Drumnadrochit, Loch Ness en Urquhart Castle in Schotland

Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland Boeken Loch Ness in Schotland Glen Strathfarrar in de Hooglanden van Schotland Inverness in de Highlands van Schotland Fort George in Schotland Cawdor Castle in Schotland Fort Augustus in Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenLoch Ness in Schotland


Drumnadrochit is een klein dorp in de Hooglanden van Schotland en een populaire bestemming hier in de Great Glen. Het ligt namelijk aan het grote en beroemde Loch Ness. In deze plaats kunt u het historische Urquhart Castle bezoeken dat aan de oever van het meer ligt en ook vindt u hier het Loch Ness Centre voor meer informatie en tentoonstellingen. Daarnaast is het ook mogelijk mee te gaan op boottochten om vanaf het water van mooie uitzichten te genieten. Voorbeelden van locaties die wat verder weg te vinden zijn, maar die u wellicht ook zou willen bezoeken, zijn de stad Inverness, het historische slagveld van Culloden en Fort George. Niet ver ten westen van Drumnadrochit bevinden zich de ruige en bergachtige landschappen van de noordwestelijke hooglanden: gebieden als Kintail, Glen Affric en de Glen of Strathfarrar. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Drumnadrochit.


Wandelen in Drumnadrochit

Deze plaats ligt aan de Great Glen Way, de meerdaagse wandelroute langs Loch Ness en enkele andere meren. Daarnaast zijn er ook andere wandelmogelijkheden in de buurt zoals in Urquhart Woods, langs Loch Ness, naar de Divach Falls (watervallen) en naar de reltaief kleine berg Meall Fuar-mhonaidh. Of pakt u de auto en gaat u wandelen in de fraaie Glen Affric een eind verder naar het westen.

Meer info: Great Glen Way | Wandelroutes rond Loch Ness en in Glen Affric


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Drumnadrochit

Enkele bestemmingen in de buurt

Inverness Fort Augustus Glen Shiel

Reis plannen naar Drumnadrochit

Er zijn verschillende manieren om naar Drumnadrochit te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noordwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noordwest Schotland