Aldeburgh aan de Suffolk Coast - Oost Engeland

Het badplaatsje Aldeburgh in Suffolk, Engeland Het kuststadje Aldeburgh in Suffolk, Engeland Het museum Moot Hall in Aldeburgh, Engeland Boeken Suffolk Coast and Heaths in Engeland Orford in Suffolk Framlingham Castle in Suffolk, Engeland Minsmere nature reserve in Suffolk, Engeland Southwold in Suffolk, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenSuffolk Coast in Aldeburgh, Engeland

Aldeburgh is een klein kuststadje in Suffolk. Het is geen badplaats maar heeft wel een kiezelstrand en een aantal mooie gekleurde huizen die in deze regio wel meer te zien zijn. U vindt er ook het Aldeburgh Museum en de natuur van de Suffolk Coast & Heaths waar dit stadje middenin ligt. Dat bestaat uit een kustgebied en heidevelden waar u uiteraard ook kunt u uiteraard wandelen. In de buurt liggen bijvoorbeeld de natuurreservaten Orford Ness en Dunwich Heath. Historische bezienswaardigheden redelijk dichtbij zijn onder andere Framlingham Castle, Leiston Abbey en de Saksische begraafplaats Sutton Hoo. Het mooie kustdorpje Thorpeness ligt ook in de buurt. Dat heeft enkele fraaie en ook aparte gebouwen waaronder een windmolen. Het zeer mooie badplaatsje Southwold ligt een eind verder noordwaarts, ook in de natuur van de Suffolk Coast. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen in Aldeburgh.

Wandelen rond Aldeburgh

Zoals u net al hebt kunnen lezen kunt u in de buurt ook van de natuur genieten in enkele natuurreservaten. Zo kunt u bij Orford Ness, Dunwich Heath en Minsmere routes wandelen. Maar dat geldt voor meerdere gebieden in de Suffolk Coast & Heaths. De heidevelden in dit gebied bloeien overigens in de late zomer, meestal vanaf midden augustus.

Meer info: Orford Ness | Dunwich Heath


De locatie van Aldeburgh

Enkele bestemmingen in de buurt

Southwold Lavenham Dedham

Mogelijkheden om naar Aldeburgh te reizen

Als u vanuit Nederland naar Aldeburgh wilt reizen dan is de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich een goede optie. Deze veerdienst duurt 6,5 uur en uiteraard kunt u de auto meenemen. Er is een dag -en een nachtdienst. Vanuit de haven is het maar een 1 uur 15 minuten rijden. Met het openbaar vervoer kan wel maar is wel wat omslachtig. U moet dan met de trein naar Saxmundham. Dat is 1 of 2 keer overstappen, in ieder geval via Ipswich. Afhankelijk van de dienst een reis van 1 uur 20 minuten of 2 uur. Van Saxmundham neemt u dan de bus naar Aldeburgh, een rit van ongeveer 40 minuten. Er zijn trouwens nog twee varianten, namelijk de bus vanuit Ipswich en in Woodbridge. Die busdiensten naar het kuststadje duren echter een stuk langer. Waar een wil is, is altijd een weg.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Aldeburgh duurt daarna nog ongeveer 3 uur.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk