Bezienswaardigheden in Fife en Angus

Kellie Castle in Fife, Schotland Crail in Fife, Schotland Lomond Hills Regional Park in Fife, Schotland Hill of Tarvit Mansion in Fife, Schotland Glamis Castle in Angus, Schotland Rondreis door Oost Schotland en de Cairngorms

De kaart van Fife en Angus (+ Perth & Kinross)

Bekijk hier de interactieve kaart van Fife en Angus en ook van het aangrenzende raadsgebied Perth & Kinross. Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden, plaatsen en andere mooie locaties. Lees hier verder over bezienswaardigheden in Perth & Kinross.

legenda van kaart


Lijst met historische gebouwen en andere bezienswaardigheden

In dit deel van het land kunt u een behoorlijk aantal mooie historische locaties bezoeken, in de vorm van kastelen, landhuizen en enkele monastieke gebouwen. Een aantal locaties worden beheerd door de organisaties National Trust for Scotland (NTS) en Historic Environment Scotland (HS).

Historische landgoederen en kastelen:
Aberdour Castle (HS) - Loch Leven Castle (HS) - Falkland Palace (NTS) - Hill of Tarvit Mansionhouse (NTS) - Kellie Castle (NTS) - St Andrews Castle (HS) - Claypotts Castle (HS) - Glamis Castle - House of Dun (NTS) - Edzell Castle (HS)

Abdijen en andere historische gebouwen:
Royal Burgh of Culross (NTS) - Culross Abbey (HS) - Dunfermline Palace & Abbey (HS) - St Andrews Cathedral (HS) - Barry Mill (NTS) - Arbroath Abbey (HS) - J M Barrie's Birthplace (NTS)

Enkele musea en andere bezienswaardigheden:
Scottish Fisheries Museum -Crail Museum - Cambo Garden - Kingsbarns Distillery - St Andrews Museum - British Golf Museum - Discovery Point Visitor Centre


Bezoekerspassen kopen voor de National Trust For Scotland, etc...

St Andrews, East Neuk en Angus

Fife is een raadsgebied in het oosten van Schotland en wordt ook nog wel Kingdom of Fife genoemd. Vele eeuwen geleden was dit grondgebied namelijk het koninkrijk van de Picten. Dit gebied is in tegenstelling tot vele andere delen van het land deels relatief vlak. Dat geldt dan met name voor het kustgebied waar u het kustpad kunt bewandelen maar waar ook mooie stadjes en dorpen te zien zijn. Het bekendst is St Andrews dat enkele oude gebouwen heeft waaronder de ruïne van de kathedraal. Het heeft ook een universiteit en is met name bekend vanwege de golfbanen. In de streek genaamd East Neuk vindt u enkele mooie kustdorpjes als Crail en St Monans. Voorbeelden van andere plaatsen in dit raadsgebied zijn Dunfermline, Kirkcaldy, Aberdour en het prachtige conservatiedorpje Culross.

Landinwaarts zijn er echter ook heuvels te zien en wel in het Lomond Hills Regional Park en ook wat verder noordwaarts bij het noordelijke kustgebied. Rondom het park vindt u bijvoorbeeld ook het Falkland Palace en het meer Loch Leven. Verspreid over het gebied zijn uiteraard nog meer bezienswaardigheden te bezichtigen. Angus ligt ten noorden van Fife en heeft ook verschillende interessante historische locaties zoals oude stenen van de Picten, de abdij van Arbroath en het imposante Glamis Castle. Voorbeelden van plaatsen in dit raadsgebied zijn Forfar, Arbroath en Montrose. In de buurt van de zee is het landschap nog relatief vlak te noemen, verder landinwaarts wordt het al snel heuvelachtig en snel bergachtig. Een deel van het Cairngorms National Park is hier namelijk ook te vinden.

Drie bestemmingen:

Aberdour Crail St Andrews

Terug naar:

→ oost Schotland