Autorondreis - 10 a 14 dagen door Oost Schotland en Cairngorms

Rondreis langs Anstruther in Fife, Schotland Rondreis door de Cairngorms in Schotland Rondreis door de natuur van centraal in Schotland Rondreis langs Loch Tummel in Schotland Rondreis langs Arbroath Abbey in Angus, Schotland Rondreis langs Balmoral Castle in Schotland Rondreis langs Dunnottar Castle in Schotland Rondreis langs whiskystokerijen in Schotland Rondreis langs Edinburgh in Schotland Kaart van autorondreis door Oost Schotland en de Cairngorms Rondreis door Oost Schotland

Autorondeis langs vissersdorpjes, stijlvolle kastelen en woeste bergen

Deze autorondreis brengt u naar de ruige natuur van het bergachtige nationale park de Cairngorms maar ook naar de minder bergachtige gebieden in het oosten van Schotland. In die regio zijn mooie kustgebieden, kleine kuststadjes en vissersdorpen en vooral ook veel meer historische bezienswaardigheden dan in het westen van het land. Er zijn veel statige kastelen te zien in Fife, Angus en Perth & Kinross en ook in Aberdeenshire en Moray. Denk aan Glamis Castle, Balmoral Castle en Blair Castle. Dit is een ook regio met heel veel whiskystokerijen waaronder een aantal waar u een rondleiding kunt krijgen. Logisch zou zijn 2, 3 of 4 nachten per bestemming, afhankelijk van de locatie en het aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft. Hieronder ziet u hoe het schema er uit zou kunnen zien.

Mogelijke route

kaart van rondreis door de Cairngorms, Fife, Aberdeenshire en Moray in Schotland * In 10 a 14 dagen is veel te zien maar u kunt vanzelfsprekend ook langer op rondreis gaan. Misschien wilt u de reis wel uitbreiden met een ander gebied of gewoon wat rustiger aan doen. Ik pas het plan aan uw wensen aan.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

Optie 1: geef de planning uit handen. Voor deze route - of een variatie daarop - kunt u een vakantieplan op maat aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een gedetailleerd online reisplan, inclusief te boeken accommodaties en informatie over de bestemmingen (+ omliggende gebieden). U kunt het thuis op uw gemak bestemming voor bestemming boeken en het zal ook tijdens uw rondreis online blijven staan zodat u het tijdens de vakantie kunt blijven raadplegen. Lees hieronder verder.

Optie 2: doe het zelf. Mocht u deze pagina bekijken om inspiratie op te doen en bent u van plan zelf de rondreis vorm te geven, dan kunt u ook gebruik maken van de service eigen online pagina. Dan boekt u zelf de accommodaties via deze website en vraagt u nadien een eigen pagina aan. Hier kunt u zoeken naar accommodaties in de Cairngorms, hier in oa. Aberdeenshire en hier in oa. Fife en Perth & Kinross. Logisch is om de nachtboot te nemen naar één van de havens aan de Engelse noordoostkust. Maar nogmaals: wilt u uitgebreide hulp? Vraag dan een vakantieplan op maat aan.


Cottage in Engeland Inn

Bekijk meer varianten:

→ Autorondreizen door Schotland