Vakantie in Aberdeenshire en Moray

Vakantie vieren in Aberdeenshire, Schotland

Wat is er te zien?

Dunnottar Castle in Aberdeenshire, Schotland

Aberdeenshire en Moray liggen in noordoost Schotland. Het uiterste noordoosten van het land wordt hier niet behandeld. Beide raadsgebieden liggen aan zee en hebben een afwisselend landschap, namelijk vlakkere gebieden bij de kust en heuvels landinwaarts. Die gaan uiteindelijk over in het bergachtige Cairngorms National Park. Dat nationale park wordt ook op een andere pagina behandeld.

De bekendste plaats is ongetwijfeld de havenstad Aberdeen waar u het één en ander kunt bekijken qua musea en historische gebouwen. Maar dat geldt ook zeker voor het platteland waar behoorlijk veel prachtige typisch Schotse kastelen te bezichtigen zijn. Voorbeelden van andere stadjes in dit deel van het land zijn Stonehaven, Peterhead, Elgin en Banff. Voorbeelden van kastelen en historische huizen zijn Dunnottar Castle, Castle Fraser, Craigievar Castle, Duff House en Brodie Castle.

Bezienswaardigheden in Aberdeenshire

Bezienswaardigheden in Moray

Hotels, b&b's, vakantiehuizen en een autorondreis

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in Aberdeenshire of Moray, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken in per raadsgebied of in enkele specifieke plaatsen. Daarnaast vindt u een autorondreis door het oostelijke deel van Schotland waarbij u bijvoorbeeld de nodige fraaie kastelen kunt bekijken maar uiteraard ook van mooie landschappen kunt genieten, zowel aan zee als in de bergen van het Cairngorms National Park.


Met trein, vliegtuig of boot naar Aberdeenshire

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar dit deel van Schotland te reizen. U kunt uiteraard met de auto gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 5 a 5,5 uur rijden, afhankelijk van uw eindbestemming. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 6,5 a 7,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Als u van plan bent om bijvoorbeeld in de stad Aberdeen te verblijven dan zou u ook met het vliegtuig kunnen gaan. Vanaf Aberdeen Airport kunt u in een half uur met de bus in het centrum komen. Als u ergens in Moray verblijft dan is een vlucht naar het Inverness Airport ook een mogelijkheid. De busreis vanaf dit vliegveld naar de stad Inverness duurt slechts een minuut of 20.

Boek hier de volgende diensten:

Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Schotland Bus in Schotland Trein in Schotland