Kathedraalstad Norwich in Norfolk - Engeland

Norwich Cathedral in Norfolk, Engeland Norwich in Norfolk, Engeland Boeken Broads National Park in Norfolk, Engeland Great Yarmouth in Norfolk, Engeland Somerleyton Hall in Suffolk, Engeland Blickling Hall in Norfolk, Engeland Rondreis door East Anglia in Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Norwich in Norfolk, Engeland

Norwich is de best bewaard gebleven Middeleeuwse stad van Engeland. Het ligt in het oosten van het land, in Norfolk en u kunt er een aantal historische bezienswaardigheden bezoeken. Zo vindt u hier de prachtige kathedraal, het Norwich Castle Museum, het Bridewell Museum en nog twee andere historische middeleeuwse gebouwen genaamd Stranger's Hall en Dragon Hall. Dit laatste pand wordt nu overigens omgevormd tot het 'National Centre for Writing', waarschijnlijk pas helemaal gereed in 2018. Het gebouw is één keer per maand geopend voor rondleidingen. De stad heeft ook een sterke link met Vlaanderen. In de 16e eeuw kwamen er vele protestante vluchtelingen naar de stad om te werken in de textielindustrie. Vandaag de dag zijn er nog vele mensen met een Nederlands / Vlaamse achternaam. Overigens was dit gebied in de Middeleeuwen, East Anglia, het rijkste deel van Engeland.

Daarnaast is het ook een populaire winkelstad en ligt het net ten westen van het waterrijke Broads National Park waar vele mensen gaan varen maar waar u ook prima kunt wandelen. Als u van de zee houdt dan kunt u ook een uitstapje maken naar de badplaatsen Great Yarmouth in het oosten en Cromer in het noorden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartmenten in Norwich.


De locatie van Norwich

Enkele bestemmingen in de buurt

Great Yarmouth Cromer Sheringham

Mogelijkheden om naar Norwich te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Norwich te reizen. Zo kunt u een vlucht nemen vanaf Schiphol. Dat is niet de goedkoopste optie maar zeker wel de snelste want de reis duurt maar 50 minuten. Vanaf het vliegveld kunt u met de bus naar het stadscentrum. Een andere mogelijkheid is om de veerboot te nemen vanaf Hoek van Holland naar Harwich. Vanuit deze haven kunt u met de trein naar de stad afreizen. Dat is een reis van ongeveer 1 uur 45 minuten a 2 uur (afhankelijk van de dienst) en daarvoor dient u onderweg één keer over te stappen in Mannningtree. Let op: als u een overtocht boekt dan kunt u ook een treinkaart meebestellen. Daarmee kunt naar elk station in Greater Anglia reizen, inclusief Norwich. Het spreekt voor zich dat u ook de auto kunt meenemen op de boot. De rit vanaf de haven duurt ongeveer 1 uur 45 minuten. Eenmaal in de stad kunt u ook met de trein reizen naar andere locaties zoals de kust -en badplaatsen Cromer, Sheringham en Great Yarmouth.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Norwich duurt daarna nog ongeveer 3,5 uur.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk