Pitlochry, Loch Tummel en Cairngorms in Perth & Kinross

Loch Tummel in Perth and Kinross, Schotland Boeken Cairngorms in Perth and Kinross, Schotland Blair Castle in Perth and Kinross, Schotland Dunkeld Cathedral in Perth and Kinross, Schotland Dunkeld Hermitage in Perth and Kinross, Schotland Castle Menzies in Perth and Kinross, Schotland Scottish Crannog Centre in Schotland Loch Tay in Schotland Glamis Castle in Angus, Schotland Rondreis door Oost Schotland en de Cairngorms Rondreis per trein door Schotland

InformatieBlair Castle in de buurt van Pitlochry, Schotland
Pitlochry is klein stadje in het midden van Schotland en een populaire vakantiebestemming voor dit deel van het land. Het wordt namelijk omgeven door prachtige bergachtige natuurgebieden. Het heeft minder dan drie duizend inwoners en ligt aan de rivier de Tummel in het raadsgebied Perth & Kinross. Een attractie in de plaats zelf is de dam bij het kleine Loch Faskally dat dienst doet als zalmladder en niet te vergeten de Blair Atholl Distillery waar uiteraard ook whisky geproefd kan worden. Het is echter vooral de mooie omgeving waarvoor men hier komt. Op enkele kilometers vindt u namelijk het Tay Forest Park, het fraaie gebied rondom Loch Tummel dat de status heeft van National Scenic Area, de bosrijke kloof van Killiecrankie en uiteraard niet te vergeten het bergachtige Cairngorms National Park. In dit grote en dunbevolkte nationale park vindt u de meeste van Schotland's hoogste bergen.

In de omgeving zijn overigens ook historische bezienswaardigheden zoals Blair Castle en Dunkeld Cathedral. Iets verder weg in en bij Aberfeldy kunt u Castle Menzies, het Bolfrack Estate & Gardens, de Dewar's World of Whisky en ook het Scottish Crannog Centre bezoeken.


Wandelen in Pitlochry

Deze plaats is het eind of beginpunt van de Rob Roy Way, een meerdaagse wandelroute die onder andere langs Loch Tay en door de Trossachs trekt. Daarnaast zijn er een hele hoop andere wandelmogelijkheden in of vlakbij Pitlochry. U kunt bijvoorbeeld de bergen/heuvels Craigower en Ben Vrackie opwandelen of een route volgen bij Killiecrankie, Loch Faskally en de visladder.

Meer info: Rob Roy Way | Routes in en rond Pitlochry


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Pitlochry

Enkele bestemmingen in de regio

Ballater Killin Perth

Reis plannen naar Pitlochry

Er zijn verschillende manieren om naar Pitlochry te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Fonab Castle

herberg kent

Overnachten in een luxe hotel?

Het Fonab Castle Hotel staat in het dorp Pitlochry, een bekende vakantiebestemming om dit natuurlijke deel van Perth & Kinross te verkennen. Zo vindt u hier in de buurt het Tay Forest Park, Loch Tummel en ook het ruige Cairngorms National Park. In het dorp zelf staat een whiskystokerij, een zalmladder en een klein aantal kilometers verderop bijvoorbeeld ook Blair Castle. U verblijft hier in een 5 sterren hotel waarbij u de keus heeft tussen een kasteelkamer of een kamer in een lodge naast het kasteel.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 340 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, zwembad en wellnesscentrum.

Terug naar:

→ Alles over Fife en Perthshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Fife en Perth & Kinross