Church Stretton in de Shropshire Hills

Church Stretton in Shropshire Boeken Carding Mill Valley in de Shropshire Hills Long Mynd in de Shropshire Hills Stiperstones in de Shropshire Hill, Engeland Stokesay Castle in Shropshire Ludlow in Shropshire Much Wenlock in Shropshire Ironbridge Gorge in Shropshire Bridgnorth in Shropshire Shrewsbury in Shropshire Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenChurch Stretton en de Carding Mill Valley in de Shropshire Hills, Engeland

Church Stretton is een dorp, of beter gezegd een klein stadje met minder dan 5 duizend inwoners. Het ligt in de Shropshire Hills - een Area of Outstanding Natural Beauty - en wel in het deel met de hoogste heuvels. Pal aan de rand van deze plaats ligt de Carding Mill Valley, vroeger een locatie waar textiel werd geproduceerd maar dat tegenwoordig een natuurgebied van de National Trust is met een bezoekerscentrum en andere faciliteiten. In deze smalle vallei stroomt een beekje en vanuit deze mooie plek loopt tevens een wandelpad naar de Long Mynd, een hooggelegen plateau met bovenop een kaal landschap bestaande uit gras en vooral heide. De velden staan in de late zomer in bloei. Hier boven vindt u ook het hoogste punt van Shropshire, namelijk Pole Bank.

In de regio zijn overigens ook andere bezienswaardigheden te bezichtigen waaronder de Acton Scott Historic Working Farm, Wilderhope Manor, Stokesay Castle, het werelderfgoed van Ironbridge en de fraaie stadjes Ludlow en Shrewsbury. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Church Stretton.

Route Carding Mill Valley en de Long Mynd


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Church Stretton

Enkele bestemmingen in de buurt

Ludlow Shrewsbury Much Wenlock

Reis plannen naar Church Stretton

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Church Stretton te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Church Stretton duurt daarna nog minimaal 4 uur 15 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het stadje heeft ook een treinstation en vanaf hier kunt bijvoorbeeld ook naar Shrewsbury, Craven Arms en Ludlow maar ook locaties verder weg zoals Hereford en flink wat stations in Wales als Abergavenny, Llandrindod en Llandovery.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire