Ledbury in Herefordshire - Malvern Hills

Church Street in Ledbury, Herefordshire Ledbury in Herefordshire, Engeland Boeken Malverns Hills in Herefordshire, Engeland British Camp en Herefordshire Beacon in de Malvern Hills Great Malvern in Worcestershire, Engeland Hereford in Herefordshire Tewkesbury in Gloucestershire, Cotswolds Wye Valley in Engeland en Wales Brockhampton Estate in Herefordshire, Engeland Hampton Court in Herefordshire Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMiddeleeuws straatje in Ledbury, Engeland

Ledbury is klein stadje in het graafschap Herefordshire, west Engeland. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners en heeft een aantal fraaie historische gebouwen. U vindt er mooie houten houten gebouwen zoals bijvoorbeeld in het oude en smalle Church Street waar het kleine Butchers Row Museum en ook het Heritage Centre gesitueerd zijn. Aan de uiteinden van het straatje staat enerzijds een kerk en anderzijds de houten Market Hall. Een ander in het oogspringend gebouw is de kloktoren, ook weer deels van hout. Het stadje ligt daarnaast aan de rand van de Malvern Hills, een Area of Outstanding Natural Beauty waar ook prima gewandeld kan worden. Zo kunt u een wandeling maken naar Herefordshire Beacon waar u tevens het British Camp zult aantreffen, een heuvelfortifactie uit de oudheid.

De regio kent ook een aantal historische bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Eastnor Castle, Helens Manor en het Brockhampton Estate. Ook zit in de buurt van de kleine stad Hereford en het stadje Great Malvern. Dat ligt ook bij de Malvern Hills maar dan vlakbij Worcestershire Beacon, het noordelijke deel van deze heuvelzone. De natuur van de Wye Valley, een gebied dat zich uitstrekt tot in Wales, ligt ook redelijk in de buurt.

Verslag Ledbury en de Malvern Hills


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Ledbury

Enkele bestemmingen in de regio

Malvern Hereford Tewkesbury

Reis plannen naar Ledbury

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ledbury te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Ledbury duurt daarna nog minimaal 3 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Deze plaats heeft overigens een treinstation en vanaf hier kunt bijvoorbeeld direct naar Hereford, Colwall, Great Malvern, Worcester en ook een paar keer per dag naar Oxford en Londen (Paddington).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire