Ironbridge (Gorge) in Shropshire - West Engeland

Ironbridge Gorge in Shropshire Boeken Ironbridge in Shropshire Ironbridge in Engeland Benthall Hall in Shropshire Much Wenlock in Shropshire Bridgnorth in Shropshire Shrewsbury in Shropshire Wroxeter Roman City in Shropshire, Engeland Landelijk Shropshire in Engeland Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenIronbridge in Shropshire, Engeland

Ironbridge is een historisch dorp op een mooie locatie in het graafschap Shropshire, west Engeland. Het dorp en omgeving (inclusief locaties in Coalbrookdale) behoort tot het werelderfgoed. Hier staat de oudste gietijzeren brug ter wereld, oude gebouwen en verschillende bezienswaardigheden. Het mooie van deze locatie is dat er op een relatief klein oppervlak vele musea en geconserveerde gebouwen te zien zijn. Dat zijn onder andere het Museum of the Gorge, het Coalport China Museum, de Darby Houses en de Blists Hill Victorian Town. Daarnaast is het dorp ook deels op een heuvel gebouwd, biedt het een mooi landschap rond de Ironbridge Gorge en liggen iets verder weg de beschermde Shropshire Hills en nog meer historische locaties om te bezoeken. Het fraaie oude stadje Much Wenlock ligt hier ook vlakbij.

Enkele kilometers ten noordwesten van hier kunt u ook een wandeling maken naar 'The Wrekin', de naam van een heuvel / smalle helling met daarop de overblijfselen van een zeer oud heuvelfort en en een plek met mooie uizichten over het omliggende landschap. Nog wat verder weg zijn nog meer bezienswaardige locaties zoals de bijvoorbeeld Shrewsbury, de hoofdstad van het graafschap Shropshire, een plaats met mooie houten 'Tudor' huizen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Ironbridge.


De locatie van Ironbridge

Enkele bestemmingen in de buurt

Shrewsbury Bridgnorth Birmingham

Mogelijkheden om naar Ironbridge te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ironbridge te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Ironbridge duurt daarna nog ongeveer 4 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3,5 uur rijden. Er is overigens geen treinstation in het dorp. Het dichtstbijzijnde station is dat van de stad Telford dat 8 kilometer ten noorden van deze plaats gesitueerd is. Vanaf die stad kunt u onder andere per trein naar Birmingham en Shrewsbury. U kunt er wel op de bus stappen, bijvoorbeeld naar Telford en Shrewsbury. Daarnaast rijden er in weekenden en bepaalde vakanties (tot laat oktober) ook bussen tussen de verschillende musea in de omgeving. Dat is de Gorge Connect. Hieronder vindt u die dienstregeling.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire
→ Bezienswaardigheden in Shropshire