Fort William en Ben Nevis in de Highlands - Schotland

Fort William in Schotland De berg Ben Nevis in Schotland Nevis Gorge in de West Highlands, Schotland Boeken Stoomtrein in Glenfinnan, Schotland Loch Shiel en Glenfinnan Monument in Schotland Glen Roy in de Highlands, Schotland Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Glencoe in de Highlands van Schotland Loch Leven in de Western Highlands, Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness Rondreis per trein door Schotland

InformatieHet stadje Fort William in de hooglanden van Schotland

Fort William is een kuststadje in de hooglanden van Schotland. Het ligt aan het grote Loch Linnhe dat met de zee in verbinding staat. Het stadje wordt omgeven door de prachtige landschappen van Glen Nevis, Glen Coe en de Great Glen. Schotland's hoogste berg Ben Nevis is hier ook vlakbij te vinden. Dat geldt ook voor de natuur van de Nevis Gorge waar ook de Steall Falls (watervallen) te bewonderen zijn. Daarnaast kunt u in het stadje ook nog enkele andere bezienswaardigheden bezichtigen, namelijk het West Highland Museum, de Ben Nevis Distillery (whisky) en de ruïne van Inverlochy Castle. Ook kunt u meegaan met bootochten op het grote Loch Linnhe en de wateren voor de westkust van Schotland. Voorbeelden van mooie natuurlijke locaties wat verder weg zijn Loch Shiel bij Glenfinnan, het beroemde Loch Ness en ook Glencoe bij Loch Leven.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een luxe kasteelhotel vlakbij Fort William? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Luxe kasteelhotels in Engeland en Schotland


Wandelen in Fort William

Fort William is het einde van de West Highland Way en tevens het begin van de Great Glen Way, beiden meerdaagse wandelroutes. Er zijn in en rond het stadje uiteraard ook kortere routes te volgen, bijvoorbeeld in en rond Glen Nevis inclusief de hoge berg Ben Nevis. Er is bijvoorbeeld een prachtige korte route door de Nevis Gorge naar de Sleat Falls.

Meer info: West Highland Way | Great Glen Way | Routes in Fort William en Glen Nevis


De locatie van Fort William

Enkele bestemmingen in de regio

Glencoe Glenfinnan Fort Augustus

Mogelijkheden om naar Fort William reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Fort William te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 5,5 uur rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 6 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur.

Het treinstation van het stadje ligt overigens aan de West Highland Line, waarschijnlijk de mooiste spoorlijn in Groot-Brittannië. De trein rijdt vanaf Glasgow via Fort William helemaal naar Mallaig. Er zijn een ook een paar stations in het Loch Lomond & the Trossachs National Park. Het traject naar Mallaig kunt u ook afleggen met een historische stoomlocomotief genaamd de Jacobite. Kijk hier voor meer info over The Jacobite Steam Train. Daarnaast kunt u met de bus naar verschillende bestemmingen waaronder Glencoe, Glasgow, Edinburgh en Inverness.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands
→ Bezienswaardigheden in de Western Highlands