Badplaats Southwold aan de Suffolk Coast - Engeland

Badplaats Southwold in Suffolk, Engeland Het strand van Southwold in Suffolk, Engeland Cottages in Southwold, Suffolk Southwold Pier in Suffolk, Engeland Kanonnen op Gun Hill in Southwold, Engeland Boeken Suffolk Coast and Heaths in Engeland Orford in Suffolk Minsmere nature reserve in Suffolk, Engeland Framlingham Castle in Suffolk, Engeland Aldeburgh in Suffolk, Engeland Rondreis door East Anglia in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStrandhutten in Southwold, Engeland

Southwold is een klein badplaatsje aan de kust van het graafschap Suffolk in het oosten van Engeland. Het heeft maar duizend inwoners maar heeft relatief veel te bieden. Zo is er een smal strandje (geen zand) dat geflankeerd wordt door de typische gekleurde strandhutten. Ook is er een pier met een paar winkeltjes, wat entertainment en plekken waar u kunt eten en drinken. Eén van de meest in het oogspringende gebouwen is de mooie vuurtoren die tevens te bezichtigen is. Het omliggende land is vlak dus het uitzicht mag er zijn. Daarnaast zijn er ook nog drie musea. U kunt naar het Southwold Museum om te leren over de lokale geschiedenis. Er is het Alfred Corry Lifeboat Museum waar u een meer dan 100 jaar oude reddingsboot kunt bekijken en het Amber Museum dat gevestigd is een winkel waar u ook juwelen (en dergelijke) van amber kunt aanschaffen. Vervolgens is er nog de Sailors' Reading Room, in 1864 gebouwd voor vissers en mariniers om hun tijd te doden als ze niet op zee waren. Enigszins boven het strand uittorende treft u Gun Hill. Daar staan verschillende 18e eeuwse kanonnen in slagorde opgesteld. Die zijn er neergezet ter nagedachtenis aan de slag bij Solebay (1672), één van de zeeslagen uit de serie Engelse-Nederlandse oorlogen. Als u van bier houdt dan kunt u ook de lokale Adnams brouwerij bezoeken en meegan op een rondleiding. Daar wordt tegenwoordig ook wijn en sterke drank geproduceerd. U kunt de veerpont (bootje) pakken naar het mooie dorpje Walberswick.

Het historische graafschap East Anglia waar dit badplaatsje onderdeel vanuit maakt staat ook bekend om haar vele middeleeuwse kerken. Hier in Southwold staat ook een dergelijk fraai exemplaar en dat is de St Edmund's Church. Ook is het leuk te weten dat George Orwell hier in zijn jeugdjaren nog een tijd woonde. Hij is de beroemde auteur van boeken als Nineteen Eighty-Four (1984), The Animal Farm en Down and Out in Paris and London. In de regio is uiteraard nog meer te zien. Zo is het plaatsje omringd door de natuur van de Suffolk Coast & Heaths, een Area of Outstanding Natural Beauty bestaande uit mooie kustgebieden en heidelandschappen. Vlakbij liggen bijvoorbeeld de natuurreservaten Dunwich Heath, Minsmere en Orford Ness. Historische locaties zijn er ook zoals Orford Castle, Framlingham Castle, Leiston Abbey, Otley Hall en het statige Somerleyton Hall. Voorbeelden van plaatsen in de buurt zijn de grotere badplaatsen Lowestoft en Great Yarmouth en het kuststadje Aldeburgh.

Wandelen rond Southwold

Zoals u net al hebt kunnen lezen kunt u in de buurt ook van de natuur genieten in verschillende natuurreservaten. Denk aan die van Orford Ness, Dunwich Heath en Minsmere. Maar dat geldt voor meerdere gebieden in de Suffolk Coast & Heaths. De heidevelden in dit gebied bloeien overigens in de late zomer, meestal vanaf midden augustus.

Meer info: Orford Ness | Dunwich Heath


De locatie van Southwold

Enkele bestemmingen in de buurt

Aldeburgh Great Yarmouth Norwich

Mogelijkheden om naar Southwold te reizen

Als u vanuit Nederland naar Southwold wilt reizen dan is de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich een prima optie. Deze veerdienst duurt 6,5 uur en uiteraard kunt u de auto meenemen. Er is een dag -en een nachtdienst. Vanuit de haven is het maar een 1,5 uur rijden. Met het openbaar vervoer kan wel maar dat is omslachtiger. U moet dan met de trein naar Halesworth. Dat is 1 of 2 keer overstappen, in ieder geval via Ipswich. Afhankelijk van de dienst een reis van 1 uur 20 minuten of 2 uur. Van Saxmundham of eventueel Lowestoft of daarna over te stappen op de bus naar Southwold. Bekijkt u de reisplanner van de trein en de dienstregelingen van de bus hieronder.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Southwold duurt daarna nog ongeveer 3 uur 15 minuten.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk