Vakantie in the Scottish Borders

Heuvels in de Scottish Borders, Schotland

Wat is er te zien?

De Scottish Borders is de naam van het raadsgebied in het uiterste zuidoosten van Schotland. Het gebied grenst aan Northumberland in Engeland en ligt ook redelijk vlakbij de grote stad Edinburgh. In het gebied zelf zult u geen steden vinden maar alleen kleinere stadjes zoals Peebles, Galashiels, Kelso en Hawick. Deze streek is overwegend heuvelachtig en kent ook twee beschermde gebieden, namelijk Eildon and Leaderfoot rond Melrose en Upper Tweeddale pal naast Peebles.

De korte kustlijn van de Scottish Borders is op plekken ook de moeite waard, zoals bij St Abb's Head. Er zijn ook een aantal abdijruïnes, kastelen en historische landgoederen te bezoeken waaronder Melrose Abbey, Floors Castle, Thirlestane Castle en Abbotsford in Galashiels, het voormalige huis van Sir Walter Scott, beroemd vanwege de boeken Rob Roy en Ivanhoe. Sinds kort kunt u overigens met de trein van Edinburgh naar Tweedbank (stopt ook in Galashiels). Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de Scottish Borders.


Kasteel in de Scottish Borders Hotel in Schotland

Op autorondreis naar de Scottish Borders

Hieronder vindt u een autorondreis naar de Scottish Borders waarbij u tevens de stad Edinburgh en het Engelse Northumberland kunt verkennen. Dat is een mooi voorbeeld van een reisplan, u kunt ook varieren met andere regionen in Schotland en/of Engeland.

GB

Bekijk enkele leuke plaatsen

Peebles Melrose Kelso

Met trein, vliegtuig of boot naar Zuidoost Schotland

Hoe reis je naar de Scottish Borders? Logisch zou zijn om de auto te pakken want met het openbaar vervoer het gebied verkennen is niet handig. U kunt per veerboot vanaf IJmuiden naar Newcastle in Noordoost Engeland. Een andere mogelijkheid is een overtocht naar Hull dat een paar uur rijden zuidelijker gesitueerd is. Daar kunt u heen varen vanaf Rotterdam en ook Zeebrugge. Dit zijn allemaal nachtdiensten. Als u het vliegtuig wilt nemen dan ligt een vlucht naar Edinburgh voor de hand. Per trein naar de Scottish Borders is sinds kort overigens wel mogelijk. Dan kunt u bijvoorbeeld naar Galashiels en Tweedbank. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Schotland Cottage in Engeland