Rothbury, Cragside en Coquetdale in Northumberland

Rothbury in Northumberland, Noord Engeland Rothbury in Northumberland, Noord Engeland Boeken Coquet Valley in Northumberland, Noord Engeland Simonside Hills in Northumberland, Noord Engeland Cragside in Northumberland, Noord Engeland Alnwick in Northumberland, Noord Engeland Alnmouth in Northumberland Warkworth Castle in Northumberland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenCragside bij Rothbury in Northumberland, Engeland

Rothbury is een dorp of beter gezegd een klein stadje aan de rand van het Northumberland National Park in noordoost Engeland. Het ligt in de Coquet Valley (Coquetdale), aan de voet van de Simonside Hills en er is ook een bezoekerscentrum voor het nationale park. Twee kilometer ten oosten van het dorp vindt u het landgoed Cragside. Dat is een heel apart historisch huis met tuinen en omliggende natuur met wandelpaden. Een eind verder weg zijn nog meer bezoekersattracties waar u naar toe kunt. Deze zijn meestal weer van historische aard zoals bijvoorbeeld het schitterende Alnwick Castle, het oude Warkworth Castle vlakbij zee, de Wallington Hall en ook de Muur van Hadrianus, één van de meest imposante Romeinse overblijfselen ter wereld. U vindt er niet alleen tientallen kilometers aan muur maar ook opgegraven nederzettingen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Rothbury.

Wandelen in Rothbury

Vlakbij Rothbury kunt u bijvoorbeeld wandelen op het mooie landgoed rond Cragside House of iets verder weg een route volgen in de Simonside Hills die hier vlakbij te vinden zijn. Verderop in andere delen van het overwegend heuvelachtige nationale park vindt u de Cheviot Hills en ook het Hadrian's Wall Path langs de Muur van Hadrianus. Wandelen langs de Northumberland Coast is ook nog een idee.

Meer info: Routes op het landgoed Cragside | Routes in het nationale park


De locatie van Rothbury

Enkele bestemmingen in de buurt

Alnwick Warkworth Bamburgh

Mogelijkheden om naar Rothbury te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Rothbury te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Engeland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 50 minuten rijden.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3 uur 15 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.U kunt hier niet met de trein komen maar er rijden wel bussen, bijvoorbeeld naar Thropton, Morpeth en de stad Newcastle.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Northumberland
→ Accommodatie in Northumberland