De historische stad Chester in Cheshire

Kerst in de stad Chester, Engeland De historische stad Chester in Engeland Chester Rows in Engeland Chester Cathedral in Engeland Boeken Landelijk Cheshire in Engeland Beeston Castle in Cheshire, Engeland Dee Valley in Noord Wales Port Sunlight in Merseyside, Engeland Liverpool in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe stad Chester in Engeland

Chester is een mooie historische stad in het noordwesten van Engeland. Het heeft niet veel minder dan 100 duizend inwoners en ligt in het graafschap Cheshire. Heel vroeger was dit een Romeinse nederzetting en in de stad vindt u daar het één en ander van terug. Hier staan de overblijfselen van het grootste amfitheater van Groot-Brittannië, een museum (Dewa Roman Experience) en delen van de oude stadsmuren waar in latere perioden ook aan gebouwd is. Daarnaast zijn er nog twee musea, de prachtige middeleeuwse kathedraal en ziet u hier nog meer prachtige historische gebouwen. Beroemd zijn de houten vakwerkhuizen in het centrum van de stad die in de winkelstraten te zien zijn. Deze gebouwen zijn bekend als de Chester Rows waarvan de mooiste blokken te zien zijn aan Eastgate Street, Watergate Street en Bridge Street. Het monument Chester Cross vormt het kruispunt vanwaar u de straten direct kunt bereiken. Een andere grote trekpleister is de Chester Zoo, éen van de best bezochte dierentuinen van Groot-Brittannië. U vindt die locatie in het noorden van de stad, buiten het centrum.

Het spreekt voor zich dat er in dit deel van Cheshire ook andere bezienswaardigheden zijn. Denk aan de fraai gesitueerde ruïne van Beeston Castle en de Ness Botanic Garden. Het historische dorpje Port Sunlight bij Birkenhead (Merseyside) ligt ook niet al te ver weg, op het schiereiland Wirral. Daar aan de andere kant van de Mersey kunt u de historische havenstad Liverpool bezichtigen. Daarnaast ligt Chester zowat aan de grens met Wales dus u ziet hier niet heel ver van bijvoorbeeld Llangollen en de mooie Dee Valley. Dat is een heuvelachtige streek waar ook het werelderfgoed van het Pontcysyllte Aqueduct te vinden is.


Kerstsfeer proeven in Chester

Elk jaar kunt in november en december een kerstmarkt bezoeken in het fraaie centrum van Chester en uiteraard ook genieten van het fraaie historische centrum, mooie winkels en gezellige pubs en restaurants. Lees hier verder:

Kerst vieren in Chester.


De locatie van Chester

Enkele bestemmingen in de buurt

Liverpool Llangollen Manchester

Mogelijkheden om naar Chester te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Chester te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vertrekt u in Nederland dan kunt u één van beide veerdiensten naar noord Engeland nemen, namelijk de 15,5 durende overtocht van IJmuiden naar Newcastle of de 12 uur durende vaart van Rotterdam naar Hull. Vanaf die havens duurt de autorit nog respectievelijk 3 uur 15 minuten en 2,5 uur. Beide boten varen 's nachts zodat u 's ochtends arriveert. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen en ook die overtocht vertrekt naar Hull. U gaat dan aan boord in Zeebrugge, wederom een nachtdienst. Ook deze vaart duurt 12 uur.

Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. In de regio vindt u het Liverpool John Lennon Airport. Vanaf die luchthaven kunt u in 1,5 uur naar de stad reizen al moet u dan wel twee keer overstappen. Namelijk eerst met de bus naar station South Parkway, vervolgens met de trein naar station Lime Street in het centrum van Liverpool en dan de trein naar Chester. Als u niet van overstappen houdt dan kunt u ook een vlucht nemen naar Birmingham International. Vanaf die luchthaven kunt u vervolgens in ongeveer 2 uur 20 minuten rechtstreeks met de trein in de stad komen. Nog weer een andere mogelijkheid is via Manchester Airport, een treinreis van ongeveer 1 uur 10 minuten, inclusief een overstap in Crewe.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Cheshire en Merseyside
→ Hotels en vakantiehuizen in Cheshire en Merseyside
→ Bezienswaardigheden in Cheshire