Ledbury in Herefordshire - Malvern Hills

Church Street in Ledbury, Herefordshire Ledbury in Herefordshire, Engeland Boeken Malverns Hills in Herefordshire, Engeland British Camp en Herefordshire Beacon in de Malvern Hills Great Malvern in Worcestershire, Engeland Hereford in Herefordshire Tewkesbury in Gloucestershire, Cotswolds Wye Valley in Engeland en Wales Brockhampton Estate in Herefordshire, Engeland Hampton Court in Herefordshire Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMiddeleeuws straatje in Ledbury, Engeland

Ledbury is klein stadje in het graafschap Herefordshire, west Engeland. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners en heeft een aantal fraaie historische gebouwen. U vindt er mooie houten houten gebouwen zoals bijvoorbeeld in het oude en smalle Church Street waar het kleine Butchers Row Museum en ook het Heritage Centre gesitueerd zijn. Aan de uiteinden van het straatje staat enerzijds een kerk en anderzijds de houten Market Hall. Een ander in het oogspringend gebouw is de kloktoren, ook weer deels van hout. Het stadje ligt daarnaast aan de rand van de Malvern Hills, een Area of Outstanding Natural Beauty waar ook prima gewandeld kan worden. Zo kunt u een wandeling maken naar Herefordshire Beacon waar u tevens het British Camp zult aantreffen, een heuvelfortifactie uit de oudheid.

De regio kent ook een aantal historische bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Eastnor Castle, Helens Manor en het Brockhampton Estate. Ook zit in de buurt van de kleine stad Hereford en het stadje Great Malvern. Dat ligt ook bij de Malvern Hills maar dan vlakbij Worcestershire Beacon, het noordelijke deel van deze heuvelzone. De natuur van de Wye Valley, een gebied dat zich uitstrekt tot in Wales, ligt ook redelijk in de buurt.

Verslag Ledbury en de Malvern Hills


De locatie van Ledbury

Enkele bestemmingen in de regio

Malvern Hereford Tewkesbury

Mogelijkheden om naar Ledbury te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ledbury te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Ledbury duurt daarna nog ongeveer 3 uur 45 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het nog ongeveer 3,5 uur rijden. Deze plaats heeft overigens een treinstation en vanaf hier kunt bijvoorbeeld direct naar Hereford, Colwall, Great Malvern, Worcester en ook een paar keer per dag naar Oxford en Londen (Paddington).


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire