Havenstad Liverpool in Merseyside - Engeland

De havenstad Liverpool in Engeland De havenstad Liverpool in Merseyside Albert Dock in Liverpool, Engeland Three Graces in Liverpool, Engeland Lime Street Station en St George's Hall in Liverpool, Engeland Boeken Speke Hall in Merseyside, Engeland Port Sunlight in Merseyside, Engeland Sefton Coast in Merseyside Chester in Engeland

InformatieDe stad Liverpool in noord Engeland

Liverpool is één van de grotere steden van Groot-Brittannië en ligt in noordwest Engeland. Een mooi gedeelte van de stad is het historische havengebied waar enkele imposante gebouwen te zien zijn en waar u de nodige musea kunt bezoeken. Vroeger was dit één van de belangrijkste havensteden van het Britse Imperium en was samen met het verderop gelegen Manchester economisch van enorm belang. Liverpool was belangrijk voor de handel in katoen maar ook voor de slavenhandel, de duister keerzijde van haar geschiedenis. In het havengebied staat dan ook het World Slavery Museum. Dit stadsdeel behoort overigens tot het werelderfgoed en omvat onder andere Pier Head en daar ziet u ook de zogenaamde Three Graces, drie stijlvolle en imposante gebouwen. Dit zijn het Port of Liverpool Building, het Royal Liver Building en het Cunard Building. U kunt op de foto's zien hoe mooi het is.

In dit deel van de stad zijn ook enkele mooie musea om te bezichtigen, zoals het Beatles Story Museum, het Merseyside Maritime Museum en Tate Liverpool. In het centrum kunt u ook mooie locaties bezichtigen zoals de stijlvolle St George's Hall, het World Museum en de Walker Art Gallery. De stad heeft ook een vrij nieuwe kathedraal (20e eeuw) en dit is tevens één van de grootste ter wereld.


Hotels, b&b's en appartementen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Liverpool? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of appartement.

Luxe stadshotels in Groot-Brittannië


De locatie van Liverpool

Enkele bestemmingen in de buurt

Chester Nottingham Blackpool

Mogelijkheden om naar Liverpool te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Liverpool te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vertrekt u in Nederland dan kunt u één van beide veerdiensten naar noord Engeland nemen, namelijk de 15,5 durende overtocht van IJmuiden naar Newcastle of de 12 uur durende vaart van Rotterdam naar Hull. Vanaf die havens duurt de autorit nog respectievelijk 3 uur en 2,5 uur. Beide boten varen 's nachts zodat u 's ochtends arriveert. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen en ook die overtocht vertrekt naar Hull. U gaat dan aan boord in Zeebrugge, wederom een nachtdienst. Ook deze vaart duurt 12 uur.

Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt, buiten de stad ligt namelijk het Liverpool John Lennon Airport. Vanaf die luchthaven kunt u in iets meer dan een half uur rechtstreeks met de bus (lijn 500) naar de stad. U kunt ook met lijn 86a maar die busrit duur een stuk langer. Ook kunt u op diezelfde bussen na ongeveer 10 minuten uitstappen bij treinstation South Parkway en daar in 12 minuten met de trein naar station Lime Street in het centrum gaan. Eenmaal in de stad kunt u met de trein allerlei andere plaatsen bereiken waaronder ook Manchester, Chester en Londen (station Euston).

Door naar Ierland? De havenstad Liverpool is ook een van de plekken in Groot-Brittannië waar veerboten vertrekken naar Ierland en Noord-Ierland. Kijkt u hier voor de overtocht van Liverpool naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Als u in de havenstad van Merseyside de boot wilt pakken naar de hoofdstad van Ierland, kijkt u dan hier bij de overtocht van Liverpool naar Dublin.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Cheshire en Merseyside
→ Hotels en vakantiehuizen in Cheshire en Merseyside
→ Bezienswaardigheden in Merseyside