Vakantie in Aberdeenshire en Moray

Vakantie vieren in Aberdeenshire, Schotland

Wat is er te zien?

Aberdeenshire en Moray liggen in noordoost Schotland. Het uiterste noorden van het land wordt niet op deze pagina behandeld. Beide raadsgebieden liggen aan zee en hebben een afwisselend landschap, namelijk vlakkere gebieden bij de kust en heuvels landinwaarts. Die gaan uiteindelijk over in het bergachtige Cairngorms National Park. Dat nationale park wordt ook op een andere pagina behandeld. De bekendste plaats is de havenstad Aberdeen waar u het één en ander kunt bekijken qua musea en historische gebouwen. Maar dat geldt ook zeker voor het platteland waar behoorlijk veel prachtige typisch Schotse kastelen te bezichtigen zijn. Voorbeelden van andere stadjes in dit deel van het land zijn Stonehaven, Peterhead, Elgin en Banff. Voorbeelden van kastelen en historische huizen zijn Dunnottar Castle, Castle Fraser, Craigievar Castle, Duff House en Brodie Castle. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in dit deel van noordoost Schotland.


Kasteel in Aberdeenshire Hotel in Schotland


Kasteel in Moray Cottage in Engeland

Op autorondreis naar noordoost Schotland

Hieronder ziet u een autorondreis door het oostelijke deel van Schotland waarbij u bijvoorbeeld de nodige fraaie kastelen kunt bekijken maar uiteraard ook van mooie landschappen kunt genieten, zowel aan zee als in de bergen van het Cairngorms National Park.

GB

Bekijk enkele leuke plaatsen

Aberdeen Stonehaven Dufftown

Met trein, vliegtuig of boot naar Aberdeenshire en Moray

Hoe reis je naar dit noordoostelijk deel van Schotland? Met de auto gaan is een voor de hand liggende keuze omdat je met de trein niet heel goed kunt rondreizen. U kunt per veerboot vanaf IJmuiden naar Newcastle in Noordoost Engeland. Een andere mogelijkheid is een overtocht naar Hull dat een paar uur rijden zuidelijker gesitueerd is. Daar kunt u heen varen vanaf Rotterdam en ook Zeebrugge. Dit zijn allemaal nachtdiensten. Er is wel de mogelijkheid om rond te reizen per trein in dit gebied maar dan moet u zich beperken tot de gebieden die vlakbij of relatief in de buurt van de kust zijn te vinden. Denk aan plaatsen als Nairn, Elgin, Huntly, Stonehaven en uiteraard de havenstad Aberdeen. Als u met het vliegtuig gaat dan kunt u denken aan een vlucht naar Dyce (een eindje buiten Aberdeen) maar ook Inverness een eind verder naar het noorden. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Schotland Cottage in Engeland