Kelso en Floors Castle in de Scottish Borders - Schotland

Kelso in de Scottish Borders, Schotland Boeken Floors Castle in de Scottish Borders, Schotland Eildon Hills in de Scottish Borders, Schotland Mellerstain House in de Scottish Borders, Schotland Dryburgh Abbey in de Scottish Borders, Schotland Melrose Abbey in de Scottish Borders, Schotland Abbotsford in Galashiels, Schotland Jedburgh Abbey in de Scottish Borders, Schotland College Valley in de Cheviot Hills, Northumberland National Park Rondreis door Northumberland en de Scottish Borders

InformatieKelso Abbey in de Scottish Borders, Schotland

Kelso is een klein stadje in de Scottish Borders, de naam van het gebied in het uiterste zuidoosten van Schotland. Het heeft ongeveer 5,5 duizend inwoners en ligt aan de rivieren Tweed en Teviot. In deze plaats kunt u de ruïne van de middeleeuwse abdij bezichtigen maar ook het imposante Floors Castle, onderdeel van het Roxburghe Estate. In de buurt zijn overigens nog veel meer historische bezienswaardigheden te bezoeken in de vorm van landgoederen en abdijruïnes. Denk aan Melrose Abbey, Jedburgh Abbey, Mellerstain House, Manderston en Thirlestane Castle. Het Engelse grens -en kuststadje Berwick-upon-Tweed ligt ook redelijk in de buurt. Dat kust gebied is ook de moeite waard, niet alleen qua natuur maar ook omdat er verschillende oude kastelen te zien zijn.

Het landschap direct rond het dorp is relatief vlak maar een klein aantal kilometers verderop vindt u de heuvels. Ten westen liggen de Eildon Hills en ten zuidoosten in het grensgebied met Engeland de Cheviot Hills en ook het Northumberland National Park. Aan zee kunt u het fraaie natuurreservaat van St Abb's Head bezichtigen.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi vakantiehuis in Kelso? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Mooie vakantiehuizen in Groot-Brittannië


Wandelen in Kelso

U kunt gaan wandelen in de relatief vlakke omgeving of iets verder weg een route volgen in de heuvels, zoals net al vermeldt, de Eildon Hills en de hogere Cheviot Hills. Op één van de foto's ziet u de College Valley, dat is een vallei net over de grens in Engeland, gesitueerd in het Northumberland National Park.

Wandelroutes rond Kelso en Melrose


De locatie van Kelso

Enkele bestemmingen in de regio

Melrose Peebles Berwick-upon-Tweed

Mogelijkheden om naar Kelso te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Kelso te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 1 uur 45 minuten rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 4 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Er is geen treinstation aanwezig maar u kunt in Kelso wel met de bus reizen, bijvoorbeeld naar Jedburgh, Hawick, St Boswells, Melrose, Galashiels, Lauder, Berwick-upon-Tweed, Kirk Yetholm en ook de hoofdstad Edinburgh.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Scottish Borders
→ Hotels en vakantiehuizen in de Scottish Borders