Bestemmingen in Shropshire en Herefordshire

Ludlow in Shropshire Ironbridge in Shropshire Ledbury in Herefordshire Pembridge in Herefordshire Boeken

Hotels en vakantiehuizen in Shropshire

De stad Shrewsbury inShropshire, Engeland
Dit graafschap is misschien wat minder bekend bij de vakantieganger maar ook hier vindt u mooie gebieden, steden en stadjes. In het oosten ligt de stad Telford, onderdeel van het verstedelijkte gebied rondom Birmingham. Daar vlakbij ligt echter de mooie Ironbridge Gorge, het werelderfgoedgebied -en dorp. De hoofdstad van het graafschap is het historische Shrewsbury.

Er is ook een groot heuvelachtig gebied, namelijk de Shropshire Hills. Als u van de natuur en van wandelen houdt, dan zou u hier een hotel of vakantiehuis kunnen boeken. Hier vindt u ook Church Stretton, het dorp waar ook de Carding Mill Valley gesitueerd is. Het mooie Ludlow met haar kasteel ligt ook de omgeving, net als Much Wenlock dat in het vlakkere deel van het gebied te vinden is.

Handig ter ondersteuning: de kaart van Shropshire en Herefordshire

legenda van kaart

Shorpshire - bekijk hotels en huisjes in:

Shrewsbury Ironbridge Much Wenlock

Bridgnorth Church Stretton Ludlow

Hotels en vakantiehuizen in Herefordshire

De stad Hereford in Herefordshire, Engeland

Dit is een relatief dunbevolkt graafschap met als grootste plaats de kleine historische stad Hereford. Voorbeelden van andere kleinere stadjes zijn Leominster en Ledbury dat in de Malvern Hills ligt. Dit heuvelgebied ligt op de grens met Worcestershire en is geschikt voor wandelaars. Daar kunt u bijvoorbeeld ook Eastnor Castle bezoeken.

Er is echter nog meer natuur, en wel in het zuiden van het graafschap, pal ten zuiden van Hereford. Daar zou u een hotel of vakantiehuis in de Wye Valley kunnen boeken, een mooi heuvelachtig rivierlandschap dat zich uitstrekt tot in Wales. Dit grenst aan het grote Forest of Dean waar enkele van 's lands oudste bossen te vinden zijn. Niet ver van hier is ook veel heuvelachtigere Brecon Beacons National Park gesitueerd, in Wales.
Herefordshire - bekijk hotels en huisjes in:

Pembridge Hereford Ross-on-Wye

groen vlak Ledbury groen vlak

Terug naar:

→ Shropshire & Herefordshire
→ Andere gebieden in Groot-Brittannië