Wat is er te zien in het graafschap Cheshire?

Chester Rows in Engeland Beeston Castle in Cheshire, Engeland Little Moreton Hall in Cheshire, Engeland Alderley Edge in Cheshire, Engeland Lyme Park in het Peak District

Kaart met bezienswaardigheden in Cheshire (+ Merseyside)

Bekijk hier de interactieve kaart van Cheshire en van het aangrenzende graafschap Merseyside. Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden, plaatsen en andere mooie locaties. Lees hier verder over bezienswaardigheden in Merseyside.

legenda van kaart


Lijst met historische gebouwen en andere bezienswaardigheden

Er zijn een aantal mooie landgoederen, andere historische gebouwen, tuinen en musea te bezoeken. Enkele van deze gebouwen worden beheerd door de National Trust (NT) en een paar door English Heritage. De Biddulph Grange Garden bevindt zich overigens net over de grens in Staffordshire.


Historische huizen en tuinen:
Ness Botanic Gardens - Cholmondoley Castle Gardens - Dorford Hall - Little Moreton Hall (NT) - Biddulph Grange Garden (NT) - Hare Hill (Garden) (NT) - Lyme Park (NT) - Tatton Park - Arley Hall - Walton Hall Gardens - Norton Priory Gardens


Andere attracties en musea:
Chester Zoo - Chester Cathedral - Chester Roman Amphitheatre (EH) - Dewa Roman Experience - Grosvenor Museum - Cheshire Military Museum - Beeston Castle (EH) - Macclesfield Silk Museum - Quarry Bank Mill (NT) - Warrington Museum - Norton Priory (Museum)

Chester, Alderley Edge en Peak District

Cheshire ligt in het noordwesten van Engeland maar is niet één van de echt dichtbevolkte gebieden. De echte grote steden als Liverpool en Manchester liggen een eindje verder weg. In het graafschap vindt u vooral wat kleinere steden zoals Warrington, Knutsford, Macclesfield en uiteraard Chester. Dat is een historische stad met een aantal bezienswaardigheden waaronder het zeer fraaie stadscentrum met haar zwart-wit houten vakwerkhuizen. Velen daarvan zijn winkels en eet-en drinkgelegenheden. Deze plaats bevindt zich overigens een enkele kilometers van de grens met Wales. Op het platteland kunt u tevens een aantal mooie landgoederen en historische huizen bezichtigen. Denk aan Lyme Park, Tatton Park en de oude Little Moreton Hall. Andere voorbeelden van te bezoeken plekken zijn het op een rots gesitueerde Beeston Castle en de Ness Botanic Gardens.

Waar een groot gedeelte van Cheshire relatief vlak is, is het westelijke deel overwegend heuvelachtig. Daar ligt ook de zuidwestelijke hoek van het Peak District National Park. Onderdeel van dit specifieke gebied is het Macclesfield Forest dat u op de foto ziet. Daar vindt u ook het Ridgegate Reservoir en het Trentabank Reservoir waar het bezoekerscentrum van deze locatie gevestigd. Vlakbij vindt u tevens het Tegg's Nose Country Park. Een mooie plek even buiten het park is Alderley Edge, de naam van een beboste helling maar ook van het kleine stadje dat vrij bekend is omdat een aantal beroemde Britten uit deze regio hier wonen.

Bestemming Chester

groen vlak Chester groen vlak
Terug naar:

→ Cheshire & Merseyside