Vakantie in Noordwest Schotland - Loch Ness eo.

Op vakantie in de hooglanden van noordwest Schotland

Wat is er te zien?

Loch Ness en Urquhart Castle in Schotland

Dit deel van noordwest Schotland omvat het zuidelijke gedeelte van de Northwest Highlands. Dit bergachtige gebied bestaat voor een deel bestaat uit zogenaamde National Scenic Areas, mooie natuurlijke gebieden met een beschermde status. Dit zijn Glen Affric, Kintail, Knoydart, Ardnamurchan, Loch Shiel en de kleine Glen Strathfarrar. In het gebied kunt u ook meegaan op de 'Harry Potter trein', de prachtige spoorlijn die ook over het fraaie spoorwegviaduct van Glenfinnan rijdt.

Echter, misschien wel de meest bekende locatie in deze regio is het zeer grote Loch Ness, het meer dat mythische proporties heeft aangenomen vanweg het vermeende Monster van Loch Ness. Dit meer bevindt zich in de grote Great Glen, een enorme vallei waar aan weerszijden de stad Inverness en het stadje Fort William te vinden zijn. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in het gebied zijn Urquhart Castle, Eilean Donan Castle en het historische slagveld van Culloden.

Bezienswaardigheden - NW Schotland

Hotels, b&b's, vakantiehuizen en een wandelvakantie

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in dit deel van Noordwest Schotland, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken in het hele gebied of wat specifieker in één van de stadjes en dorpen. Als u een echte wandelaar bent dan zou u ook een wandelvakantie over de Great Glen Way kunnen boeken.


Op rondreis door de Highlands van Schotland?

Misschien wilt u wel meerdere gebieden in Schotland bezichtigen. Dan kunt u een autorondreis ondernemen. Zie daarvoor de linker variant waarbij u ook Inverness en Loch Ness kunt bezoeken. Dat geldt ook voor de rechter variant maar dat is een treinrondreis door Schotland. Dan kunt u van uitzichten genieten op enkele van 's lands mooiste spoorlijnen en uiteraard onderweg in stadjes en steden overnachten.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Glenfinnan Fort Augustus Drumnadrochit

Inverness Glen Shiel Kyle of Lochalsh

Met trein, vliegtuig of boot naar Noordwest Schotland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar dit deel van de Hooglanden van Schotland te reizen. U kunt uiteraard met de auto gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 5,5 a 6,5 uur rijden, afhankelijk van uw eindbestemming. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 7 a 8,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Als Inverness uw vakantiebestemming wordt dan kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens in ongeveer 20 minuten met de bus naar de stad reizen. De stad heeft overigens ook een treinstation vanwaar u alle kanten op kunt. Het kleine Kyle of Lochalsh ligt overigens aan de kust en hier vindt u de brug naar het eiland Skye.

Boek hier de volgende diensten:

Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Schotland Bus in Schotland Trein in Schotland