Pitlochry, Loch Tummel en Cairngorms in Perth & Kinross

Loch Tummel in Perth and Kinross, Schotland Boeken Cairngorms in Perth and Kinross, Schotland Blair Castle in Perth and Kinross, Schotland Dunkeld Cathedral in Perth and Kinross, Schotland Dunkeld Hermitage in Perth and Kinross, Schotland Castle Menzies in Perth and Kinross, Schotland Scottish Crannog Centre in Schotland Loch Tay in Schotland Glamis Castle in Angus, Schotland Rondreis door Oost Schotland en de Cairngorms Rondreis per trein door Schotland

InformatieBlair Castle in de buurt van Pitlochry, Schotland
Pitlochry is klein stadje in het midden van Schotland en een populaire vakantiebestemming voor dit deel van het land. Het wordt namelijk omgeven door prachtige bergachtige natuurgebieden. Het heeft minder dan drie duizend inwoners en ligt aan de rivier de Tummel in het raadsgebied Perth and Kinross. Een attractie in de plaats zelf is de dam bij het kleine Loch Faskally dat dienst doet als zalmladder en niet te vergeten de Blair Atholl Distillery waar uiteraard ook whisky geproefd kan worden. Het is echter vooral de mooie omgeving waarvoor men hier komt. Op enkele kilometers vindt u namelijk het Tay Forest Park, het fraaie gebied rondom Loch Tummel dat de status heeft van National Scenic Area, de bosrijke kloof van Killiecrankie en uiteraard niet te vergeten het bergachtige Cairngorms National Park. In dit grote en dunbevolkte nationale park vindt u de meeste van Schotland's hoogste bergen.

In de omgeving zijn overigens ook historische bezienswaardigheden zoals Blair Castle en Dunkeld Cathedral. Iets verder weg in en bij Aberfeldy kunt u Castle Menzies, het Bolfrack Estate & Gardens, de Dewar's World of Whisky en ook het Scottish Crannog Centre bezoeken.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Pitlochry? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Prachtige luxe hotels in Schotland


Wandelen vanuit Pitlochry

Deze plaats is het eind of beginpunt van de Rob Roy Way, een meerdaagse wandelroute die onder andere langs Loch Tay en door de Trossachs trekt. Daarnaast zijn er een hele hoop andere wandelmogelijkheden in of vlakbij Pitlochry. U kunt bijvoorbeeld de bergen/heuvels Craigower en Ben Vrackie opwandelen of een route volgen bij Killiecrankie, Loch Faskally en de visladder.

Meer info: Rob Roy Way | Routes in en rond Pitlochry


De locatie van Pitlochry

Enkele bestemmingen in de regio

Ballater Killin Perth

Mogelijkheden om naar Pitlochry te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Pitlochry te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 3,5 uur rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 5 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Het is eventueel ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. In het snelste geval duurt de reis van de luchthaven ongeveer 2,5 uur. Dat geldt voor het Edinburgh Airport en voor het Inverness Airport. In beide gevallen gaat u eerst met de bus (of tram) naar het treinstation van de betreffende stad en daar stapt u over op de rechtstreekse trein naar Pitlochry. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar een aantal andere plaatsen zoals Perth, Glasgow en Aviemore in de Cairngorms. Ook kunt u gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Killiecrankie, Blair Atholl en wederom Perth.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Fife en Perthshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Fife en Perth & Kinross
→ Bezienswaardigheden in Perth and Kinross