Vakantie in Cheshire en Merseyside

Little Moreton Hall in Cheshire, Noord Engeland

Wat is er te zien?

De stad Liverpool in noord Engeland

Deze graafschappen liggen in het noordwesten van Engeland en zijn deels verstedelijkt. Bekend is uiteraard de historische havenstad Liverpool met zijn vele musea maar in Merseyside vindt u ook een zeer uitgestrekt kustgebied met grote stranden en duinen. Daar ligt ook de badplaats Southport.

Cheshire heeft niet een enorm grote stad. De bekendste plaats is ongetwijfeld het oude Chester, befaamd om zijn prachtige centrum met zijn houten gebouwen. Voorbeelden van andere steden en stadjes zijn Warrington, Knutsford en Macclesfield. De heuvels van het Peak District National Park zijn te vinden in het oostelijke grensgebied. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Chester Cathedral, Lyme Park, Beeston Castle, Museum of Liverpool en het Beatles Story Museum.

Bezienswaardigheden in Cheshire

Bezienswaardigheden in Merseyside

Hotels en vakantiehuizen in het gebied

Specifieke bestemmingen

Chester groen vlak Liverpool

Met trein, vliegtuig of boot naar Cheshire en Merseyside

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Cheshire en Merseyside te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vertrekt u in Nederland dan kunt u één van beide veerdiensten naar noord Engeland nemen, namelijk de 15,5 durende overtocht van IJmuiden naar Newcastle of de 12 uur durende vaart van Rotterdam naar Hull. Vanaf die havens duurt de autorit nog respectievelijk 3 uur en 2 uur. Beide boten varen 's nachts zodat u 's ochtends arriveert. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen en ook die overtocht vertrekt naar Hull. U gaat dan aan boord in Zeebrugge, wederom een nachtdienst. Ook deze vaart duurt 12 uur.

Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. In de regio vindt u het Liverpool John Lennon Airport. Vanaf die luchthaven kunt u in iets meer dan een half uur rechtstreeks met de bus (lijn 500) naar de gelijknamige stad reizen. U kunt ook diezelfde bus nemen naar station South Parkway om vervolgens over te stappen op de trein naar station Lime Street. Als u naar Chester wilt dan zijn er verschillende opties, namelijk het net genoemde vliegveld maar ook Birmingham International en het Manchester Airport. De laatste is met een reisduur van boven de 2 uur (trein) de langste maar u hoeft dan weer niet over te stappen.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Engeland Trein in Engeland Bus in Engeland