Drumnadrochit, Loch Ness en Urquhart Castle in Schotland

Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland Boeken Loch Ness in Schotland Glen Strathfarrar in de Hooglanden van Schotland Inverness in de Highlands van Schotland Fort George in Schotland Cawdor Castle in Schotland Fort Augustus in Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenLoch Ness in Schotland


Drumnadrochit is een klein dorp in de Hooglanden van Schotland en een populaire bestemming. Het ligt namelijk aan het grote en beroemde Loch Ness. In deze plaats kunt u het historische Urquhart Castle bezoeken dat aan de oever van het meer ligt en ook vindt u hier het Loch Ness Centre voor meer informatie en tentoonstellingen. Daarnaast is het ook mogelijk mee te gaan op boottochten om vanaf het water van mooie uitzichten te genieten. Voorbeelden van locaties die wat verder weg te vinden zijn, maar die u wellicht ook zou willen bezoeken, zijn de stad Inverness, het historische slagveld van Culloden en Fort George. Niet ver ten westen van Drumnadrochit bevinden zich de ruige en bergachtige landschappen van de noordwestelijke hooglanden: gebieden als Kintail, Glen Affric en de Glen of Strathfarrar. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Drumnadrochit.

Wandelen vanuit Drumnadrochit

Deze plaats ligt aan de Great Glen Way, de meerdaagse wandelroute langs Loch Ness en enkele andere meren. Daarnaast zijn er ook andere wandelmogelijkheden in de buurt zoals in Urquhart Woods, langs Loch Ness, naar de Divach Falls (watervallen) en naar de reltaief kleine berg Meall Fuar-mhonaidh. Of pakt u de auto en gaat u wandelen in de fraaie Glen Affric een eind verder naar het westen.

Meer info: Great Glen Way | Wandelroutes rond Loch Ness en in Glen Affric


De locatie van Drumnadrochit

Enkele bestemmingen in de buurt

Inverness Fort Augustus Glen Shiel

Mogelijkheden om naar Drumnadrochit reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Drumnadrochit te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 5 uur rijden.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 6,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur. Drumnadrochit heeft geen treinstation maar u kunt er wel op de bus stappen, bijvoorbeeld naar Inverness en Fort William.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noordwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noordwest Schotland
→ Bezienswaardigheden in Noordwest Schotland