Fort William en Ben Nevis in de Highlands - Schotland

Fort William in Schotland De berg Ben Nevis in Schotland Nevis Gorge in de West Highlands, Schotland Boeken Stoomtrein in Glenfinnan, Schotland Loch Shiel en Glenfinnan Monument in Schotland Glen Roy in de Highlands, Schotland Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Glencoe in de Highlands van Schotland Loch Leven in de Western Highlands, Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness Rondreis per trein door Schotland

InformatieHet stadje Fort William in de hooglanden van Schotland

Fort William is een kuststadje in de hooglanden van Schotland. Het ligt aan het grote Loch Linnhe dat met de zee in verbinding staat. Het stadje wordt omgeven door de prachtige landschappen van Glen Nevis, Glen Coe en de Great Glen. Schotland's hoogste berg Ben Nevis is hier ook vlakbij te vinden. Dat geldt ook voor de natuur van de Nevis Gorge waar ook de Steall Falls (watervallen) te bewonderen zijn. Daarnaast kunt u in het stadje ook nog enkele andere bezienswaardigheden bezichtigen, namelijk het West Highland Museum, de Ben Nevis Distillery (whisky) en de ruïne van Inverlochy Castle. Ook kunt u meegaan met bootochten op het grote Loch Linnhe en de wateren voor de westkust van Schotland. Ook kunt u een rit maken met de historische stoomlocomotief genaamd de Jacobite. Die rijdt naar Mallaig aan de kust, onder andere over het befaamde spoorwegviaduct uit Harry Potter in Glenfinnan. Voorbeelden van mooie natuurlijke locaties wat verder weg zijn Loch Shiel bij Glenfinnan, het beroemde Loch Ness en ook Glencoe bij Loch Leven.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een luxe kasteelhotel vlakbij Fort William? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Luxe kasteelhotels in Engeland en Schotland


Wandelen in Fort William

Fort William is het einde van de West Highland Way en tevens het begin van de Great Glen Way, beiden meerdaagse wandelroutes. Er zijn in en rond het stadje uiteraard ook kortere routes te volgen, bijvoorbeeld in en rond Glen Nevis inclusief de hoge berg Ben Nevis. Er is bijvoorbeeld een prachtige korte route door de Nevis Gorge naar de Sleat Falls.

Meer info: West Highland Way | Great Glen Way | Routes in Fort William en Glen Nevis


De locatie van Fort William

Enkele bestemmingen in de regio

Glencoe Glenfinnan Fort Augustus

Reis plannen naar Fort William

Er zijn verschillende manieren om naar Fort William te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Het treinstation van het stadje ligt overigens aan de West Highland Line, waarschijnlijk de mooiste spoorlijn in Groot-Brittannië. De trein rijdt vanaf Glasgow via Fort William helemaal naar Mallaig. Er zijn een ook een paar stations in het Loch Lomond & the Trossachs National Park.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands