Melrose, Abbotsford en Scott's View in de Scottish Borders

Melrose Abbey in de Scottish Borders, Schotland Het stadje in de Scottish Borders, Schotland Boeken Abbotsford in Galashiels, Schotland Eildon Hills in de Scottish Borders, Schotland Dryburgh Abbey in de Scottish Borders, Schotland Selkirk in de Scottish Borders, Schotland Mellerstain House in de Scottish Borders, Schotland Floors Castle in de Scottish Borders, Schotland Jedburgh Abbey in de Scottish Borders, Schotland Peebles in de Scottish Borders, Schotland Upper Tweeddale in de Scottish Borders, Schotland Rondreis door Northumberland en de Scottish Borders

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Melrose in Schotland

Melrose is een klein historisch stadje in het raadsgebied Scottish Borders. Het heeft minder dan 2 duizend inwoners en het ligt op 8 kilometer van het grotere Galashiels. Dit deel van zuidoost Schotland is zeer heuvelachtig en heeft ook verschillende interessante historische bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Melrose Abbey, Dryburgh Abbey en Abbotsford, het landgoed van de beroemde 19e eeuwse schrijver Sir Walter Scott. Daarnaast heeft dit gebied rond de rivier de Tweed ook de status van National Scenic Area vanwege de natuurlijke schoonheid. Het heet Eildon and Leaderfoot. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden in de buurt zijn Mellerstain House en Floors Castle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Melrose.


Wandelen in Melrose

Er zijn verschillende mooie wandelingen te maken vanuit deze locatie, bijvoorbeeld bij de rivier de Tweed en in de Eildon Hills. Vlakbij Dryburgh Abbey vindt u het meest bekende uitzichtspunt in het gebied, genaamd Scott's View. Verder westwaarts is het landschap nog heuvelachtiger. Denk aan Upper Tweeddale vlakbij Peebles.

Wandelroutes - Melrose en Kelso


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Melrose

Enkele bestemmingen in de regio

Kelso Peebles Edinburgh

Reis plannen naar Melrose

Er zijn verschillende manieren om naar Melrose te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 2 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Scottish Borders
→ Hotels en vakantiehuizen in de Scottish Borders