Vakantie in Oost Schotland - Fife, Angus en Perth & Kinross

Vissersdorpje in Fife, Oost Schotland

Wat is er te zien?

Oost Schotland is geen specifieke benaming van een regio maar slaat in dit geval op de raadsgebieden Fife, Angus en Perth & Kinross. Het landschap hier in het oosten is een stuk vlakker dan in het westen al geldt dat zeker niet voor alle delen. Hoe verder u landinwaarts gaat, hoe heuvelachtiger het wordt, uitgezonderd de Lomond Hills. Fife en Angus grenzen aan zee en daar vindt u kuststadjes -en dorpen als St Andrews, Crail, Arbroath en Montrose maar ook wandelpaden langs de kust. Verder landinwaarts vindt u de stad Dundee en het wat kleinere Perth. Daarna beginnen de echte natuurgebieden zoals het Tay Forest Park, het gebied rond Loch Tummel en Glen Lyon. In dit gebied liggen kleinere plaatsen als Pitlochry en Aberfeldy. Voorbeelden van bezienswaardigheden in de regio zijn Dunfermline Palace, Glamis Castle, Dewar's World of Whisky en Blair Castle. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in deze regio in het oosten van Schotland.


Kasteel in Angus Hotel in Schotland


Paleis in Perthshire Cottage in Engeland

Graag op rondreis door Schotland?

Misschien wilt u meerdere delen van dit deel van het land bezoeken. De linker variant is een autorondreis door Oost Schotland waarbij u bijvoorbeeld de kustgebieden kunt bezichtigen, kastelen kunt kijken en ook het bergachtige Cairngorms National Park in kunt. De rechter variant is een treinrondreis door verschillende delen van het land waaronder de Hooglanden maar ook Perth & Kinross.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Anstruther Crail St Andrews

Arbroath Perth Pitlochry

Met trein, vliegtuig of boot naar Oost Schotland

Hoe reis je naar het oosten van Schotland? Met de auto gaan is een voor de hand liggende keuze omdat je met het openbaar vervoer lang niet overal kunt komen. U kunt per veerboot vanaf IJmuiden naar Newcastle in Noordoost Engeland. Een andere mogelijkheid is een overtocht naar Hull dat een paar uur rijden zuidelijker gesitueerd is. Daar kunt u heen varen vanaf Rotterdam en ook Zeebrugge. Dit zijn allemaal nachtdiensten. Er zijn echter wel degelijk stadjes en dorpen die u met de trein kunt bereiken. Denk aan Perth en Pitlochry in Perth & Kinross, Aberdour in Fife en Arbroath in Angus. Als u het vliegtuig wilt nemen dan zijn er verschillende opties, namelijk naar Edinburgh, Glasgow of Aberdeen. Het hangt er ook maar net vanaf wat uw specifieke vakantiebestemming in dit gebied is. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Schotland Cottage in Engeland