Vakantie in Northumberland

Hadrian's Wall in Northumberland, Engeland

Wat is er te zien?

Het graafschap Northumberland ligt in de noordoosthoek van Engeland, op de grens met Schotland. Het is relatief dunbevolkt en u vindt er alleen kleinere stadjes en dorpen, en ook mooie afwisselende natuurgebieden en landschappen. Eén daarvan is het zeer fraaie kustgebied dat de status bezit van Area of Outstanding Natural Beauty. Het is een vlak kustlandschap met met enkele dorpen en oude kastelen die u kunt bezichtigen. U vindt er ook het pelgrimsoord Holy Island of Lindisfarne, dat bij eb te betreden is. En dan is er het Northumberland National Park waar naast de Cheviot Hills ook een deel van Hadrian's Wall gesitueerd is. Langs deze muur, één van 's lands meest imposante historische bezienswaardigheden, liggen tevens wandelpaden die u kunt volgen, Het fraaie kuststadje Berwick-upon-Tweed ligt aan zee. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn Alnwick Castle, Bamburgh Castle, Cragside en de net al genoemde Muur van Hadrianus. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Northumberland.


Kasteel in Northumberland Hotel in Engeland

Een rondreis of wandelvakantie in Northumberland

Links ziet u een autorondreis in deze regio, namelijk in het oostelijk grensgebied van Engeland met Schotland. Dan gaat u naar Northumberland met al zijn historie, heuvels en fraaie kusten maar ook naar de Scottish Borders. Wilt u graag alleen maar wandelen en dan met name langs de historische Muur van Hadrianus? Bekijkt u rechts dan de wandelvakantie langs Hadrian's Wall.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Berwick-upon-Tweed Bamburgh Alnwick

Rothbury Haltwhistle Hexham

Met trein, vliegtuig of boot naar Northumberland

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar dit meest noordoostelijke graafschap van Engeland te reizen. Als u met de auto op pad gaat ligt een overtocht van IJmuiden naar Newcastle (North Shields) voor de hand omdat die haven vlakbij de grens met Northumberland is gesitueerd. Een andere optie is varen op Hull, mogelijk vanaf Rotterdam en ook Zeebrugge. Gaat u via Dover in Kent dan is de overtocht veel korter en goedkoper maar is de autorit vervolgens wel een heel stuk langer. Een tussenovernachting is dan zeker aan te raden. Als u het vliegtuig neemt dan zijn er twee logische luchthavens waar u zou willen landen, namelijk Newcastle of Edinburgh. Met de trein reizen is ook mogelijk, zowel evenwijdig aan de kust als westwaarts langs de Muur van Hadrianus. Mogelijke bestemming zijn Berwick-upon-Tweed, Hexham en Haltwhistle. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland