Het dorpje Bamburgh aan de Northumberland Coast

Bamburgh Castle in Northumberland, Noord Engeland Het dorp Bamburgh in Northumberland, Noord Engeland Boeken Farne Islands in Northumberland Farne Islands in Northumberland Lindisfarne Castle in Northumberland, Noord Engeland Lindisfarne Priory in Northumberland, Noord Engeland Alnwick Castle in Northumberland, Noord Engeland Craster in Northumberland Berwick-upon-Tweed in Northumberland Chillingham Castle in Northumberland, Noord Engeland College Valley in de Cheviot Hills, Northumberland National Park Rondreis door Northumberland en de Scottish Borders

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBamburgh Castle in Northumberland, Engeland

Bamburgh is een klein dorpje aan de Northumberland Coast in noordoost Engeland. Dit gebied is een Area of Outstanding Natural Beauty, een prachtig kustgebied met stranden, duinen en kastelen. Dat geldt ook voor dit dorpje dat gedomineerd wordt door het imposante middeleeuwse Bamburgh Castle dat ooit de zetel was van de koningen van Northumbria. Naast het kasteel kunt hier ook het kleine Grace Darling Museum bezoeken dat verteld over het scheepswrak van SS Forfarshire en de heldendaad die Grace Darling hierin speelde, in de 19e eeuw de dochter van de vuurtorenwachter. In de omgeving zijn overigens nog meer kastelen te bezichtigen zoals de ruïne van Dunstanburgh Castle, Chillingham Castle en het prachtige Alnwick Castle waar u ook tuinen kunt bekijken. Daarnaast kunt u ook het Holy Island of Lindisfarne betreden bij eb. Daar vindt u ook een kasteel en een priorij. Vanuit het dorpje Seahouses dat net ten zuiden van Bamburgh ligt kunt u meegaan op boottochten naar de Farne Islands, een natuurreservaat waar vogels leven. De grootste plaats in deze regio is het kuststadje Berwick-upon-Tweed.


Wandelen in Bamburgh

Deze plaats ligt langs een meerdaagse wandelroute, namelijk het Northumberland Coast Path, een route tussen Cresswell in het zuiden en Berwick-upon-Tweed in het noorden. U kunt dus mooie kustwandelingen maken maar verder naar het westen liggen tevens de hoge heuvels van het Northumberland National Park. De College Valley is daar onderdeel van, gesitueed in de Cheviot Hills.

Meer info: Northumberland Coast Path


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Bamburgh

Enkele bestemmingen in de buurt

Berwick-upon-Tweed Alnwick Warkworth

Reis plannen naar Bamburgh

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bamburgh te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1 uur 15 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit meer dan een paar uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Northumberland
→ Accommodatie in Northumberland