Het dorpje Bamburgh aan de Northumberland Coast

Bamburgh Castle in Northumberland, Noord Engeland Het dorp Bamburgh in Northumberland, Noord Engeland Boeken Farne Islands in Northumberland Farne Islands in Northumberland Lindisfarne Castle in Northumberland, Noord Engeland Lindisfarne Priory in Northumberland, Noord Engeland Alnwick Castle in Northumberland, Noord Engeland Craster in Northumberland Berwick-upon-Tweed in Northumberland Chillingham Castle in Northumberland, Noord Engeland College Valley in de Cheviot Hills, Northumberland National Park Rondreis door Northumberland en de Scottish Borders

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBamburgh Castle in Northumberland, Engeland

Bamburgh is een klein dorpje aan de Northumberland Coast in noordoost Engeland. Dit gebied is een Area of Outstanding Natural Beauty, een prachtig kustgebied met stranden, duinen en kastelen. Dat geldt ook voor dit dorpje dat gedomineerd wordt door het imposante middeleeuwse Bamburgh Castle dat ooit de zetel was van de koningen van Northumbria. Naast het kasteel kunt hier ook het kleine Grace Darling Museum bezoeken dat verteld over het scheepswrak van SS Forfarshire en de heldendaad die Grace Darling hierin speelde, in de 19e eeuw de dochter van de vuurtorenwachter.

In de omgeving zijn overigens nog meer kastelen te bezichtigen zoals de ruïne van Dunstanburgh Castle, Chillingham Castle en het prachtige Alnwick Castle waar u ook tuinen kunt bekijken. Daarnaast kunt u ook het Holy Island of Lindisfarne betreden bij eb. Daar vindt u ook een kasteel en een priorij. Vanuit het dorpje Seahouses dat net ten zuiden van Bamburgh ligt kunt u meegaan op boottochten naar de Farne Islands, een natuurreservaat waar vogels leven. De grootste plaats in deze regio is het kuststadje Berwick-upon-Tweed.

Wandelen in Bamburgh

Deze plaats ligt langs een meerdaagse wandelroute, namelijk het Northumberland Coast Path, een route tussen Cresswell in het zuiden en Berwick-upon-Tweed in het noorden. U kunt dus mooie kustwandelingen maken maar verder naar het westen liggen tevens de hoge heuvels van het Northumberland National Park. De College Valley is daar onderdeel van, gesitueed in de Cheviot Hills.

Meer info: Northumberland Coast Path


De locatie van Bamburgh

Enkele bestemmingen in de buurt

Berwick-upon-Tweed Alnwick Warkworth

Mogelijkheden om naar Bamburgh te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bamburgh te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Engeland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 1 uur 15 minuten rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Er is wel een spoorlijn in dit gebied maar niet direct hier in het dorp. In Bamburgh kunt u wel gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Seahouses, Craster, Alnwick, Alnmouth, Warkworth, Morpeth en Newcastle in zuidwaartse richting en in noordwaartse richting naar Beal (voor Lindisfarne), Haggerston Castle en Berwick-upon-Tweed.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Northumberland
→ Accommodatie in Northumberland