Ironbridge (Gorge) in Shropshire - West Engeland

Ironbridge Gorge in Shropshire Boeken Ironbridge in Shropshire Ironbridge in Engeland Benthall Hall in Shropshire Much Wenlock in Shropshire Bridgnorth in Shropshire Shrewsbury in Shropshire Wroxeter Roman City in Shropshire, Engeland Landelijk Shropshire in Engeland Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenIronbridge in Shropshire, Engeland

Ironbridge is een historisch dorp op een mooie locatie in het graafschap Shropshire, west Engeland. Het dorp en omgeving (inclusief locaties in Coalbrookdale) behoort tot het werelderfgoed. Hier staat de oudste gietijzeren brug ter wereld, oude gebouwen en verschillende bezienswaardigheden. Het mooie van deze locatie is dat er op een relatief klein oppervlak vele musea en geconserveerde gebouwen te zien zijn. Dat zijn onder andere het Museum of the Gorge, het Coalport China Museum, de Darby Houses en de Blists Hill Victorian Town. Daarnaast is het dorp ook deels op een heuvel gebouwd, biedt het een mooi landschap rond de Ironbridge Gorge en liggen iets verder weg de beschermde Shropshire Hills en nog meer historische locaties om te bezoeken. Het fraaie oude stadje Much Wenlock ligt hier ook vlakbij.

Enkele kilometers ten noordwesten van hier kunt u ook een wandeling maken naar 'The Wrekin', de naam van een heuvel / smalle helling met daarop de overblijfselen van een zeer oud heuvelfort en en een plek met mooie uizichten over het omliggende landschap. Nog wat verder weg zijn nog meer bezienswaardige locaties zoals de bijvoorbeeld Shrewsbury, de hoofdstad van het graafschap Shropshire, een plaats met mooie houten 'Tudor' huizen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Ironbridge.


De locatie van Ironbridge

Enkele bestemmingen in de buurt

Shrewsbury Bridgnorth Birmingham

Reis plannen naar Ironbridge

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ironbridge te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Ironbridge duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire
→ Bezienswaardigheden in Shropshire