De stad Shrewsbury in Shropshire - West Engeland

English Bridge in Shrewsbury, Shropshire Shrewsbury in Shropshire De kerk in Shrewsbury, Shropshire Shrewsbury Castle in Shropshire Boeken Wroxeter Roman City in Shropshire, Engeland Benthall Hall in Shropshire Ironbridge Gorge in Shropshire Much Wenlock in Shropshire Shropshire Hills in Engeland Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenShrewsbury in Shropshire, Engeland

Shrewsbury is de hoofdstad van het graafschap Shropshire in het westen van Engeland. Het heeft ongeveer 70 duizend inwoners en is gesitueerd aan de rivier de Severn. U kunt hier bijvoorbeeld de nodige prachtige zwart-witte of bruin-witte houten gebouwen zien, de typische 'Tudor' architectuur. Ook kunt u hier ook een klein aantal historische attracties bezoeken zoals het museum, de abdij en het Shropshire Regimental Museum. Op de foto ziet u het prachtige Rowley's House. Dat was de vorige locatie van het museum dat een tijdje geleden dus verhuisd is. Het pand bestaat uiteraard nog steeds.

Naast de stad zelf zijn er in de omtrek nog veel meer mooie locaties waar u naar toe kunt zoals bijvoorbeeld Attingham Park, de Wroxeter Roman City en uiteraard de Ironbridge Gorge World Heritage Site waar u vele musea kunt bezichtigen, de oudste gietijzeren brug ter wereld zult zien en waar vlakbij ook de historische bezoekersattracties Benthall Hall en Buildwas Abbey staan. Als u van de natuur en wandelen houdt, dan kunt u een uitstapje maken naar de Shropshire Hills, een zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Shrewsbury.

Reisverslag Shrewsbury en Shropshire


De locatie van Shrewsbury

Enkele bestemmingen in de regio

Ironbridge Much Wenlock Church Stretton

Mogelijkheden om naar Shrewsbury te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Shrewsbury te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Shrewsbury duurt daarna nog ongeveer 4,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 4 uur rijden. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u namelijk in een uur en 15 minuten met de trein direct naar Shrewsbury. Eenmaal in de stad kunt u ook met de trein naar een flink aantal andere bestemmingen reizen zoals Ludlow, Hereford, Chester en Aberystwyth aan de westkust van Wales.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire