Glen Shiel, Glen Affric en Eilean Donan Castle

Eilean Donan Castle in Schotland Boeken Glen Shiel in de Highlands van Schotland Five Sisters of Kintail in Schotland Glen Affric in de Hooglanden van Schotland Kyle of Lochalsh in Schotland Isle of Skye in Schotland

Informatie, hotels en andere accommodatiesGlen Shiel in Schotland


Glen Shiel is de naam van een vallei in de hooglanden van Schotland. Het bevindt zich tussen de westoever van het niet al te grote Loch Cluanie en de oostoever van Loch Duich. Er ligt ook een weg (A87) die van de Highlands via Kyle of Lochalsh naar het eiland Skye leidt. Pal ten noorden van de vallei liggen de bergen van Kintail en nog iets verder weg de prachtige en ruige Glen Affric. Beide gebeiden hebben een beschermde status, namelijk die van National Scenic Area. Bepaalde onderdelen van deze net genoemde streken zijn weer in beheer van de National Trust for Scotland, namelijk Kintail & Morvich, West Affric en de Falls of Glomach.

Deze regio is echt voor de liefhebber van natuur en bergen maar niet ver weg kunt u ook het Eilean Donan Castle bezoeken. Dat ligt aan Loch Duich is waarschijnlijk het meest gefotografeerde kasteel van Schotland. Als u daarna nog even doorrijdt komt u op het even schitterende Isle of Skye, het eiland dat middels een brug verbonden is met het vasteland. Via deze pagina kunt u overnachtingen bij de herberg de Cluanie Inn boeken. Dat ligt vlakbij het meer en ook aan de weg hier in Glen Shiel.


Wandelen

Uiteraard kunt u hier uitstekend wandelen al zijn het voornamelijk pittige wandelingen, meestal bergop. Het is ook een zeer bergachtige streek. Er zijn een paar routes direct vanuit de Cluanie Inn (Glen Moriston) te volgen maar er is bijvoorbeeld ook een route over de Five Sisters of Kintail, een bekende route over de bergrug bestaande uit vijf toppen waaronder de 1067 meter hoge Sgùrr Fhuaran, de hoogste top van Kintail. Er is ook een wandeling naar de Falls of Glomach, één van de beautyspots van het gebied. Het eveneens prachtige en bergachtige Glen Affric ligt hemelsbreed redelijk dicht maar met de auto is het toch een kilometer of 50 omrijden. Daar kunt u ook pittige bergroutes lopen maar bijvoorbeeld ook eenvoudigere wandelingen maken rond Loch Affric en naar de Plodda Falls.

Meer info: Routes in Glen Shiel en Kintail | Routes in Glen Affric


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Glen Shiel en omgeving

Enkele bestemmingen in de buurt

Kyle of Lochalsh Portree Fort Augustus

Reis plannen naar Glen Shiel

Er zijn verschillende manieren om naar Cluanie te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 7,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noordwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noordwest Schotland
→ Bezienswaardigheden in Noordwest Schotland