Fort Augustus, Caledonian Canal en Loch Ness - Schotland

Fort Augustus in Schotland Boeken Loch Ness in Schotland Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland Glen Roy in de Highlands, Schotland Cairngorms National Park in Schotland Glen Affric in de Hooglanden van Schotland Fort William in Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenFort Augustus in Schotland

Fort Augustus is een klein dorpje in de Great Glen aan de zuidoever van het grote Loch Ness, in de Hooglanden van Schotland. Het ligt daarnaast aan het Caledonian Canal dat Fort William met Inverness verbindt. Dit kanaal mondt hier uit in Loch Ness dat door middel van sluizen van elkaar gescheiden is. Hier kunnen ook (niet al te grote) boten doorheen en dat gebeurd dus ook veelvuldig. U kunt ook meegaan op een cruise over het grote meer. Daarnaast is er een bezoekerscentrum waar u souvenirs, boeken, gidsen en informatie kunt krijgen, en het Clansman Centre, een winkel voor keltiche juwelen -en voorwerpen. Dit is tevens de locatie van een klein museum over het leven van een highlander. Vanwege de ligging van het dorp in de Highlands of Scotland kunt u hier vanzelfsprekend van de natuur genieten. Het ligt bijvoorbeeld ook niet heel ver van prachtige gebieden als het Cairngorms National Park, Gen Shiel, Kintail en Glen Affric. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Fort Augustus.


Wandelen in Fort Augustus

Fort Augustus ligt in een mooi natuurlijk gebied waar u ook kunt wandelen en het bevindt zich ook langs de Great Glen Way, de bekende meerdaagse wandelroute in dit gebied. Die route gaat ook langs Loch Ness. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Invermoriston in het noorden en Laggan in het zuiden lopen.

Meer info: Great Glen Way | Wandelroutes rond Loch Ness en in Glen Affric


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Fort Augustus

Enkele bestemmingen in de buurt

Drumnadrochit Glen Shiel Fort William

Reis plannen naar Fort Augustus

Er zijn verschillende manieren om naar Fort Augustus te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noordwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noordwest Schotland