Vind een mooi verblijf in Noordoost Schotland

Balmoral Castle vlakbij Ballater in Aberdeenshire

Hotels en vakantiehuizen in Aberdeenshire

Dit raadsgebied in het oosten van Schotland is bekend van de havenstad Aberdeen, na Glasgow en Edinburgh de derde stad van het land. Het staat bekend om zijn granieten gebouwen en ook kunt u er verschillende musea en gebouwen bezichtigen. Vanuit de haven vertrekken ook veerboten naar de Orkney -en Shetland eilanden. Het gebied heeft ook een lange kustlijn met daaraan stadjes als Fraserburgh, Peterhead en Stonehaven waar u het oude Dunnottar Castle kunt bezoeken. U kunt natuurlijk ook een hotel of vakantiehuis in het heuvelachtige binnenland van Aberdeenshire boeken dat ook bekend staat om zijn prachtige typische Schotse kastelen zoals Castle Fraser en Cragievar Castle en ook het stijlvolle Duff House in het noorden.
Handig ter ondersteuning: de kaart van Aberdeenshire en Moray

Klikt u op de letters (icoontjes) in de interactieve kaart als u meer info en foto's wilt zien van een betreffende plaats en/of specifiek daar wilt zoeken naar oa. hotels, b&b's, vakantiehuizen en appartementen. legenda van kaart

Hotels en vakantiehuizen in Moray

Dit raadsgebied is misschien wel het meest bekend van zijn whisky stokerijen, die u bijvoorbeeld in het gebied Speyside (vernoemd naar de rivier) kunt bezoeken. Dat is de streek rond plaatsen als Dufftown, Aberlour en Glenlivet. U kunt er uiteraard stokerijen bezichtigen en whisky proeven. Moray heeft overigens ook een kustlijn waar u bijvoorbeeld kunt gaan wandelen. U vindt er plaatsen als Buckie, Lossiemouth en Nairn. Het stadje Elgin met zijn oude kathedraalruïne ligt hier ook in de buurt. In het zuiden kunt u ook een hotel of vakantiehuis in de bergen van het Cairngorms National Park boeken, uiteraard ook een prima gebied om in te wandelen. Ook zijn er enkele historische bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Brodie Castle.Bekijk informatie, hotels (en huisjes) in:

Aberdeen Stonehaven Ballater

Crovie Dufftown Inverness

Terug naar:

→ Aberdeenshire
→ Andere gebieden in Groot-Brittannië