Glenfinnan, Harry Potter's Viaduct en Loch Shiel - Schotland

Loch Shiel en Glenfinnan Monument in Schotland Boeken Stoomtrein in Glenfinnan, Schotland Stoomlocomotief in Glenfinnan, Schotland Treinstation in Glenfinnan, Schotland Fort William in Schotland De berg Ben Nevis in Schotland Nevis Gorge in de West Highlands, Schotland Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Silver Sands of Morar in de Highlands van Schotland Arisaig in de Highlands van Schotland Ardnamurchan in de Highlands van Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness Rondreis per trein door Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStoomtrein van de West Highland Line in Glenfinnan, Schotland

Glenfinnan is een klein dorpje in Lochaber, onderdeel van de westelijke hooglanden van Schotland. Het ligt aan het fraaie Loch Shiel, een meer (en omgeving) dat wegens haar natuurlijke schoonheid de status heeft van National Scenic Area. Als u wilt kunt u meegaan op boottochten op het meer (en verder). Daarnaast is het dorpje ook beroemd geworden door de films van Harry Potter. Dat komt vanwege het mooie spoorwegviaduct dat hier staat, omringd door een bezienswaardig berglandschap. Bij het meer vindt u de toren en monument van Bonnie Prince Charlie (Charles Edward Stuart), het laatste lid van de Stuart Dynasty in Schotland die in 1745 het land wilde heroveren door een opstand te beginnen die later in Culloden bij Inverness werd neergeslagen. Er staat een bezoekerscentrum waar meer informatie over deze gebeurtenissen te vinden is.

Behalve Loch Shiel zijn er in de regio nog veel meer mooie natuurlijke locaties en gebieden om te verkennen, zoals de witte stranden van Morar, het kustgebied van Ardnamurchan, de bergen van Knoydart, de Nevis Gorge bij Fort William en de bergen rond Glencoe. Op enkele kilometers van Glenfinnan kunt u ook een bezoek brengen aan het stadje Fort William waar u winkels en meer eetgelegenheden kunt vinden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij het hotel in Glenfinnan. In de buurt zijn ook enkele vakantiehuizen te huur.

Wandelen in Glenfinnan

Vanuit het dorp kunt u wandelen in het bergachtige landschap rondom Loch Shiel, naar het Glenfinnan Viaduct of wat verder weg in het kustgebied van Morar. Daar vindt u de Silver Sands of Morar, een serie fraaie stranden in de buurt van Arisaig. Vanzelfsprekend zijn er in de regio ook vele mogelijkheden om heuvel of bergop te wandelen:

Meer info: Wandelroutes rond Glenfinnan en Morar


De locatie van Glenfinnan

Enkele bestemmingen in de regio

Fort William Glencoe Glen Shiel

Mogelijkheden om naar Glenfinnan reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Glenfinnan te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 5 uur 45 minuten rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 7,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur.

Het kleine dorpje heeft zowaar een eigen treinstation en dat ligt ook nog eens aan de mooie West Highland Line, één van 's werelds mooiste spoorlijnen. De lijn ligt tussen Glasgow en Mallaig. Vanuit Glenfinnan kunt u bijvoorbeeld met de trein naar Fort William, Arisaig en Morar. Het traject tussen Fort William en Mallaig kunt u ook met een stoomlocomotief afleggen, namelijk met de Jacobite Steam Train. Kijk hier voor meer info over The Jacobite Steam Train.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands
→ Bezienswaardigheden in de Western Highlands