Glen Shiel, Glen Affric en Eilean Donan Castle

Eilean Donan Castle in Schotland Boeken Glen Shiel in de Highlands van Schotland Five Sisters of Kintail in Schotland Glen Affric in de Hooglanden van Schotland Kyle of Lochalsh in Schotland Isle of Skye in Schotland

Informatie, hotels en andere accommodatiesGlen Shiel in Schotland


Glen Shiel is de naam van een vallei in de hooglanden van Schotland. Het bevindt zich tussen de westoever van het niet al te grote Loch Cluanie en de oostoever van Loch Duich. Er ligt ook een weg (A87) die van de Highlands via Kyle of Lochalsh naar het eiland Skye leidt. Pal ten noorden van de vallei liggen de bergen van Kintail en nog iets verder weg de prachtige en ruige Glen Affric. Beide gebeiden hebben een beschermde status, namelijk die van National Scenic Area. Bepaalde onderdelen van deze net genoemde streken zijn weer in beheer van de National Trust for Scotland, namelijk Kintail & Morvich, West Affric en de Falls of Glomach.

Deze regio is echt voor de liefhebber van natuur en bergen maar niet ver weg kunt u ook het Eilean Donan Castle bezoeken. Dat ligt aan Loch Duich is waarschijnlijk het meest gefotografeerde kasteel van Schotland. Als u daarna nog even doorrijdt komt u op het even schitterende Isle of Skye, het eiland dat middels een brug verbonden is met het vasteland. Via deze pagina kunt u overnachtingen bij de herberg de Cluanie Inn boeken. Dat ligt vlakbij het meer en ook aan de weg hier in Glen Shiel.

Wandelen

Uiteraard kunt u hier uitstekend wandelen al zijn het voornamelijk pittige wandelingen, meestal bergop. Het is ook een zeer bergachtige streek. Er zijn een paar routes direct vanuit de Cluanie Inn (Glen Moriston) te volgen maar er is bijvoorbeeld ook een route over de Five Sisters of Kintail, een bekende route over de bergrug bestaande uit vijf toppen waaronder de 1067 meter hoge Sgùrr Fhuaran, de hoogste top van Kintail. Er is ook een wandeling naar de Falls of Glomach, één van de beautyspots van het gebied. Het eveneens prachtige en bergachtige Glen Affric ligt hemelsbreed redelijk dicht maar met de auto is het toch een kilometer of 50 omrijden. Daar kunt u ook pittige bergroutes lopen maar bijvoorbeeld ook eenvoudigere wandelingen maken rond Loch Affric en naar de Plodda Falls.

Meer info: Routes in Glen Shiel en Kintail | Routes in Glen Affric


De locatie van Glen Shiel en omgeving

Enkele bestemmingen in de buurt

Kyle of Lochalsh Portree Fort Augustus

Mogelijkheden om naar Glen Shiel reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Glen Shiel te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 6,5 uur rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 7 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur.

De herberg Cluanie Inn ligt bij de weg waar bussen stoppen die tussen Uig op het eiland Skye en de grote stad Glasgow helemaal in het zuiden rijden. Die dienst gaat een paar keer per dag en stopt bij behoorlijk veel haltes langs de route, waaronder Portree, Kyle of Lochals, Dornie, Shiel Bridge, Fort William, Glencoe, Crianlarich, Luss en Balloch.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noordwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noordwest Schotland
→ Bezienswaardigheden in Noordwest Schotland