Herefordshire Het stadje Hay-on-Wye in Wales Boeken in Shropshire Luxe hotel in landelijk Engeland

Hotels en vakantiehuizen in Shropshire

Dit graafschap is misschien wat minder bekend bij de vakantieganger maar ook hier vindt u mooie gebieden, steden en stadjes. In het oosten ligt de stad Telford, onderdeel van het verstedelijkte gebied rondom Birmingham. Daar vlakbij ligt echter de mooie Ironbridge Gorge, het werelderfgoedgebied -en dorp. De hoofdstad van het graafschap is het historische Shrewsbury. Er is ook een groot heuvelachtig gebied, namelijk de Shropshire Hills. Als u van de natuur en van wandelen houdt, dan zou u hier een hotel of vakantiehuis kunnen boeken. Hier vindt u ook Church Stretton, het dorp waar ook de Carding Mill Valley gesitueerd is. Het mooie Ludlow met haar kasteel ligt ook de omgeving, net als Much Wenlock dat in het vlakkere deel van het gebied te vinden is.
Boeken, extra service en genius korting

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra (gratis): als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland

Genius korting bij booking.com

Als u regelmatig bij booking.com boekt dan heeft u mogelijk recht op de zogenaamde 'genius' korting. Genius is het loyaliteitsprogramma van booking.com. Na meerdere keren geboekt (en verbleven) te hebben krijgt u vanzelf een melding als u eventueel recht hebt op korting (meestal alleen voor specifieke hotels). Deze korting is automatisch gekoppeld aan uw account dus als die korting voor u van kracht is dan kunt u daar ook via Groot-Brittannië Liefhebbers gebruik van maken en tevens sparen voor een volgende keer.
Handig ter ondersteuning: de kaart van Shropshire en Herefordshire

legenda van kaart

Shorpshire - bekijk hotels en huisjes in:

Shrewsbury Ironbridge Much Wenlock

Bridgnorth Church Stretton Ludlow

Hotels en vakantiehuizen in Herefordshire

Dit is een relatief dunbevolkt graafschap met als grootste plaats de kleine historische stad Hereford. Voorbeelden van andere kleinere stadjes zijn Leominster en Ledbury dat in de Malvern Hills ligt. Dit heuvelgebied ligt op de grens met Worcestershire en is geschikt voor wandelaars. Daar kunt u bijvoorbeeld ook Eastnor Castle bezoeken. Er is echter nog meer natuur, en wel in het zuiden van het graafschap, pal ten zuiden van Hereford. Daar zou u een hotel of vakantiehuis in de Wye Valley kunnen boeken, een mooi heuvelachtig rivierlandschap dat zich uitstrekt tot in Wales. Dit grenst aan het grote Forest of Dean waar enkele van 's lands oudste bossen te vinden zijn. Niet ver van hier is ook veel heuvelachtigere Brecon Beacons National Park gesitueerd, in Wales.Herefordshire - bekijk hotels en huisjes in:

Hereford Pembridge Hay-on-Wye

Ross-on-Wye groen vlak Ledbury

Terug naar:

→ Shropshire & Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)