Glenfinnan, Harry Potter's Viaduct en Loch Shiel - Schotland

Loch Shiel en Glenfinnan Monument in Schotland Boeken Stoomtrein in Glenfinnan, Schotland Stoomlocomotief in Glenfinnan, Schotland Treinstation in Glenfinnan, Schotland Fort William in Schotland De berg Ben Nevis in Schotland Nevis Gorge in de West Highlands, Schotland Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Silver Sands of Morar in de Highlands van Schotland Arisaig in de Highlands van Schotland Ardnamurchan in de Highlands van Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness Rondreis per trein door Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStoomtrein van de West Highland Line in Glenfinnan, Schotland

Glenfinnan is een klein dorpje in Lochaber, onderdeel van de westelijke hooglanden van Schotland. Het ligt aan het fraaie Loch Shiel, een meer (en omgeving) dat wegens haar natuurlijke schoonheid de status heeft van National Scenic Area. Als u wilt kunt u meegaan op boottochten op het meer (en verder). Daarnaast is het dorpje ook beroemd geworden door de films van Harry Potter. Dat komt vanwege het mooie spoorwegviaduct dat hier staat, omringd door een bezienswaardig berglandschap. Bij het meer vindt u de toren en monument van Bonnie Prince Charlie (Charles Edward Stuart), het laatste lid van de Stuart Dynasty in Schotland die in 1745 het land wilde heroveren door een opstand te beginnen die later in Culloden bij Inverness werd neergeslagen. Er staat een bezoekerscentrum waar meer informatie over deze gebeurtenissen te vinden is.

Behalve Loch Shiel zijn er in de regio nog veel meer mooie natuurlijke locaties en gebieden om te verkennen, zoals de witte stranden van Morar, het kustgebied van Ardnamurchan. , de bergen van Knoydart, de Nevis Gorge bij Fort William en de bergen rond Glencoe. Op enkele kilometers van Glenfinnan kunt u ook een bezoek brengen aan het stadje Fort William waar u winkels en meer eetgelegenheden kunt vinden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij het hotel in Glenfinnan. In de buurt zijn ook enkele vakantiehuizen te huur.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Glenfinnan

Vanuit het dorp kunt u wandelen in het bergachtige landschap rondom Loch Shiel, naar het Glenfinnan Viaduct of wat verder weg in het kustgebied van Morar. Daar vindt u de Silver Sands of Morar, een serie fraaie stranden in de buurt van Arisaig. Vanzelfsprekend zijn er in de regio ook vele mogelijkheden om heuvel of bergop te wandelen:

Meer info: Wandelroutes rond Glenfinnan en Morar


De locatie van Glenfinnan

Enkele bestemmingen in de regio

Fort William Glencoe Glen Shiel

Reis plannen naar Glenfinnan

Er zijn verschillende manieren om naar Glenfinnan te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. U heeft al kunnen lezen dat u hier een rit kunt maken met een stoomtrein maar dit traject is ook gewoon onderdeel van het gewone spoorwegnetwerk. U kunt dus bijvoorbeeld per trein naar Fort William. Wel slechts een paar keer per dag.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands