Havenstad Liverpool in Merseyside - Engeland

De havenstad Liverpool in Engeland De havenstad Liverpool in Merseyside Albert Dock in Liverpool, Engeland Three Graces in Liverpool, Engeland Lime Street Station en St George's Hall in Liverpool, Engeland Boeken Speke Hall in Merseyside, Engeland Port Sunlight in Merseyside, Engeland Sefton Coast in Merseyside Chester in Engeland

InformatieDe stad Liverpool in noord Engeland

Liverpool is één van de grotere steden van Groot-Brittannië en ligt in het graafschap Merseyside, noordwest Engeland. Een mooi gedeelte van de stad is het historische havengebied waar enkele imposante gebouwen te zien zijn en waar u de nodige musea kunt bezoeken. Vroeger was dit één van de belangrijkste havensteden van het Britse Imperium en was samen met het verderop gelegen Manchester economisch van enorm belang. Liverpool was belangrijk voor de handel in katoen maar ook voor de slavenhandel, de duister keerzijde van haar geschiedenis. In het havengebied staat dan ook het World Slavery Museum. Dit stadsdeel behoort overigens tot het werelderfgoed en omvat onder andere Pier Head en daar ziet u ook de zogenaamde Three Graces, drie stijlvolle en imposante gebouwen. Dit zijn het Port of Liverpool Building, het Royal Liver Building en het Cunard Building. U kunt op de foto's zien hoe mooi het is.

In dit deel van de stad zijn ook enkele mooie musea om te bezichtigen, zoals het Beatles Story Museum, het Merseyside Maritime Museum en Tate Liverpool. In het centrum kunt u ook mooie locaties bezichtigen zoals de stijlvolle St George's Hall, het World Museum en de Walker Art Gallery. De stad heeft ook een vrij nieuwe kathedraal (20e eeuw) en dit is tevens één van de grootste ter wereld.


Hotels, b&b's en appartementen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Liverpool? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of appartement.

Luxe stadshotels in Groot-Brittannië


De locatie van Liverpool

Enkele bestemmingen in de buurt

Chester Nottingham Blackpool

Reis plannen naar Liverpool

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Liverpool te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog ongeveer 2,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt, buiten de stad ligt namelijk het Liverpool John Lennon Airport. Vanaf die luchthaven kunt u bijvoorbeeld rechtstreeks met de bus naar de stad. U kunt vanuit de stad uiteraard ook met de trein reizen, bijvoorbeeld naar Manchester, Chester en Londen (station Euston). U kunt vanuit de havens in de stad ook de veerboot pakken naar Ierland en het eiland Man.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Cheshire en Merseyside
→ Hotels en vakantiehuizen in Cheshire en Merseyside