Universiteitsstadje St Andrews in Fife - Schotland

Het golfstadje St Andrews in Fife, Schotland Het kuststadje St Andrews in Fife, Schotland Het universiteitsstadje St Andrews in Fife, Schotland Boeken Hill of Tarvit Mansion in Fife, Schotland Lomond Hills Regional Park in Fife, Schotland Kellie Castle in Fife, Schotland Het vissersdorp Anstruther in Fife, Schotland Crail in Fife, Schotland De stad Dundee in Schotland Arbroath Abbey in Angus, Schotland Rondreis door Oost Schotland en de Cairngorms

InformatieSt Andrews in Fife, Schotland

St Andrews is een historisch stadje in het oosten van Schotland en heeft ook een universiteit. Het ligt aan de kust, in het raadsgebied Fife en staat bekend als de 'Home of Golf'. Hier ligt de oudste golfbaan van de wereld en daarnaast zijn er nog eens 6 andere golfbanen waar gespeeld kan worden. In het stadje staat dan ook logischerwijs het het British Golf Museum maar er ook enkele historische bezienswaardigheden, namelijk de ruïnes van de kathedraal en het kasteel. Ook is er nog het universiteitsmuseum, het St Andrews Museum. en het lokale zeeaquarium. Het stadje ligt overigens ook aan het Fife Coastal Path dus u kunt in dit gebied ook prima wandelen. Verder zuidwaarts aan de kust - in de streek genaamd East Neuk - kunt u verschillende fraaie vissersdorpjes zien zoals Crail en Anstruther. De stad Dundee aan de zeemond van de rivier de Tay ligt ook niet ver van hier. Een ander gebied in dit gebied waar u kunt wandelen is bijvoorbeeld het Lomond Hills Regional Park, wat verder landinwaarts. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden iets verder weg zijn Kellie Castle en het Hill of Tarvit Mansionhouse.


Wandelen in St Andrews

Dit stadje ligt aan het Fife Coast Path, de meerdaagse wandelroute langs de kusten van Fife. Daarnaast zijn er hier ook wandelingen te maken door het stadje en langs de golfbanen. Of ga wat verder, bijvoorbeeld in het kustgebied van East Neuk met zijn kleine vissersdorpjes of de Lomond Hills.

Routes St Andrews en East Neuk


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe golf resort in St Andrews? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Daar staat een hotel bij met twee eigen golfbanen. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Luxe golf resorts in Groot-Brittannië


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van St Andrews

Enkele bestemmingen in de regio

Anstruther Perth Arbroath

Reis plannen naar St Andrews

Er zijn verschillende manieren om naar St Andrews te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Fife en Perthshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Fife en Perth & Kinross