Church Stretton in de Shropshire Hills

Church Stretton in Shropshire Boeken Carding Mill Valley in de Shropshire Hills Long Mynd in de Shropshire Hills Stiperstones in de Shropshire Hill, Engeland Stokesay Castle in Shropshire Ludlow in Shropshire Much Wenlock in Shropshire Ironbridge Gorge in Shropshire Bridgnorth in Shropshire Shrewsbury in Shropshire Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenChurch Stretton en de Carding Mill Valley in de Shropshire Hills, Engeland

Church Stretton is een dorp, of beter gezegd een klein stadje met minder dan 5 duizend inwoners. Het ligt in de Shropshire Hills Area of Outstanding Natural Beauty en wel in het deel met de hoogste heuvels. Pal aan de rand van deze plaats ligt de Carding Mill Valley, vroeger een locatie waar textiel werd geproduceerd maar dat tegenwoordig een natuurgebied van de National Trust is met een bezoekerscentrum en andere faciliteiten. In deze smalle vallei stroomt een beekje en vanuit deze mooie plek loopt tevens een wandelpad naar de Long Mynd, een hooggelegen plateau met bovenop een kaal landschap bestaande uit gras en vooral heide. De velden staan in de late zomer in bloei. Hier boven vindt u ook het hoogste punt van Shropshire, namelijk Pole Bank.

In de regio zijn overigens ook andere bezienswaardigheden te bezichtigen waaronder de Acton Scott Historic Working Farm, Wilderhope Manor, Stokesay Castle, het werelderfgoed van Ironbridge en de fraaie stadjes Ludlow en Shrewsbury. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Church Stretton. Vrij recent heb ik hier overigens nog gewandeld. Lees hier het verslag:

Carding Mill Valley en de Long Mynd


De locatie van Church Stretton

Enkele bestemmingen in de buurt

Ludlow Shrewsbury Much Wenlock

Mogelijkheden om naar Church Stretton te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Church Stretton te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Church Stretton duurt daarna nog ongeveer 4 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3 uur 45 minuten rijden. Het stadje heeft ook een treinstation en vanaf hier kunt bijvoorbeeld ook naar Shrewsbury, Craven Arms en Ludlow maar ook locaties verder weg zoals Hereford en flink wat stations in Wales als Abergavenny, Llandrindod en Llandovery.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire
→ Bezienswaardigheden in Shropshire