Inverness - stad in de Highlands van Schotland

De stad Inverness in de Highlands van Schotland Inverness Castle in Schotland De stad Inverness in de Schotse Hooglanden Boeken Fort George in Schotland Loch Ness in Schotland Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland Cawdor Castle in Schotland Brodie Castle in Moray, in Schotland Cairngorms National Park in Schotland Glen Strathfarrar in de Hooglanden van Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness Rondreis per trein door Schotland

InformatieKerk in de stad Inverness, Schotland

Inverness is met ongeveer 50 duizend inwoners verreweg de grootste plaats in de hooglanden van Schotland. Het ligt aan zee, namelijk aan de Moray Firth terwijl even ten zuiden van de stad het beroemde Loch Ness begint, gesitueerd in de Great Glen. Het is de enige stad in deze bergachtige regio en ligt ook behoorlijk centraal om een aantal mooie gebieden te bezoeken waaronder de ruige noordwestelijke Highlands, de Great Glen waar ook Loch Ness onderdeel vanuit, en ook het eveneens zeer bergachtige Cairngorms National Park Naast dat u bijvoorbeeld het museum kunt bezoeken kunt u in de omgeving ook prima wandelen. Voorbeelden van bezoekersattracties buiten de stad zijn vaak van historische aard. Denk aan Fort George, Urquhart Castle en het slagveld van Culloden. Daar vond de laatste slag in Groot-Brittannië plaats. Het Loch Ness Centre staat net als Urquhart Castle in het dorp Drumnadrochit. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Inverness en omgeving.


Wandelen

De stad is het eindpunt van de Great Glen Way, de meerdaagse wandelroute door de grote vallei. Zo kunt u dat pad volgen in zuidwaartse richting, langs de hoge westoever van het grote Loch Ness naar Urquhart Castle en het dorp Drumnadrochit. Daar vindt u tevens het Loch Ness Centre. Uiteraard zijn er ook andere routes te volgen in de omgeving van Inverness.

Meer info: Great Glen Way | Routes rond Loch Ness en Inverness


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Inverness

Enkele bestemmingen in de buurt

Drumnadrochit Golspie Gairloch

Reis plannen naar Inverness

Er zijn verschillende manieren om naar Inverness te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Bunchrew House Hotel

herberg kent

Overnachten in een luxe hotel?

Het Bunchrew House Hotel staat in het gelijknamige dorpje even buiten Inverness, de kleine stad in de Hooglanden van Schotland. Dit fraaie pand aan de Moray Firth is een 4 sterren hotel. De ruige landschappen vindt u eindje ten westen van hier en niet ver zuidwaarts kunt u het mythische Loch Ness bekijken.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 320 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Terug naar:

→ Alles over Noordwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noordwest Schotland