Rothbury, Cragside en Coquetdale in Northumberland

Rothbury in Northumberland, Noord Engeland Rothbury in Northumberland, Noord Engeland Boeken Coquet Valley in Northumberland, Noord Engeland Simonside Hills in Northumberland, Noord Engeland Cragside in Northumberland, Noord Engeland Alnwick in Northumberland, Noord Engeland Alnmouth in Northumberland Warkworth Castle in Northumberland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenCragside bij Rothbury in Northumberland, Engeland

Rothbury is een dorp of beter gezegd een klein stadje aan de rand van het Northumberland National Park in noordoost Engeland. Het ligt in de Coquet Valley (Coquetdale), aan de voet van de Simonside Hills en er is ook een bezoekerscentrum voor het nationale park. Twee kilometer ten oosten van het dorp vindt u het landgoed Cragside. Dat is een heel apart historisch huis met tuinen en omliggende natuur met wandelpaden. Een eind verder weg zijn nog meer bezoekersattracties waar u naar toe kunt. Deze zijn meestal weer van historische aard zoals bijvoorbeeld het schitterende Alnwick Castle, het oude Warkworth Castle vlakbij zee, de Wallington Hall en ook de Muur van Hadrianus, één van de meest imposante Romeinse overblijfselen ter wereld. U vindt er niet alleen tientallen kilometers aan muur maar ook opgegraven nederzettingen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Rothbury. Dit plaatsje heeft ook als haar opwachting gemaakt in de detectiveserie Vera.


Wandelen in Rothbury

Vlakbij Rothbury kunt u bijvoorbeeld wandelen op het mooie landgoed rond Cragside House of iets verder weg een route volgen in de Simonside Hills die hier vlakbij te vinden zijn. Verderop in andere delen van het overwegend heuvelachtige nationale park vindt u de Cheviot Hills en ook het Hadrian's Wall Path langs de Muur van Hadrianus. Wandelen langs de Northumberland Coast is ook nog een idee.

Meer info: Wandelen op het landgoed Cragside | Routes in het nationale park


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Rothbury

Enkele bestemmingen in de buurt

Alnwick Warkworth Bamburgh

Reis plannen naar Rothbury

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Rothbury te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minder dan een uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit meer dan een paar uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Northumberland
→ Accommodatie in Northumberland