De stad Shrewsbury in Shropshire - West Engeland

English Bridge in Shrewsbury, Shropshire Shrewsbury in Shropshire De kerk in Shrewsbury, Shropshire Shrewsbury Castle in Shropshire Boeken Wroxeter Roman City in Shropshire, Engeland Benthall Hall in Shropshire Ironbridge Gorge in Shropshire Much Wenlock in Shropshire Shropshire Hills in Engeland Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenShrewsbury in Shropshire, Engeland

Shrewsbury is de hoofdstad van het graafschap Shropshire in het westen van Engeland. Het heeft ongeveer 70 duizend inwoners en is gesitueerd aan de rivier de Severn. U kunt hier bijvoorbeeld de nodige prachtige zwart-witte of bruin-witte houten gebouwen zien, de typische 'Tudor' architectuur. Ook kunt u hier ook een klein aantal historische attracties bezoeken zoals het museum, de abdij en het Shropshire Regimental Museum. Op de foto ziet u het prachtige Rowley's House. Dat was de vorige locatie van het museum dat een tijdje geleden dus verhuisd is. Het pand bestaat uiteraard nog steeds.

Naast de stad zelf zijn er in de omtrek nog veel meer mooie locaties waar u naar toe kunt zoals bijvoorbeeld Attingham Park, de Wroxeter Roman City en uiteraard de Ironbridge Gorge World Heritage Site waar u vele musea kunt bezichtigen, de oudste gietijzeren brug ter wereld zult zien en waar vlakbij ook de historische bezoekersattracties Benthall Hall en Buildwas Abbey staan. Als u van de natuur en wandelen houdt, dan kunt u een uitstapje maken naar de Shropshire Hills, een zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Shrewsbury.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Shrewsbury

Enkele bestemmingen in de regio

Ironbridge Much Wenlock Church Stretton

Reis plannen naar Shrewsbury

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Shrewsbury te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Shrewsbury duurt daarna nog minimaal 4,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u namelijk in een uur en 15 minuten met de trein direct naar Shrewsbury. Eenmaal in de stad kunt u ook met de trein naar een flink aantal andere bestemmingen reizen zoals Ludlow, Hereford, Chester en Aberystwyth aan de westkust van Wales.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire