Fort Augustus, Caledonian Canal en Loch Ness - Schotland

Fort Augustus in Schotland Boeken Loch Ness in Schotland Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland Glen Roy in de Highlands, Schotland Cairngorms National Park in Schotland Glen Affric in de Hooglanden van Schotland Fort William in Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenFort Augustus in Schotland

Fort Augustus is een klein dorpje in de Great Glen aan de zuidoever van het grote Loch Ness, in de Hooglanden van Schotland. Het ligt daarnaast aan het Caledonian Canal dat Fort William met Inverness verbindt. Dit kanaal mondt hier uit in Loch Ness dat door middel van sluizen van elkaar gescheiden is. Hier kunnen ook (niet al te grote) boten doorheen en dat gebeurd dus ook veelvuldig. U kunt ook meegaan op een cruise over het grote meer. Daarnaast is er een bezoekerscentrum waar u souvenirs, boeken, gidsen en informatie kunt krijgen, en het Clansman Centre, een winkel voor keltiche juwelen -en voorwerpen. Dit is tevens de locatie van een klein museum over het leven van een highlander. Vanwege de ligging van het dorp in de Highlands of Scotland kunt u hier vanzelfsprekend van de natuur genieten. Het ligt bijvoorbeeld ook niet heel ver van prachtige gebieden als het Cairngorms National Park, Gen Shiel, Kintail en Glen Affric. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Fort Augustus.

Wandelen in Fort Augustus

Fort Augustus ligt in een mooi natuurlijk gebied waar u ook kunt wandelen en het bevindt zich ook langs de Great Glen Way, de bekende meerdaagse wandelroute in dit gebied. Die route gaat ook langs Loch Ness. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Invermoriston in het noorden en Laggan in het zuiden lopen.

Meer info: Great Glen Way | Wandelroutes rond Loch Ness en in Glen Affric


De locatie van Fort Augustus

Enkele bestemmingen in de buurt

Drumnadrochit Glen Shiel Fort William

Mogelijkheden om naar Fort Augustus reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Fort Augustus te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 5 uur 45 minuten rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 7 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur.

Hier in de Great Glen is geen spoorlijn dus u kunt hier niet per trein reizen. Dat kan wel per bus. Zo is er een dienst tussen Inverness en Fort William die ook hier in Fort Augustus stopt. Voorbeelden van andere haltes langs de route zijn Invermoriston, Drumnadrochit, Urquhart Castle, Invergarry, Laggan Locks en Spean Bridge, het dichtstbijzijnde treinstation. Dat ligt aan de spoorlijn tussen Fort William en Mallaig.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noordwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noordwest Schotland
→ Bezienswaardigheden in Noordwest Schotland