Bezienswaardigheden in Merseyside

Liverpool in Engeland Speke Hall in Merseyside, Engeland Port Sunlight in Merseyside, Engeland Sefton Coast in Merseyside

De kaart van Merseyside (+ Cheshire)

Bekijk hier de interactieve kaart van Merseyside en van het aangrenzende Cheshire. Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden, plaatsen en andere mooie locaties. Lees hier verder over bezienswaardigheden in Cheshire.

legenda van kaart


Lijst met historische gebouwen en andere bezienswaardigheden

Er zijn een aantal musea, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden te bezoeken. Twee van deze gebouwen worden beheerd door National Trust (NT). Vlakbij Prescot kunt u overigens ook een ander soort bezienswaardigheid bezoeken, namelijk het Knowsley Safari Park. Daar zijn onder andere neushoorns, zebra's, tijgers en giraffes te zien.


Aantal musea:
Liverpool War Museum - Museum of Liverpool - Tate Liverpool - Mersyside Maritime Museum - International Slavery Museum - Beatles Story Museum - World Museum - Walker Art Gallery - Victoria Gallery - Sudley House - Lady Lever Art Gallery - Port Sunlight Museum - Southport Model Railway Village


Historische gebouwen:
Liverpool Cathedral - The Hardman's House (NT) - St Georges Hall - Croxteth Hall - Speke Hall (NT)

Liverpool, Wirral en de Sefton Coast

Merseyside is gesitueerd in noordwest Engeland en is behoorlijk verstedelijkt. Dat komt uiteraard vooral door de aanwezigheid van Liverpool, de grote havenstad die een keur aan bezienswaardigheden bezit, met name de mooie historische gebouwen bij de oude haven en de musea. Het is heden ten dage vooral beroemd vanwege haar voetbalclubs en omdat het de plek is waar de Beatles vandaan komen. U kunt ook een museum bezichtigen over één van 's werelds bekendste bands. Redelijk in de buurt zijn nog enkele andere kleinere steden en stadjes als St Helens, Widnes en Birkenhead dat aan de andere kant van de Mersey is te vinden.

Birkenhead ligt op het rustigere schiereiland de Wirral, het uitsteeksel ten westen van Liverpool dat ook redelijk dicht bij Wales is gesitueerd. U kunt daar ook het historische Port Sunlight bezichtigen, een fraai conservatiedorpje dat ooit gebouwd is rondom de zeepfabriek. Qua natuur zijn er ook een paar locaties die u kunt bezoeken, namelijk het Knowsley Safari Park maar ook de uitgestrekte Sefton Coast vlakbij de badplaats Southport. Daar ligt het grootste strand en duinengebied van Engeland. Het National Trust gebied Formby vindt u daar ook.

Bestemming Liverpool

groen vlak Liverpool groen vlak

Terug naar:

→ Cheshire & Merseyside