Peebles en Upper Tweeddale in de Scottish Borders

Peebles in de Scottish Borders, Schotland Peebles in de Scottish Borders, Schotland Upper Tweeddale in de Scottish Borders, Schotland Boeken Tweed Valley in de Scottish Borders, Schotland De heuvel Black Meldon in de Scottish Borders, Schotland New Lanark in Schotland Pentland Hills Regional Park in Schotland Abbotsford in Galashiels, Schotland Selkirk in de Scottish Borders, Schotland Eildon Hills in de Scottish Borders, Schotland Edinburgh in Schotland Rondreis door Northumberland en de Scottish Borders

InformatieScottish Borders bij Peebles in Schotland

Peebles is een klein stadje in zuidoost Schotland. Het hoort bij het raadsgebied Scottish Borders, heeft ongeveer 8 duizend inwoners en ligt aan de rivier de Tweed. In het stadje kunt het Tweeddale Museum bezoeken dat verteld over de geschiedenis in dit district. In de omgeving zijn nog meer bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Dawyck Botanic Garden, Traquair House, Robert Smail’s Printing Works in Inverleithen en wat verder weg bijvoorbeeld het werelderfgoed van New Lanark, Sir Walter Scott's Abbotsford en het schitterende Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Ook in andere delen van de Scottish Borders vindt u nog fraaie heuvelachtige landschappen en vele historische locaties zoals in en rondom Melrose.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Peebles? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Prachtige luxe hotels in Schotland


Wandelen en fietsen in Peebles

Het stadje ligt in een heuvelachtig gebied en pal aan de rand van Upper Tweeddale, een fraai natuurlijk gebied met de status National Scenic Area. Hier kunt u vanzelfsprekend prima wandelen. Even buiten Peebles ligt ook het Glentress Forest, één van de meest populaire gebieden voor mountain biking in het land.

Wandelroutes - Peebles en Upper Tweeddale


De locatie van Peebles

Enkele bestemmingen in de regio

Melrose New Lanark Edinburgh

Reis plannen naar Peebles

Er zijn verschillende manieren om naar Peebles te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 2,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Scottish Borders
→ Hotels en vakantiehuizen in de Scottish Borders