Vakantie in Inverness - Highlands of Scotland

Inverness in de Highlands van Schotland Fort George in Schotland Loch Ness in Schotland Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland Cawdor Castle in Schotland Brodie Castle in Moray, in Schotland Cairngorms National Park in Schotland Glen Strathfarrar in de Hooglanden van Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness Rondreis per trein door Schotland Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuizen
De stad Inverness in Schotland

Inverness is met ongeveer 50 duizend inwoners verreweg de grootste plaats in de hooglanden van Schotland. Het ligt aan zee, namelijk aan de Moray Firth terwijl even ten zuiden van de stad het beroemde Loch Ness begint. Het is de enige stad in deze bergachtige regio en ligt ook behoorlijk centraal om een aantal mooie gebieden te bezoeken waaronder de ruige noordwestelijke Highlands, de Great Glen waar ook Loch Ness onderdeel vanuit, en ook het eveneens zeer bergachtige Cairngorms National Park Naast dat u bijvoorbeeld het museum kunt bezoeken kunt u in de omgeving ook prima wandelen. Voorbeelden van bezoekersattracties buiten de stad zijn vaak van historische aard. Denk aan Fort George, Urquhart Castle en het slagveld van Culloden. Daar vond de laatste slag in Groot-Brittannië plaats. Het Loch Ness Centre staat net als Urquhart Castle in het dorp Drumnadrochit. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Inverness.

Wandelen

De stad is het eindpunt van de Great Glen Way, de meerdaagse wandelroute door de grote vallei. Zo kunt u dat pad volgen in zuidwaartse richting, langs de hoge westoever van het grote Loch Ness naar Urquhart Castle en het dorp Drumnadrochit. Daar vindt u tevens het Loch Ness Centre. Uiteraard zijn er ook andere routes te volgen in de omgeving van Inverness.

Meer info: Great Glen Way | Routes rond Loch Ness en Inverness


De locatie van Inverness

Enkele bestemmingen in de buurt

Drumnadrochit Kyle of Lochalsh Gairloch

Mogelijkheden om naar Inverness te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Inverness te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 5,5 uur rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 7,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan en wel naar het Inverness Airport. Vanaf de luchthaven kunt u in iets meer dan 20 minuten rechtstreeks met de bus naar het centrum reizen. Eenmaal in de stad kunt u ook gebruik maken van de trein en wel naar vele verschillende plaatsen want dit treinstation is een knoopunt in de noordelijke Hooglanden. Vanaf hier kunt u met de trein vier kanten op, namelijk richting het noorden naar Thurso en Wick, richting het westen naar Kyle of Lochalsh, richting het oosten naar Aberdeen en richting het zuiden naar Perth.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Schotland Bus in Schotland Trein in Schotland
Terug naar:

→ Noordwest Schotland
→ Accommodatie in Noordwest Schotland
→ Accommodatie in de Noordelijke Hooglanden van Schotland