Alnwick en het Harry Potter kasteel in Northumberland

Alnwick in Northumberland, Noord Engeland Boeken Alnwick Castle in Northumberland, Noord Engeland Lesbury in Northumberland Craster in Northumberland Alnmouth in Northumberland Warkworth Castle in Northumberland Bamburgh Castle in Northumberland, Noord Engeland Farne Islands in Northumberland Simonside Hills in Northumberland, Noord Engeland Cragside in Northumberland, Noord Engeland Chillingham Castle in Northumberland, Noord Engeland College Valley in de Cheviot Hills, Northumberland National Park Rondreis door Northumberland en de Scottish Borders

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Alnwick in Northumberland, Engeland

Alnwick is een klein stadje in de noordelijke helft van het graafschap Northumberland, noordoost Engeland. Het heeft ongeveer 8 duizend inwoners en is vooral bekend vanwege het imposante kasteel dat hier te bewonderen is. Naast de pracht van het pand zelf heeft het extra aantrekkingskracht omdat deze locatie gebruikt is voor de beroemde filmserie Harry Potter. Ook kunt in het stadje de mooie Alnwick Garden en het Bailiffgate Museum bezoeken. Het stadje ligt daarbij ook vlakbij mooie beschermde gebieden, namelijk de prachtige kusten van dit deel van Engeland en iets verder weg het heuvelachtige Northumberland National Park. Zo vindt u bij het dorp Rothbury bijvoorbeeld de Simonside Hills en verder noordwaarts de hogere Cheviot Hills. College Valley is een mooie vallei in dat deel van het nationale park. Daar zit u vlakbij de grens met Schotland. Vanuit het kustdorpje Seahouses kunt u overigens meegaan op boottochten naar de Farne Islands. Tijdens die tocht naar het natuurreservaat kunt u vogels en mogelijk zelfs zeehonden bekijken.

In de regio zijn ook meer historische bezienswaardigheden. Denk aan Warkworth Castle, Dunstanburgh Castle en Bamburgh Castle aan zee en verder landinwaarts Chillingham Castle en het imposante Cragside House. Als u een plek zoekt u om in het stadje of omgeving te overnachten, kijkt u dan op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Alnwick.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Alnwick

Enkele bestemmingen in de buurt

Warkworth Bamburgh Rothbury

Reis plannen naar Alnwick

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Alnwick te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog ongeveer een uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit meer dan een paar uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Northumberland
→ Accommodatie in Northumberland