De historische stad Chester in Cheshire

Kerst in de stad Chester, Engeland De historische stad Chester in Engeland Chester Rows in Engeland Chester Cathedral in Engeland Boeken Landelijk Cheshire in Engeland Beeston Castle in Cheshire, Engeland Dee Valley in Noord Wales Port Sunlight in Merseyside, Engeland Liverpool in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe stad Chester in Engeland

Chester is een mooie historische stad in het noordwesten van Engeland. Het heeft niet veel minder dan 100 duizend inwoners en ligt in het graafschap Cheshire. Heel vroeger was dit een Romeinse nederzetting en in de stad vindt u daar het één en ander van terug. Hier staan de overblijfselen van het grootste amfitheater van Groot-Brittannië, een museum (Dewa Roman Experience) en delen van de oude stadsmuren waar in latere perioden ook aan gebouwd is. Daarnaast zijn er nog twee musea, de prachtige middeleeuwse kathedraal en ziet u hier nog meer prachtige historische gebouwen. Beroemd zijn de houten vakwerkhuizen in het centrum van de stad die in de winkelstraten te zien zijn. Deze gebouwen zijn bekend als de Chester Rows waarvan de mooiste blokken te zien zijn aan Eastgate Street, Watergate Street en Bridge Street. Het monument Chester Cross vormt het kruispunt vanwaar u de straten direct kunt bereiken. Een andere grote trekpleister is de Chester Zoo, éen van de best bezochte dierentuinen van Groot-Brittannië. U vindt die locatie in het noorden van de stad, buiten het centrum.

Het spreekt voor zich dat er in dit deel van Cheshire ook andere bezienswaardigheden zijn. Denk aan de fraai gesitueerde ruïne van Beeston Castle en de Ness Botanic Garden. Het historische dorpje Port Sunlight bij Birkenhead (Merseyside) ligt ook niet al te ver weg, op het schiereiland Wirral. Daar aan de andere kant van de Mersey kunt u de historische havenstad Liverpool bezichtigen. Daarnaast ligt Chester zowat aan de grens met Wales dus u ziet hier niet heel ver van bijvoorbeeld Llangollen en de mooie Dee Valley. Dat is een heuvelachtige streek waar ook het werelderfgoed van het Pontcysyllte Aqueduct te vinden is.


Kerstsfeer proeven in Chester

Elk jaar kunt in november en december een kerstmarkt bezoeken in het fraaie centrum van Chester en uiteraard ook genieten van het fraaie historische centrum, mooie winkels en gezellige pubs en restaurants. Lees hier verder:

Kerst vieren in Chester.


De locatie van Chester

Enkele bestemmingen in de buurt

Liverpool Llangollen Manchester

Reis plannen naar Chester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Chester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Chester duurt daarna nog minimaal 5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Zeker in het laatste geval is de autorit vanaf de haven een paar uur korter. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Zo kunt u vliegen op Birmingham, Manchester en ook Liverpool. Vanuit die luchthavens kunt u per trein naar de stad afreizen.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Cheshire en Merseyside
→ Hotels en vakantiehuizen in Cheshire en Merseyside