De stad Aberdeen in Oost Schotland

Aberdeen in Schotland Boeken Granite City in Aberdeen, Schotland Kings College Chapel in Aberdeen, Schotland Stonehaven in Aberdeenshire, Schotland Dunnottar Castle in Aberdeenshire, Schotland Crathes Castle in Aberdeenshire, Schotland Rondreis door Oost Schotland en de Cairngorms

Informatie, hotels en appartementenDe stad Aberdeen in oost Schotland

Aberdeen is met ongeveer 200 duizend inwoners de derde stad van het Schotland. Het staat bekend als de 'granite city' vanwege haar granieten bouwwerken en is gesitueerd in het raadsgebied Aberdeenshire. Die harde steensoort werd en wordt in deze regio gewonnen, vandaar dat een flink aantal gebouwen is opgetrokken uit graniet. Mooie voorbeelden zijn het Marischal College met zijn scherpe pieken en de voormalige vestiging van de North of Scotland Bank met zijn iets vriendelijker uitstraling. De stad heeft overigens net als het Engelse Cambridge een King's College Chapel, onderdeel van de Aberdeen University. Bij de universiteit en dat is in het noorden van de stad, kunt u ook enkele musea bezichtigen, namelijk het Old Town House, het King's Museum, het Zoology Museum. Hier ligt ook nog deCruickshank Botanic Garden, allemaal onderdeel van Old Aberdeen.

In het centrum zijn uiteraard ook verschillende bezienswaardigheden. Denk aan het Tolbooth Museum, de stedelijke Art Gallery en het 16e eeuwse Provost Skene's House. De regio staat bekend om haar fraaie kastelen. Die liggen allemaal in het heuvelachtige binnenland van Aberdeenshire, een aantal kilometers ten westen van de stad. Dit zijn onder andere Castle Fraser, Drum Castle en Crathes Castle. Vlakbij het kleine stadje Stonehaven aan zee staan de overblijfselen van het veel oudere Dunnottar Castle. Kijkt u op deze pagina voor hotels, b&b's en appartementen in Aberdeen.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Aberdeen

Enkele bestemmingen in de regio

Stonehaven Ballater Crovie

Reis plannen naar Aberdeen

Er zijn verschillende manieren om naar Aberdeen te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan. Aberdeen Airport ligt een eindje buiten de stad en hier kunt u de bus pakken die u in een half uur rechtstreeks naar het centrum brengt. Een andere mogelijkheid is om bij de luchthaven de bus naar station Dyce te nemen en daar over te stappen op de trein naar de stad. Eenmaal in de stad kunt u uiteraard ook met de trein naar een aantal andere plaatsen zoals Stonehaven, Dundee, Edinburgh en Inverness.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Aberdeenshire en Moray
→ Hotels en vakantiehuizen in Aberdeenshire en Moray