Kathedraalstad Peterborough in Cambridgeshire

Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Boeken Ely Cathedral in Cambridgeshire Houghton Mill in Cambridgeshire, Engeland Burghley House in Lincolnshire, Engeland Lincolnshire Fens in Engeland The Wash in Norfolk, Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie en hotelsDe kathedraal van Peterborough in Engeland

Peterborough is een stad in het graafschap Cambridgeshire, oost Engeland. Het heeft ongeveer 150 duizend inwoners en is bekend vanwege zijn fraaie kathedraal. Dat is zonder twijfel ook de belangrijkste historische bezoekersattractie. Daarnaast kunt u hier ook het plaatselijke museum en de oude Longthorpe Tower bezoeken. Niet ver ten westen van de stad kunt u ook rit maken met de Nene Valley Railway, een historisch spoorwegtraject. Ten oosten van deze plaats vindt u de prehistorische bouwwerken van Flag Fen.

U kunt wat verder buiten de stad ook enkele mooie historische gebouwen bezoeken, namelijk Elton Hall, Peckover House en vooral het imposante Burghley House dat aan de rand van het stadje Stamford is gesitueerd. Dat is net over de grens in het graafschap Lincolnshire. Ook kunt u de Houghton Mill bij Huntingdon bezichtigen, een nog werkende 18e eeuwse watermolen. Het zuidelijke deel van Lincolnshire en ook delen van Cambridgeshire en Norfolk worden aangeduid als The Fens. Dat zijn vlakke, drooggelegde landerijen die al een klein aantal eeuwen de graanschuur van Engeland vormen. Nog wat verder weg vindt u ook het natuurreservaat van the Wash en de kathedraal van Ely, 's lands oudste. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Peterborough.


De locatie van Peterborough

Enkele bestemmingen in de buurt

Stamford King's Lynn Cambridge

Mogelijkheden om naar Peterborough te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Peterborough te reizen. Zo kunt u met het vliegtuig naar Stansted Airport, vanaf Schiphol slechts een vlucht van een uur. Vanaf de luchthaven van Stansted is het ongeveer 1 uur 20 minuten met de trein naar Peterborough. Een andere optie is de veerboot vanaf Hoek van Holland naar Harwich. De aansluiting met de trein is echter niet opperbest en u dient onderweg 1 of 2 keer over te stappen. U kunt uiteraard ook gewoon de auto meenemen op de boot. Eenmaal in de stad kunt u met de trein verschillende kanten op. Voorbeelden van directe bestemmingen zijn Cambridge, Ely, Norwich, Birmingham en Londen (station King's Cross).

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Peterborough duurt daarna nog ongeveer 3 uur.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire