Kathedraalstad Peterborough in Cambridgeshire

Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Boeken Ely Cathedral in Cambridgeshire Houghton Mill in Cambridgeshire, Engeland Burghley House in Lincolnshire, Engeland Lincolnshire Fens in Engeland The Wash in Norfolk, Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie en hotelsDe kathedraal van Peterborough in Engeland

Peterborough is een stad in het graafschap Cambridgeshire, oost Engeland. Het heeft ongeveer 150 duizend inwoners en is bekend vanwege zijn fraaie kathedraal. Dat is zonder twijfel ook de belangrijkste historische bezoekersattractie. Daarnaast kunt u hier ook het plaatselijke museum en de oude Longthorpe Tower bezoeken. Niet ver ten westen van de stad kunt u ook rit maken met de Nene Valley Railway, een historisch spoorwegtraject. Ten oosten van deze plaats vindt u de prehistorische bouwwerken van Flag Fen.

U kunt wat verder buiten de stad ook enkele mooie historische gebouwen bezoeken, namelijk Elton Hall, Peckover House en vooral het imposante Burghley House dat aan de rand van het stadje Stamford is gesitueerd. Dat is net over de grens in het graafschap Lincolnshire. Ook kunt u de Houghton Mill bij Huntingdon bezichtigen, een nog werkende 18e eeuwse watermolen. Het zuidelijke deel van Lincolnshire en ook delen van Cambridgeshire en Norfolk worden aangeduid als The Fens. Dat zijn vlakke, drooggelegde landerijen die al een klein aantal eeuwen de graanschuur van Engeland vormen. Nog wat verder weg vindt u ook het natuurreservaat van the Wash en de kathedraal van Ely, 's lands oudste. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Peterborough.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Peterborough

Enkele bestemmingen in de buurt

Stamford King's Lynn Cambridge

Reis plannen naar Peterborough

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Peterborough te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Peterborough duurt daarna nog minimaal 2 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. U kunt hier ook komen met de trein. Voorbeelden van directe bestemmingen zijn Cambridge, Ely, Norwich, Birmingham en Londen (station King's Cross).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire