Vakantie in Northumberland

Hadrian's Wall in Northumberland, Engeland

Wat is er te zien?

Nothumberland Coast in noord Engeland

Het graafschap Northumberland ligt in de noordoosthoek van Engeland, op de grens met Schotland. Het is relatief dunbevolkt en u vindt er alleen kleinere stadjes en dorpen, en ook mooie afwisselende natuurgebieden en landschappen. Eén daarvan is het zeer fraaie kustgebied dat de status bezit van Area of Outstanding Natural Beauty. Het is een vlak kustlandschap met met enkele dorpen en oude kastelen die u kunt bezichtigen. U vindt er ook het pelgrimsoord Holy Island of Lindisfarne, dat bij eb te betreden is.

En dan is er het Northumberland National Park waar naast de Cheviot Hills ook een deel van Hadrian's Wall gesitueerd is. Langs deze muur, één van 's lands meest imposante historische bezienswaardigheden, liggen tevens wandelpaden die u kunt volgen, Het fraaie kuststadje Berwick-upon-Tweed ligt aan zee. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn Alnwick Castle, Bamburgh Castle, Cragside en de net al genoemde Muur van Hadrianus.

Bezienswaardigheden in Northumberland

Hotels, b&b's, vakantiehuizen en een wandelvakantie

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in Northumberland, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken in het gehele graafschap of wat specifieker in één van de dorpen of stadjes. Wilt u graag alleen maar wandelen en dan met name langs de historische Muur van Hadrianus? Bekijkt u rechts dan de wandelvakantie langs Hadrian's Wall.


Graag op autorondreis door Noord Engeland en Northumberland?

Hieronder ziet u twee autorondreizen staan die u verschillende delen van Noord Engeland laten zien. De linker variant gaat naar de Northumberland Coast en ook naar het zuidoosten van Schotland met zijn heuvels en oude abdijruïnes. De rechter versie gaat grotendeels naar County Durham en het bergachtige Lake District National Park maar de Muur van Hadrianus is daar ook goed in te passen.


Bekijk enkele leuke plaatsen

Berwick-upon-Tweed Bamburgh Alnwick

Rothbury Haltwhistle Hexham

Met trein, vliegtuig of boot naar Northumberland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Northumberland te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Engeland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. De autorit naar het gebied duurt daarna in de meeste gevallen minder dan een uur. Als u met het openbaar vervoer reist dan kunt u daar ook met de aansluitende bus naar het centrum van de stad, bij het treinstation. Zo kunt u bijvoorbeeld met de trein van Newcastle naar Berwick-upon-Tweed en Hexham.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3 a 3,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u met het vliegtuig willen gaan dan zou u een vlucht kunnen boeken naar de luchthavens van Newcastle of Edinburgh. De reistijd vanaf beide vliegvelden naar bijvoorbeeld het net al genoemde Berwick-upon-Tweed is ongeveer 1,5 uur, inclusief een keer overstappen.

Boek hier de volgende diensten:

Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Engeland groen vlak Trein in Engeland