Harwich en de veerbootterminal in Essex - Engeland

Harwich in Essex, Engeland hotel boeken via GBL Met de boot van Hoek van Holland naar Harwich in Engeland Flatford in Suffolk, Engeland Colchester Castle in Essex Suffolk Coast and Heaths in Engeland Aldeburgh in Suffolk, Engeland

Informatie, hotels en appartementen

Harwich is een havenstadje in het graafschap Essex, oost Engeland. Het heeft ongeveer 15 duizend inwoners en het zal in Nederland vooral bekend zijn omdat hier de veerboten vanuit Hoek van Holland aankomen. Er zijn ook een paar bezienswaardigheden te bezoeken, namelijk het Redoubt Fort en het Harwich Maritime Museum. U kunt ook de korte oversteek maken naar de andere kant van de zeemond, zowel naar Felixstowe als Shotley. Een eindje ten westen van het stadje ligt nog het mooie beschermde gebied de Dedham Vale en de Stour Estuary. Net aan de andere kant van het estuarium ligt nog een mooi beschermd gebied, namelijk de Suffolk Coast & Heaths.


Met de boot naar Harwich

De veerboot naar Harwich vertrekt dus vanuit Hoek van Holland. De reis duurt 6,5 uur en er is een dagdienst en een nachtdienst. Als u op de boot overnacht dan bent u 's ochtends al zeer vroeg in Engeland. U kunt uiteraard de auto of andere voertuigen meenemen maar u kunt ook alles met het openbaar vervoer doen. Vanuit het treinstation van de haven wacht namelijk de trein die direct in twee uur naar Londen (Liverpool Street) rijdt. Maar datzelfde geldt ook voor de stad Cambridge, een reis van net iets minder dan 2 uur.

Kijkt u hier rechts voor kaartjes voor deze overtocht. Als u een treinticket naar Londen of Cambridge wilt bijboeken, kiest u dan de optie 'ferry en trein'. U kunt onderweg op het station van Manningtree overigens overstappen op een andere spoorlijn, bijvoorbeeld naar de steden Ipswich en Norwich.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire
© 2012-2021 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers