Perth en Scone Palace in Perth &s Kinross

Kinnoull Hill Tower in de stad Perth, Schotland Rivier de Tay in Perth, Schotland Scone Palace in Perth and Kinross, Schotland Boeken Dunkeld Cathedral in Perth and Kinross, Schotland Dunkeld Hermitage in Perth and Kinross, Schotland Lomond Hills Regional Park in Fife, Schotland Hill of Tarvit Mansion in Fife, Schotland Glamis Castle in Angus, Schotland Rondreis door Oost Schotland en de Cairngorms Rondreis per trein door Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe stad Perth in oost Schotland

Perth is een relatief kleine stad in de oostelijke helft van Schotland. Het heeft ongeveer 50 duizend inwoners, ligt aan de rivier de Tay en bevindt zich in het raadsgebied Perth & Kinross. In de stad kunt u het stedelijk museum bezoeken dat aandacht heeft voor geschiedenis, natuur en kunst. Ook vindt u er de Fergusson Gallery, een museum over John Duncan Fergusson en Margaret Morris, twee pioniers op het vlak van dans en moderne kunst. Daarnaast kunt u in de stad ook het mooie Black Watch Castle & Museum bezichtigen en de Branklyn Garden bezoeken. Niet ver buiten de stad zijn nog enkele mooie historische locaties te bezoeken zoals Elcho Castle, Huntingtower Castle en Scone Palace, de beroemde plek waar de koningen van Schotland werden gekroond. Ook aan de rivier de Tay maar dan een eind verder stroomopwaarts vindt u het Tay Forest park en daar ligt ook het mooie dorp Dunkeld. Dat heeft geconserveerde huizen, een kathedraal en een fraai park genaamd de Hermitage. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Perth.

Wandelen in/bij Perth

Rond de stad kunt u ook wandelen, bijvoorbeeld langs de rivier de Tay naar Luncarty of door de bossen naar Kinnoull Hill en de toren die daar staat. Het mooie Kinnoull Hill Woodland Park ligt aan de rand van Perth en hier kunt u genieten van mooie uitzichten over het omliggende landschap.

Meer info: Wandelroutes in en rond Perth


De locatie van Perth

Enkele bestemmingen in de regio

Pitlochry St Andrews Stirling

Mogelijkheden om naar Perth te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Perth te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 3 uur rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 5,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Het is eventueel ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. Voor de hand ligt dan een vlucht naar Edinburgh Airport aangezien u dan de minste reistijd heeft. Vanaf de luchthaven kunt u met bus of tram naar het centrum van de hoofdstad van Schotland reizen en daarna overstappen op de directe trein naar Perth. Dat neemt ongeveer 1 uur 45 minuten in beslag. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein een hele hoop andere bestemming bereiken zoals Stirling, Pitlochry, Aviemore, Inverness, Dundee, Aberdeen en Glasgow. Ook kunt u gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Stirling, Gleneagles, Aberfeldy, Crieff, Dunkeld en Pitlochry.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Fife en Perthshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Fife en Perth & Kinross
→ Bezienswaardigheden in Perth and Kinross