Het oude kathedraalstadje Ely in Cambridgeshire

Ely Cathedral in Cambridgeshire Boeken Wicken Fen in Cambridgeshire, Engeland Cambridge in Engeland Houghton Mill in Cambridgeshire, Engeland Oxburgh Hall in Norfolk, Engeland Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Lincolnshire Fens in Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie en hotelsDe kathedraal van Ely in Engeland


Ely is een mooi historische stadje in het graafschap Cambridgeshire, oost Engeland. Het is omgeven door een vlak landschap en heeft ongeveer 20 duizend inwoners. De grote trekpleister is de imposante middeleeuwse kathedraal die hier ooit door de binnengevallen Noormannen gebouwd is. Daarnaast is dit ook de voormalige woonplaats van één van Engeland's bekendste historische figuren, namelijk Oliver Cromwell. De man was een 17e eeuwse parlementariër, puritein en militair leider en zette de toenmalige koning Charles I af. Hij werd daarna Lord Protector of the Commonwealth. Naast Ely Cathedral kunt u het Cromwell House (waar de man vroeger woonde) en ook het plaatselijke museum bezoeken. In de kathedraal bevindt zich overigens ook het Stained Glass Museum (glas in rood ramen).

Buiten het stadje zijn uiteraard nog meer bezienswaardigheden waaronder Anglesey Abbey, het National Horse Racing Museum en natuurlijk de historisch universiteitsstad Cambridge. Die stad kunt u snel middels een directe treinverbinding bereiken. Als u van natuur houdt dan kunt u in dit gebied ook Wicken Fen bezoeken, het oudste natuurreservaat van het land. Dit is een wereld van water, riet, wilde bloemen, vogels, libellen maar ook wandel -en fietspaden. Iets verder weg vindt u het grotere Thetford Forest Park. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Ely.


De locatie van Ely

Enkele bestemmingen in de regio

Cambridge Cromer King's Lynn

Mogelijkheden om naar Ely te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Ely te reizen. Zo kunt u direct met het vliegtuig naar Stansted Airport, vanaf Schiphol slechts een vlucht van een uur. Vanaf de luchthaven van Stansted is het ongeveer 50 minuten met de trein naar Ely. Een andere optie is de veerboot vanaf Hoek van Holland naar Harwich. De aansluiting met de trein is echter niet opperbest en u dient onderweg 1 of 2 keer over te stappen. U kunt uiteraard ook gewoon de auto meenemen op de boot. Eenmaal in het stadje kunt u met de trein verschillende kanten op. Voorbeelden van directe bestemmingen behalve de luchthaven zijn Peterborough, King's Lynn, Norwich, Bury St Edmunds en het redelijk nabij gelegen Cambridge.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Ely duurt daarna nog ongeveer 2,5 uur.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire