Wat is er te zien in het graafschap Cambridgeshire?

King's College Chapel in Cambridge Wimpole Hall in Cambridgeshire, Engeland Wicken Fen in Cambridgeshire, Engeland Ely Cathedral in Cambridgeshire Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Rondreis door East Anglia in Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Kaart met bezienswaardigheden in Cambridgeshire (+ Essex)

Bekijk hier de interactieve kaart van Cambridgeshire (noordwestelijke helft) en Essex (zuidoostelijke helft). Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden, plaatsen en andere mooie locaties. Lees hier verder over bezienswaardigheden en mooie gebieden in Essex.

legenda van kaart

Cambridgeshire: Cambridge, kathedralen en de Fens

Cambridgeshire behoort tot het historische graafschap East Anglia dat ook Norfolk en Suffolk omvat. Vroeger in de middeleeuwen was dit het rijkste deel van Engeland. Hier is in de regio nog het nodige van te zien in de vorm van oude huizen, kerkjes maar ook enkele fraaie kathedralen. Twee daarvan staan in Cambridgeshire en wel in de stad Peterborough en het kleine Ely. De imposante King's College Chapel in Cambridge is overigens pas in de late middeleeuwen gebouwd. Het heet een kapel te zijn maar ziet er van buiten kathedraal-achtig uit. Cambridge is de bekendste stad van het graafschap en dat komt vooral omdat het één van de twee befaamdste universiteitssteden van het land en zelfs van de wereld is. U kunt er dan ook de nodige mooie universiteitsgebouwen zien en musea bezichtigen. Een eindje buiten de stad kunt u tevens de prachtige historische huizen Anglesey Abbey en Wimpole Hall bezoeken.

Het grootste deel van de noordelijke helft van het graafschap behoort tot het landschap van de Fens. Dit is een groot laaggelegen gebied dat zich uitstrekt over verschillende graafschappen waaronder een groot deel van Cambridgeshire. Het stadje Wisbech waar het Peckover House and Garden te zien is ligt er bijvoorbeeld middenin. U vindt het gebied ten zuiden van The Wash, het enorme estuarium met daaraanvast een waddengebied, belangrijk voor vogels. The Fens zijn laaggelegen omdat ze grotendeels zijn drooggelegd op de manier zoals men dat vroeger in Nederland ook gedaan heeft. Het was ook een Nederlander die toen in de 17e eeuw de leiding had over de afwatering. Het is voornamelijk vruchtbaar akkerland en is daardoor één van de belangrijkste gebieden voor de teelt van graan en andere gewassen. De Wicken Fen vlakbij het stadje Ely is een natuurreservaat en wel de oudste van Engeland. Het is in beheer van de National Trust en hier gaat de natuur haar gang. Het draslandschap is er één met verschillende planten, vogels, libellen, een rivier, wandel -en fietspaden en ook grazende koeien en pony's.

Bestemmingen in Cambridgeshire

Cambridge Ely Peterborough

Lijst met historische gebouwen en andere bezienswaardigheden

In de steden maar ook op het platteland zijn de nodige bezienswaardigheden te vinden, zowel historische gebouwen als musea. Enkele locaties worden beheerd door de organisatie National Trust (NT). Het National Horseracing Museum in Newmarket staat overigens ook de interactieve kaart maar dat ligt wel net over de grens in het graafschap Suffolk.


Historische gebouwen en tuinen:
Wimpole Hall (NT) - Anglesey Abbey (NT) - King's College Chapel - Cambridge University Botanic Garden - Hougton Mill (NT) - Ely Cathedral - Elton Hall - Peterborough Cathedral - Longthorpe Tower - Peckover House (NT)


Enkele musea:
Imperial War Museum Duxford - National Horseracing Museum - Sedgwick Museum - Whiple Museum - Polar Museum - Fitzwilliam Museum - Cromwell Museum - Peterborough Museum - Flag Fen


Terug naar:

→ Essex & Cambridgeshire