Melrose, Abbotsford en Scott's View in de Scottish Borders

Melrose Abbey in de Scottish Borders, Schotland Het stadje in de Scottish Borders, Schotland Boeken Abbotsford in Galashiels, Schotland Eildon Hills in de Scottish Borders, Schotland Dryburgh Abbey in de Scottish Borders, Schotland Selkirk in de Scottish Borders, Schotland Mellerstain House in de Scottish Borders, Schotland Floors Castle in de Scottish Borders, Schotland Jedburgh Abbey in de Scottish Borders, Schotland Peebles in de Scottish Borders, Schotland Upper Tweeddale in de Scottish Borders, Schotland Rondreis door Northumberland en de Scottish Borders

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Melrose in Schotland

Melrose is een klein historisch stadje in het raadsgebied Scottish Borders. Het heeft minder dan 2 duizend inwoners en het ligt op 8 kilometer van het grotere Galashiels. Dit deel van zuidoost Schotland is zeer heuvelachtig en heeft ook verschillende interessante historische bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Melrose Abbey, Dryburgh Abbey en Abbotsford, het landgoed van de beroemde 19e eeuwse schrijver Sir Walter Scott. Daarnaast heeft dit gebied rond de rivier de Tweed ook de status van National Scenic Area vanwege de natuurlijke schoonheid. Het heet Eildon and Leaderfoot. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden in de buurt zijn Mellerstain House en Floors Castle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Melrose.

Wandelen in Melrose

Er zijn verschillende mooie wandelingen te maken vanuit deze locatie, bijvoorbeeld bij de rivier de Tweed en in de Eildon Hills. Vlakbij Dryburgh Abbey vindt u het meest bekende uitzichtspunt in het gebied, genaamd Scott's View. Verder westwaarts is het landschap nog heuvelachtiger. Denk aan Upper Tweeddale vlakbij Peebles.

Wandelroutes - Melrose en Kelso


De locatie van Melrose

Enkele bestemmingen in de regio

Kelso Peebles Edinburgh

Mogelijkheden om naar Galashiels en Melrose te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Galashiels en Melrose te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 2 uur rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 4,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan en wel naar het Edinburgh Airport. Op de luchthaven kunt u de bus pakken die u in een half uur rechtstreeks naar het centrum van Edinburgh brengt. Daar kunt u overstappen op de trein naar Galashiels, een rit van ongeveer 50 minuten. Melrose ligt echter een klein aantal kilometers verderop dus als u daar heen moet, dan dient u nog eens de bus te nemen. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de bus naar andere plaatsen als Kelso, Coldstream en Berwick-upon-Tweed.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Scottish Borders
→ Hotels en vakantiehuizen in de Scottish Borders