Ludlow in de Shropshire Hills - West Engeland

Ludlow in Shropshire Boeken Ludlow Castle in Shropshire Stokesay Castle in Shropshire Carding Mill Valley in de Shropshire Hills Long Mynd in de Shropshire Hills Stiperstones in de Shropshire Hill, Engeland Croft Castle in Herefordshire Berrington Hall in Herefordshire Hampton Court in Herefordshire Pembridge in Herefordshire, Engeland Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Ludlow in de Shropshire Hills, Engeland

Ludlow is een mooi historisch stadje in het zuiden van het graafschap Shropshire in west Engeland. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners en is één van de mooiere historische stadjes in de regio. U vindt er fraaie houten vakwerkhuizen en u kunt er meerdere dagen per week een markt bezoeken. Een bekende trekpleister hier is de ruïne van het middeleeuwse kasteel waar u ook van mooie uitzichten kunt genieten. Ook is er een museum dat u meer verteld over de geschiedenis van deze plaats. Locaties wat verder weg zijn onder andere Croft Castle, Berrington Hall, Hampton Court, Stokesay Castle en de Acton Scott Historic Working Farm.

Het stadje is niet alleen interessant vanwege de architectuur en de historische locaties in de regio maar ook omdat het pal aan de rand ligt van de Shropshire Hills, een zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Dit is een natuurlijk en landelijk gebied waar u ook prima kunt wandelen. Vanuit Ludlow kunt u paden volgen door dit mooie gebied. Een mooie natuurlijke locatie redelijk in de buurt is de Carding Mill Valley. Dat is een fraaie smalle vallei met stroompjes en een bezoekerscentrum van de National Trust. Daar kunt u ook het pad omhoog naar de Long Mynd volgen, een plateau met heidevelden en tevens het hoogste punt in de Shropshire Hills. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de accommodaties in Ludlow waaronder The Feathers.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Ludlow

Enkele bestemmingen in de buurt

Church Stretton Bridgnorth Pembridge

Reis plannen naar Ludlow

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ludlow te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Ludlow duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. In deze plaats vindt u ook een treinstation dat ligt aan de lijn tussen Shrewsbury in het noorden en Hereford in het zuiden. U kunt in beide plaatsen overstappen voor de trein naar Birmingham.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire