Berwick-upon-Tweed aan de kust van Northumberland

Berwick-upon-Tweed in Northumberland Berwick-upon-Tweed in Northumberland Berwick-upon-Tweed Barracks and Mainguard in Northumberland Spoorweg bij Berwick-upon-Tweed Barracks in Engeland Boeken St Abb's Head in Zuid Schotland Lindisfarne Castle in Northumberland, Noord Engeland Lindisfarne Priory in Northumberland, Noord Engeland Bamburgh Castle in Northumberland, Noord Engeland Farne Islands in Northumberland Farne Islands in Northumberland Chillingham Castle in Northumberland, Noord Engeland College Valley in de Cheviot Hills, Northumberland National Park Rondreis door Northumberland en de Scottish Borders

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet grensstadje Berwick-upon-Tweed in Engeland

Berwick-upon-Tweed is een kuststadje in het uiterste noordoosten van Engeland, op de grens met Schotland. Het kent enkele bezienswaardigheden en heeft mooie bouwwerken zoals de bruggen, de Victoriaanse stadswallen en de vuurtoren. U kunt hier ook de 18e eeuwse Berwick-upon-Tweed Barracks bezoeken waar ook drie musea gevestigd zijn. Dit zijn de Berwick Museum & Art Gallery, Gymnasium Art Gallery en de King's Own Scottish Borderers Museum. Het stadje ligt in het graafschap Northumberland, vlakbij de beschermde kustlijn waar uitstekend gewandeld kan worden langs de lokale kustroutes. Aan de andere kant van de rivier de Tweed liggen de kleinere plaatsen Tweedmouth en Spittal.

In de regio zijn nog veel meer historische bezienswaardigheden, met name verschillende kastelen. Denk aan Bamburgh Castle, Etal Castle, Chillingham Castle en Lindisfarne Castle dat gestiueerd is op het Holy Island. Daar kunt u bij eb komen. Om de Farne Islands te kunnen bekijken dient u wel op een boottocht mee te gaan. Dat is een natuurreservaat waar veel vogels leven en waar in de omgeving ook zeehonden te zien zijn. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Berwick-upon-Tweed.

Wandelen

Dit stadje is het eindpunt van het Northumberland Coast Path, tevens een meerdaagse wandelroute. Zo kunt u vanaf hier zuidwaarts het pad volgen en bijvoorbeeld ook het net genoemde Holy Island bezoeken. Dan moet het dus wel eb zijn. Net over de grens in Schotland zijn ook fraaie kustlandschappen, bijvoorbeeld bij het natuurreservaat van St Abb's Head. Rijdt u in zuidwestelijke richting verder landinwaarts vanuit Berwick dan komt u in het heuvelachtige Northumberland National Park. Het noordelijkste deel daarvan bestaat uit de Cheviot Hills. Een mooi gebied daarbinnen is College Valley, relatief dicht bij de Schotse grens.

Meer info: Northumberland Coast Path


De locatie van Berwick-upon-Tweed

Enkele bestemmingen in de buurt

Bamburgh Kelso North Berwick

Mogelijkheden om naar Berwick-upon-Tweed te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Berwick-upon-Tweed te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Engeland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 1,5 uur rijden. U kunt ook met het openbaar vervoer gaan. In de haven pakt u de aansluitende bus naar het hoofdstation en neemt daar de trein naar Berwick-upon-Tweed. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan. Zo kunt u een vlucht nemen naar het Newcastle Airport. Daar neemt u de metro naar de stad en daarna de aansluitende trein naar Berwick-upon-Tweed, een reis van in totaal 1 uur 20 minuten. Kijk hier voor de dienstregeling van de metro. Vliegt u naar het Edinburgh Airport dan neemt de reis daarvandaan iets meer dan 1,5 uur in beslag. U gaat dan met de bus die u van de luchthaven naar de stad brengt en stapt daar over op de trein. Eenmaal in het stadje kunt u overigens ook gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Newcastle, Alnwick, Bamburgh en het Holy Island of Lindisfarne.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Northumberland
→ Accommodatie in Northumberland