Universiteitsstadje St Andrews in Fife - Schotland

St Andrews in Fife, Schotland Boeken St Andrews in Fife, Schotland Hill of Tarvit Mansion in Fife, Schotland Lomond Hills Regional Park in Fife, Schotland Kellie Castle in Fife, Schotland Crail in Fife, Schotland Rondreis door Oost Schotland en de Cairngorms

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
St Andrews in Fife, Schotland

St Andrews is een historisch stadje in het oosten van Schotland en heeft ook een universiteit. Het ligt aan de kust, in het raadsgebied Fife en is beroemd vanwege het golf. U vindt er dus ook golfbanen maar ook enkele historische bezienswaardigheden, namelijk de ruïnes van de kathedraal, het kasteel, het universiteitsmuseum, het British Golf Museum en het St Andrews Museum. Daarnaast kunt u ook het plaatselijke zeeaquarium bezoeken. Het stadje ligt overigens ook aan het Fife Coastal Path dus u kunt in dit gebied ook prima wandelen. Een ander gebied in dit gebied waar u kunt wandelen is bijvoorbeeld het Lomond Hills Regional Park, wat verder landinwaarts. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden iets verder weg zijn Kellie Castle, the Hill of Tarvit Mansionhouse en Balmerino Abbey. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in St Andrews.

Wandelen in St Andrews

Dit stadje ligt aan het Fife Coast Path, de meerdaagse wandelroute langs de kusten van Fife. Daarnaast zijn er hier ook wandelingen te maken door het stadje en langs de golfbanen. Of ga wat verder, bijvoorbeeld in het kustgebied van East Neuk met zijn kleine vissersdorpjes of de Lomond Hills.

Routes St Andrews en East Neuk


De locatie van St Andrews

Enkele bestemmingen in de regio

Crail Perth Aberdour

Mogelijkheden om naar St Andrews te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar St Andrews te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 3,5 uur rijden.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 5 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Dit stadje heeft geen treinstation maar u kunt er wel met de bus naartoe. Er zijn onder andere busdiensten naar de steden in deze regio, namelijk Dundee en Edinburgh.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Fife en Perthshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Fife en Perth & Kinross
→ Bezienswaardigheden in Fife en Angus