Alnwick en het Harry Potter kasteel in Northumberland

Alnwick in Northumberland, Noord Engeland Boeken Alnwick Castle in Northumberland, Noord Engeland Lesbury in Northumberland Craster in Northumberland Alnmouth in Northumberland Warkworth Castle in Northumberland Bamburgh Castle in Northumberland, Noord Engeland Farne Islands in Northumberland Simonside Hills in Northumberland, Noord Engeland Cragside in Northumberland, Noord Engeland Chillingham Castle in Northumberland, Noord Engeland College Valley in de Cheviot Hills, Northumberland National Park Rondreis door Northumberland en de Scottish Borders

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Alnwick in Northumberland, Engeland

Alnwick is een klein stadje in de noordelijke helft van het graafschap Northumberland, noordoost Engeland. Het heeft ongeveer 8 duizend inwoners en is vooral bekend vanwege het imposante kasteel dat hier te bewonderen is. Naast de pracht van het pand zelf heeft het extra aantrekkingskracht omdat deze locatie gebruikt is voor de beroemde filmserie Harry Potter. Ook kunt in het stadje de mooie Alnwick Garden en het Bailiffgate Museum bezoeken. Het stadje ligt daarbij ook vlakbij mooie beschermde gebieden, namelijk de prachtige kusten van dit deel van Engeland en iets verder weg het heuvelachtige Northumberland National Park. Zo vindt u bij het dorp Rothbury bijvoorbeeld de Simonside Hills en verder noordwaarts de hogere Cheviot Hills. College Valley is een mooie vallei in dat deel van het nationale park. Daar zit u vlakbij de grens met Schotland. Vanuit het kustdorpje Seahouses kunt u overigens meegaan op boottochten naar de Farne Islands. Tijdens die tocht naar het natuurreservaat kunt u vogels en mogelijk zelfs zeehonden bekijken.

In de regio zijn ook meer historische bezienswaardigheden. Denk aan Warkworth Castle, Dunstanburgh Castle en Bamburgh Castle aan zee en verder landinwaarts Chillingham Castle en het imposante Cragside House. Als u een plek zoekt u om in het stadje of omgeving te overnachten, kijkt u dan op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Alnwick.


De locatie van Alnwick

Enkele bestemmingen in de buurt

Warkworth Bamburgh Rothbury

Mogelijkheden om naar Alnwick te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Alnwick te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Engeland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog minder dan een uur rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3 uur 15 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

U kunt in het stadje zelf overigens geen gebruik maken van de trein maar wel met de bus. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Berwick-upon-Tweed, Morpeth en de stad Newcastle reizen.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Northumberland
→ Accommodatie in Northumberland