Het whiskystadje Dufftown in Moray - Schotland

Whiskystokerij in Dufftown,  Schotland Balvenie Castle in Dufftown, Moray Boeken Ballindalloch Castle in Moray, Schotland Het dorpje Fochabers in Moray, Schotland Fyvie Castle in Aberdeenshire, in Schotland Leith Hall in Aberdeenshire, Schotland Elgin Cathdral in Moray, Schotland Brodie Castle in Moray, Schotland Tomintoul in de Cairngorms, Schotland Cairngorms National Park in Schotland Spey Bay in Moray, Schotland Het kustdorpje Crovie in Aberdeenshire, Schotland Rondreis door Oost Schotland en de Cairngorms

Informatie, hotels en vakantiehuizenDe klokkentoren van Duffton in Speyside, Schotland

Dufftown is een klein stadje/dorp in het hart van Speyside, de beroemde whiskyregio in Schotland. De plaats heeft meer dan 1500 inwoners en bevindt zich in het raadsgebied Moray en is de officieuze 'whiskyhoofdstad' van de regio en misschien wel van het land. Er zijn alleen in dit stadje meerdere whiskystokerijen waarvan u er een paar kunt bezoeken en een rondleiding kunt meemaken. Denk aan de Glenfiddich Distillery en de Balvenie Distillery. Maar er is meer want in het stadje staat ook een kasteelruïne van Balvenie Castle en u kunt daar vlakbij op een stoomtrein stappen voor een ritje door Speyside. Die toeristische spoorlijn leidt naar het marktstadje Keith waar u ook nog eens de Strathisla Distillery kunt bezoeken. De stoomtrein rijdt overigens t/m september en alleen op vrijdag, zaterdag en zondag.

In de weidere omtrek zijn overigens nog veel meer distilleerderijen. Denk bijvoorbeeld aan die van Aberlour en de Glen Grant in Rothes. Historische bezienswaardigheden zijn er ook in de buurt. Zo kunt u naar de statige landgoederen van Ballindalloch Castle en Leith Hall of bijvoorbeeld de ruïnes van Huntly Castle en Elgin Cathedral. In het historische Folk Museum van Fochabers kunt u zien hoe men leefde in dit gebied, gedurende de 18e en 19e eeuw. Dufftown ligt overigens niet echt ver van de kust van Moray en ook de bergen van het ruige Cairngorms National Park liggen niet heel ver uit de buurt. Een kijkje bij de bijzondere dorpjes aan de noordkust van Aberdeenshire is ook een idee. Daar vindt u Crovie, Gardenstown en Pennan, allen gesitueerd pal onder de kliffen.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Dufftown

U kunt ook wandelen in dit gebied, bijvoorbeeld over de Isla Way tussen Dufftown en Keith. Of wandel in dit gebied heuvelop naar bijvoorbeeld Ben Rinnes of Corryhabbie Hill. Om in andere landschappen te lopen, rijdt dan bijvoorbeeld noordwaarts naar de kust of zuidwaarts naar de bergen in de Cairngorms.

Meer info: Routes in Moray: Dufftown en Keith


De locatie van Dufftown

Enkele bestemmingen in de regio

Crovie Ballater Aviemore

Reis plannen naar Dufftown

Er zijn verschillende manieren om naar Dufftown te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Aberdeenshire en Moray
→ Hotels en vakantiehuizen in Aberdeenshire en Moray