Ludlow in de Shropshire Hills - West Engeland

Ludlow in Shropshire Boeken Ludlow Castle in Shropshire Stokesay Castle in Shropshire Carding Mill Valley in de Shropshire Hills Long Mynd in de Shropshire Hills Stiperstones in de Shropshire Hill, Engeland Croft Castle in Herefordshire Berrington Hall in Herefordshire Hampton Court in Herefordshire Pembridge in Herefordshire, Engeland Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Ludlow in de Shropshire Hills, Engeland

Ludlow is een mooi historisch stadje in het zuiden van het graafschap Shropshire in west Engeland. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners en is één van de mooiere historische stadjes in de regio. U vindt er fraaie houten vakwerkhuizen en u kunt er meerdere dagen per week een markt bezoeken. Een bekende trekpleister hier is de ruïne van het middeleeuwse kasteel waar u ook van mooie uitzichten kunt genieten. Ook is er een museum dat u meer verteld over de geschiedenis van deze plaats. Locaties wat verder weg zijn onder andere Croft Castle, Berrington Hall, Hampton Court, Stokesay Castle en de Acton Scott Historic Working Farm.

Het stadje is niet alleen interessant vanwege de architectuur en de historische locaties in de regio maar ook omdat het pal aan de rand ligt van de Shropshire Hills, een zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Dit is een natuurlijk en landelijk gebied waar u ook prima kunt wandelen. Vanuit Ludlow kunt u paden volgen door dit mooie gebied. Een mooie natuurlijke locatie redelijk in de buurt is de Carding Mill Valley. Dat is een fraaie smalle vallei met stroompjes en een bezoekerscentrum van de National Trust. Daar kunt u ook het pad omhoog naar de Long Mynd volgen, een plateau met heidevelden en tevens het hoogste punt in de Shropshire Hills. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de accommodaties in Ludlow waaronder The Feathers.


De locatie van Ludlow

Enkele bestemmingen in de buurt

Church Stretton Bridgnorth Pembridge

Mogelijkheden om naar Ludlow te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ludlow te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Ludlow duurt daarna nog ongeveer 4 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 4 uur rijden. In deze plaats vindt u ook een treinstation dat ligt aan de lijn tussen Shrewsbury in het noorden en Hereford in het zuiden. U kunt in beide plaatsen overstappen voor de trein naar Birmingham.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire