Vakantie in Oost Schotland - Fife, Angus en Perth & Kinross

Vissersdorpje in Fife, Oost Schotland

Wat is er te zien?

Oost Schotland is geen specifieke benaming van een regio maar slaat in dit geval op de raadsgebieden Fife, Angus en Perth & Kinross. Het landschap hier in het oosten is een stuk vlakker dan in het westen al geldt dat zeker niet voor alle delen. Hoe verder u landinwaarts gaat, hoe heuvelachtiger het wordt, uitgezonderd de Lomond Hills. Fife en Angus grenzen aan zee en daar vindt u kuststadjes -en dorpen als St Andrews, Crail, Arbroath en Montrose maar ook wandelpaden langs de kust. Verder landinwaarts vindt u de stad Dundee en het wat kleinere Perth. Daarna beginnen de echte natuurgebieden zoals het Tay Forest Park, het gebied rond Loch Tummel en Glen Lyon. In dit gebied liggen kleinere plaatsen als Pitlochry en Aberfeldy. Voorbeelden van bezienswaardigheden in de regio zijn Dunfermline Palace, Glamis Castle, Dewar's World of Whisky en Blair Castle. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in deze regio in het oosten van Schotland.


Kasteel in Angus Hotel in Schotland


Paleis in Perthshire vlak


Reis plannen naar Oost Schotland

Op de volgende tabbladen vindt u een mooie autorondreis én een treinrondreis door het land en enkele voorbeelden van mooie vakantiebestemmingen dit specifieke gebied. Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Fife, Angus en Perth & Kinross kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Graag op rondreis door Schotland?

Misschien wilt u meerdere delen van dit deel van het land bezoeken. De linker variant is een autorondreis door Oost Schotland waarbij u bijvoorbeeld de kustgebieden kunt bezichtigen, kastelen kunt kijken en ook het bergachtige Cairngorms National Park in kunt. De rechter variant is een treinrondreis door verschillende delen van het land waaronder de Hooglanden maar ook Perth & Kinross.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Anstruther Crail St Andrews

Arbroath Perth Pitlochry