Vakantie in the Scottish Borders

Heuvels in de Scottish Borders, Schotland

Wat is er te zien?

Floors Castle in Kelso, Scottish Borders

De Scottish Borders is de naam van het raadsgebied in het uiterste zuidoosten van Schotland. Het gebied grenst aan Northumberland in Engeland en ligt ook redelijk vlakbij de grote stad Edinburgh. In het gebied zelf zult u geen steden vinden maar alleen kleinere stadjes zoals Peebles, Galashiels, Kelso en Hawick. Deze streek is overwegend heuvelachtig en kent ook twee beschermde gebieden, namelijk Eildon and Leaderfoot rond Melrose en Upper Tweeddale pal naast Peebles.

De korte kustlijn van de Scottish Borders is op plekken ook de moeite waard, zoals bij St Abb's Head. Er zijn ook een aantal abdijruïnes, kastelen en historische landgoederen te bezoeken waaronder Melrose Abbey, Floors Castle, Thirlestane Castle en Abbotsford in Galashiels, het voormalige huis van Sir Walter Scott, beroemd vanwege de boeken Rob Roy en Ivanhoe. Sinds kort kunt u overigens met de trein van Edinburgh naar Tweedbank (stopt ook in Galashiels).

Bezienswaardigheden - Scottish Borders

Hotels, b&b's, vakantiehuizen en een autorondreis

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in dit deel van Schotland, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken in het gehele raadsgebied of wat specifieker in één van de dorpen of stadjes. Hieronder rechts vindt u ook een autorondreis naar de Scottish Borders waarbij u tevens de stad Edinburgh en het Engelse Northumberland kunt verkennen.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Peebles Melrose Kelso

Met trein, vliegtuig of boot naar de Scottish Borders

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar de Scottish Borders te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog 1,5 a 2 uur rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het 3,5 a 4 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan, althans als u bijvoorbeeld naar Galashiels gaat dat een treinstation heeft. U zou een vlucht kunnen nemen naar Edinburgh Airport. Daarna neemt u de bus naar het centrum van de hoofdstad van Schotland om daar over te stappen op de trein naar Galashiels.

Boek hier de volgende diensten:

Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Schotland Bus in Schotland Trein in Schotland