Kathedraalstad Norwich in Norfolk - Engeland

Norwich Cathedral in Norfolk, Engeland Norwich in Norfolk, Engeland Boeken Broads National Park in Norfolk, Engeland Great Yarmouth in Norfolk, Engeland Somerleyton Hall in Suffolk, Engeland Blickling Hall in Norfolk, Engeland Rondreis door East Anglia in Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Norwich in Norfolk, Engeland

Norwich is de best bewaard gebleven Middeleeuwse stad van Engeland. Het ligt in het oosten van het land, in Norfolk en u kunt er een aantal historische bezienswaardigheden bezoeken. Zo vindt u hier de prachtige kathedraal, het Norwich Castle Museum, het Bridewell Museum en nog twee andere historische middeleeuwse gebouwen genaamd Stranger's Hall en Dragon Hall. Dit laatste pand wordt nu overigens omgevormd tot het 'National Centre for Writing', waarschijnlijk pas helemaal gereed in 2018. Het gebouw is één keer per maand geopend voor rondleidingen. De stad heeft ook een sterke link met Vlaanderen. In de 16e eeuw kwamen er vele protestante vluchtelingen naar de stad om te werken in de textielindustrie. Vandaag de dag zijn er nog vele mensen met een Nederlands / Vlaamse achternaam. Overigens was dit gebied in de Middeleeuwen, East Anglia, het rijkste deel van Engeland.

Daarnaast is het ook een populaire winkelstad en ligt het net ten westen van het waterrijke Broads National Park waar vele mensen gaan varen maar waar u ook prima kunt wandelen. Als u van de zee houdt dan kunt u ook een uitstapje maken naar de badplaatsen Great Yarmouth in het oosten en Cromer in het noorden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartmenten in Norwich.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Norwich

Enkele bestemmingen in de buurt

Great Yarmouth Cromer Sheringham

Reis plannen naar Norwich

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Norwich te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Norwich duurt daarna nog minimaal 1 uur 45 minuten. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Vlakbij de stad ligt een luchthaven waar u met het vliegtuig heen kunt maar een andere mogelijkheid is vliegen op Stansted Airport. Vanuit de stad kunt u met de trein onder andere naar de kustplaatsen Cromer, Sheringham en Great Yarmouth reizen.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk