Het stadje Hexham in Northumberland

Hexham in Northumberland Hexham Abbey in Northumberland, Noord Engeland Boeken Newcastle in Tyne and Wear, Engeland Landschap bij Blanchland in de North Pennines North Pennines in Noord Engeland Highshields Crags aan Hadrian's Wall, Northumberland Sycamore Gap aan Hadrian's Wall, Northumberland Vindolanda bij Hadrian's Wall, Northumberland Housesteads Roman Fort bij Hadrian's Wall, Northumberland Haltwhistle in Northumberland, Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Hexham in Northumberland, Engeland

Hexham is een stadje in het graafschap Northumberland, noord Engeland. Het heeft ongeveer 11 duizend inwoners is vooral bekend vanwege zijn mooie oude abdij. U vindt er ook de Hexham Old Gaol, een klein museum. De grootste trekpleister in deze regio is echter de wereldberoemde Muur van Hadrianus. Deze Hadrian's Wall waar u naast de muur en opgravingen ook mooie wandelingen langs kunt maken, ligt vlakbij Hexham. In de buurt kunt u bijvoorbeeld het Chesters Roman Fort en Corbridge Roman Town bezichtigen. Voorbeelden van meer mooie locaties bij de muur zijn Highshields Crags, Sycamore Gap en Vindolanda, een opgravingssite en museum. Andere historische bezienswaardigheden in de buurt zijn Aydon Castle, Prudhoe Castle en Cherryburn, het geboortehuis van kunstenaar Thomas Bewick.

Naast de historische waarde van het gebied is er vlakbij het stadje ook de nodige mooie natuur te zien. Op enkele kilometers afstand vindt u zowel het Northumberland National Park als de sterk heuvelachtige North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty. Daar kunt ook weer de nodige mooie wandelingen maken. Wilt u nog eens de drukte willen opzoeken, ga dan naar Newcastle, de grootste stad in de regio, bekend om haar fraaie bruggen over de rivier de Tyne. Als u een plek zoekt om te vernachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Hexham.


De locatie van Hexham

Enkele bestemmingen in de buurt

Newcastle Haltwhistle Blanchland

Mogelijkheden om naar Hexham te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Hexham te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Engeland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 50 minuten rijden. U kunt ook met het openbaar vervoer gaan. In de haven pakt u de aansluitende bus naar het hoofdstation en neemt daar de trein naar Hexham. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar andere locaties. De spoorlijn waar het aan ligt bevindt zich evenwijdig aan de Muur van Hadrianus en mogelijke bestemmingen zijn bijvoorbeeld Haltwhistle, Brampton en Carlisle. Ook kunt u gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld van de Hadrian's Wall Country Bus, een regelmatige dienst die langs vele locaties (inclusief opgravingen en musea) rijdt. Denk aan Chesters Roman Fort, Housesteads Roman Fort, Roman Vindolanda en het Roman Army Museum.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Northumberland
→ Accommodatie in Northumberland