Universiteitsstadje St Andrews in Fife - Schotland

Het golfstadje St Andrews in Fife, Schotland Het kuststadje St Andrews in Fife, Schotland Het universiteitsstadje St Andrews in Fife, Schotland Boeken Hill of Tarvit Mansion in Fife, Schotland Lomond Hills Regional Park in Fife, Schotland Kellie Castle in Fife, Schotland De stad Dundee in Schotland Het vissersdorp Anstruther in Fife, Schotland Crail in Fife, Schotland Rondreis door Oost Schotland en de Cairngorms

InformatieSt Andrews in Fife, Schotland

St Andrews is een historisch stadje in het oosten van Schotland en heeft ook een universiteit. Het ligt aan de kust, in het raadsgebied Fife en staat bekend als de 'Home of Golf'. Hier ligt de oudste golfbaan van de wereld en daarnaast zijn er nog eens 6 andere golfbanen waar gespeeld kan worden. In het stadje staat dan ook logischerwijs het het British Golf Museum maar er ook enkele historische bezienswaardigheden, namelijk de ruïnes van de kathedraal en het kasteel. Ook is er nog het universiteitsmuseum, het St Andrews Museum. en het lokale zeeaquarium. Het stadje ligt overigens ook aan het Fife Coastal Path dus u kunt in dit gebied ook prima wandelen. Verder zuidwaarts aan de kust - in de streek genaamd East Neuk - kunt u verschillende fraaie vissersdorpjes zien zoals Crail en Anstruther. De stad Dundee aan de zeemond van de rivier de Tay ligt ook niet ver van hier. Een ander gebied in dit gebied waar u kunt wandelen is bijvoorbeeld het Lomond Hills Regional Park, wat verder landinwaarts. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden iets verder weg zijn Kellie Castle en het Hill of Tarvit Mansionhouse.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe golf resort in St Andrews? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Daar staat een hotel bij met twee eigen golfbanen. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Luxe golf resorts in Groot-Brittannië


Wandelen in St Andrews

Dit stadje ligt aan het Fife Coast Path, de meerdaagse wandelroute langs de kusten van Fife. Daarnaast zijn er hier ook wandelingen te maken door het stadje en langs de golfbanen. Of ga wat verder, bijvoorbeeld in het kustgebied van East Neuk met zijn kleine vissersdorpjes of de Lomond Hills.

Routes St Andrews en East Neuk


De locatie van St Andrews

Enkele bestemmingen in de regio

Crail Perth Aberdour

Mogelijkheden om naar St Andrews te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar St Andrews te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 3,5 uur rijden.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 5 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Dit stadje heeft geen treinstation maar u kunt er wel met de bus naartoe. Er zijn onder andere busdiensten naar de steden in deze regio, namelijk Dundee en Edinburgh.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Fife en Perthshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Fife en Perth & Kinross
→ Bezienswaardigheden in Fife en Angus