Vakantie in Noordwest Schotland - Loch Ness eo.

Op vakantie in de hooglanden van noordwest Schotland

Wat is er te zien?

Dit deel van noordwest Schotland omvat het zuidelijke gedeelte van de Northwest Highlands. Dit bergachtige gebied bestaat voor een deel bestaat uit zogenaamde National Scenic Areas, mooie natuurlijke gebieden met een beschermde status. Dit zijn Glen Affric, Kintail, Knoydart, Ardnamurchan, Loch Shiel en de kleine Glen Strathfarrar. In het gebied kunt u ook meegaan op de 'Harry Potter trein', de prachtige spoorlijn die ook over het fraaie spoorwegviaduct van Glenfinnan rijdt. Echter, misschien wel de meest bekende locatie in deze regio is het zeer grote Loch Ness, het meer dat mythische proporties heeft aangenomen vanweg het vermeende Monster van Loch Ness. Dit meer bevindt zich in de grote Great Glen, een enorme vallei waar aan weerszijden de stad Inverness en het stadje Fort William te vinden zijn. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in het gebied zijn Urquhart Castle, Eilean Donan Castle en het historische slagveld van Culloden. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de buurt van Loch Ness of andere delen van dit noordwestelijke deel van Schotland.


Kasteel bij Loch Ness Hotel in Schotland

Op rondreis door de Highlands van Schotland?

Misschien wilt u wel meerdere gebieden in Schotland bezichtigen. Dan kunt u een autorondreis ondernemen. Zie daarvoor de linker variant waarbij u ook Inverness en Loch Ness kunt bezoeken. Dat geldt ook voor de rechter variant maar dat is een treinrondreis door Schotland. Dan kunt u van uitzichten genieten op enkele van 's lands mooiste spoorlijnen en uiteraard onderweg in stadjes en steden overnachten.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Glenfinnan Fort Augustus Drumnadrochit

Inverness Glen Shiel Kyle of Lochalsh

Met trein, vliegtuig of boot naar Noordwest Schotland

Hoe reis je naar het noordwesten van Schotland? Met de auto gaan is een voor de hand liggende keuze omdat je met het openbaar vervoer lang niet overal kunt komen. U kunt per veerboot vanaf IJmuiden naar Newcastle in Noordoost Engeland. Een andere mogelijkheid is een overtocht naar Hull dat een paar uur rijden zuidelijker gesitueerd is. Daar kunt u heen varen vanaf Rotterdam en ook Zeebrugge. Dit zijn allemaal nachtdiensten. U kunt overigens wel met de trein naar Inverness en bijvoorbeeld ook naar Kyle of Lochalsh dat bij de brug naar het eiland Skye is gesitueerd. Als u het vliegtuig wilt nemen dan zou het logisch zijn op Inverness te vliegen. De andere internationale luchthavens bevinden zich een heel eind oostelijker en zuidelijker. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Schotland Cottage in Engeland